0

Е дни от най-дългоочакваните дни в календара - Бъдни вечер, Коледа и Нова година, наближават. Преди празничните светлини да обгърнат дома ви, е необходимо да подготвите терена, където въображението и новите тенденции в украсата ще вземат превес. Правило №1 - накарайте къщата да заблести първо от чистота, а след това от тематичните жълти, зелени и червени нюанси. За целта са ви необходими време, желание, препарати и задължителните гъби, кърпи и четки.

Отвътре навън

Най-добрият начин да се отървете от упоритите замърсявания и натрупалата се прах е неписаното правило за поддръжка отвътре навън. Почиствайки шкафовете с посуда в кухнята, гардеробната в спалнята или бутиковата секция във всекидневната, ще успеете да изхвърлите ненужните и заемащи място вещи. Нашият съвет е да внимавате с подбора на препарати, опитайте се да третирате повърхността със специален разтвор за дърво, стъкло и т.н., в зависимост от използвания материал, за да запазите добрия вид. Когато сте готови с невидимата част за посетителите на дома ви, освободете се от всичко! Разместете големите мебели и измийте скритите основи, изпратете килимите на химическо чистене, погрижете се за прозорците и изперете пердетата. Детайлно внимание обърнете на осветителните тела, корнизите и ъгълчетата в помещението.

Помощ

Ако сте перфекционисти, то основното почистване във вашия случай няма как да премине без чужда помощ. Бихте могли да се възползвате от промопакети и да освежите меката мебел в жилището си. На фирмата изпълнител ще й отнеме един ден, а в следващите няколко не бива да лягате или сядате на дивана, фотьойлите или табуретките. Целта е да изсъхнат в дълбочина, осигурявайки още свеж аромат. 

Ако подовата ви настилка е проблемна, а обикновеното почистване с прахосмукачка и течен разтвор не върши работа, то отново може да се посъветвате със специалисти. За кратко време концентратите, които използват, и машините чистят фугите и повечето от труднодостъпните за обикновения собственик места. 

За финал - декорирайте по обичайния начин. Използвайте познатите вази, картини, семейни снимки и статуетки. Порадвайте им се, тъй като скоро на тяхно място ще бъдат традиционните за декември фигури на Добрия старец, Снежанка и вълшебните елени.

Банята се чисти последна

Безспорно едно от досадните занимания на домакините е поддръжката на банята. Тя изисква поне няколко часа, отнема от силите ни и често резултатът не ни удовлетворява. Докато чистите останалите стаи - хол, спалня, кухня и коридор, все ще изникне нещо, което трябва да се измие под душа заради големия си обем. Затова нашият съвет е да почистите помещението накрая. Осигурете си необходимите тънки четки, които се промушват в процепите, отделни четки за тоалетната чиния, както и гъби за плочките. Задължително използвайте ръкавици, за да предотвратите изсъхване или изгаряне на ръцете. 

След финалните щрихи ароматизирайте целия дом.