0

И ван Звездев винаги изкушава с рецепти за вкусно похапване, които забелязваме на zvezdev.com.

Панирани картофени сиренца

Продукти:

200 г сирене

1/2 ч.л. босилек

1/4 ч.л. чесън на прах

2 с.л. ситно смлени орехи

2 яйца

1 ч.ч. брашно за паниране

1 ч.ч. сухо картофено пюре за паниране

олио за пържене

Приготвяне:

Сиренето се нарязва на 5-6 еднакви парчета. Ядките се мелят на фино и смесват с босилек и чесън. Яйцата се разбиват в купа. Всяко сирене се намокря добре с вода и овалва в ореховите ядки, като внимателно се притиска. Овалва се след това в брашно, разбити яйца и картофено пюре. Загрява се олио до 170 градуса и сиренцата се пържат по една-две минути от всяка страна. Изважда се върху салфетка за кратко и сервират.

Забулени яйца с тиганички

Продукти:

5 яйца

1/2 ч.л. сол

1 дафинов лист

5 зърна черен пипер

За тиганичките:

3 едри картофа

1/2 ч.л. чубрица

100 г сирене

6 с.л. олио за пържене

1/2 ч.л. червен пипер за поръсване.

Приготвяне:

Кипва се един литър вода заедно с дафиновия лист, черния пипер, солта и оцета. Приготвят се тиганички, като картофите се настъргват на едро ренде. Подправят се с чубрица. Слага се едно яйце и ситно натрошено сирене. Разбъркват се добре. В голям тиган се загрява олио и от сместа се гребва една лъжица, слага се в тигана и се изтънява с лъжицата. На умерен огън така оформените тиганички се пържат за 3-5 минути от всяка страна. В леко къкрещата вода се слагат едно след друго яйцата и се оставят да се забулят за 5 минути. С решетъчна лъжица се изваждат и поднасят върху картофените тиганички, поръсват се с червен пипер и поднасят.