0

К акво ни е подготвила съдбата може да се види чрез тенденциите, очертани от източния хороскоп. Настоящият е съобразен с позицията на Луната и седмичните енергийни цикли, като обхваща периода 15 октомври - 15 ноември.

В момента светът се намира в Годината на Черния воден тигър, с който всички трябва да се съобразяваме. Но за месец напред от днешната дата съуправители на нашето време - пространствено измерение, ще са още Козата, Маймуната и Петелът. Проблемът е, че техните енергийни вибрации не са много в синхрон с годината, поради което се казва, че Тигърът не се разбира лесно с тези животни. Той е силен, смел и интелигентен, хазартен и рисков, но честен играч. Маймуната също си пада по риска, но тя е хитра и подмолна. Умее да поставя опасни капани, а след това да дразни попадналите в тях жертви. Петелът е блестящ оратор, който трудно може да бъде победен в спор, а освен всичко друго е много гласовит и умее да поднася новините на висок глас и то точно така, както на него му изнася, без да се съобразява с обстановка и околни. А Козата, която на пръв поглед е много свенлива и свита, ще прилага ловките хватки на свирепия хищник.

Така тя от плячка може да се превърне в умел ловец на едър дивеч като Тигъра. Заради всички тези тенденции, които древните са обяснявали под формата на приказка, времето за всички ни може да се окаже напрегнато и непредсказуемо. Възможни са предизвикателства и трудности, особено при намирането на разбирателство в отношенията, каквито и да са те. Това напрежение ще се отрази дори и на философската нагласа на Плъха, Бика и Заека. Все пак можем да очакваме опити за прокарване на нови идеи, особено в сферата политиката, едрия корпоративен бизнес, енергетиката и енергоносителите. Тези предложения и проекти ще бъдат поднесени на обществото умело и аргументирано, но ще бъдат атакувани остро и безцеремонно от опозицията и конкуренцията. А ето и хороскопа за 12-те източни зодиакални знака за дните между 15 октомври и 15 ноември. Източната зодия на всеки се определя от годината на раждане .

Щастлива промяна за Плъха

Плъхът ще влага вдъхновение и творчество във всичко, но не всичко ще му върви по ноти. Едно рисково начинание ще му даде възможност за щастлива промяна, а една сигурна и рутинна задача може да забуксува сериозно. Хората, родени под този знак, ще имат възможност за създаване на обещаващи делови и бизнес контакти, за постигане на важни споразумения, за стартиране на дългосрочен проект, за успешно пътуване по работа. Дори и досадният Петел, който постоянно се вре там, където не му е работа, няма да може да препъне амбициозния Плъх. В труден момент той ще може да разчита на подкрепата на Маймуната или на друг Плъх. В личен план има опасност Плъхът да се направи, че семейните и фамилни задачи не се отнасят за него, а това ще предизвика и бурно недоволство, и ще задълбочи проблемите. В здравословен план е добре Плъхът да следи за прага си на издръжливост и да не го надскача.

Широки пръсти мъчат Бика

Бикът винаги знае какво прави и как да го постигне. Сега той ще успее да се докаже като организатор и ръководител. Благодарение на внимателната и търпелива подготовка ще стартира обещаващ дългосрочен проект, ще получи повишение на заплатата или длъжността, ще направи успешна сделка. Възможно е и хората в тази енергийна орбита да получат дивидент от стар и позабравен проект. Друга обща тенденция за бъдещето реди, че една неприятна ситуация, създадена от Тигър или Коза, ще изиграе ролята на трамплин за постигане на целите. Когато нещата станат по-трудни, помощта на опитен съветник и посредник в лицето на Заека и Маймуната ще бъде съвсем на място.

Когато Бикът реши да направи по-крупна и скъпа придобивка за дома, ще трябва да се съобразява и със семейния бюджет, и с половинката си, да се постарае да бъде по-тактичен и дипломатичен. Ако не го стори, има опасност скъпата покупка да донесе огорчение, а не радост. В здравословен план хората под този астрознак да се пазят от преумора.

Тигърът къта касови бележки

За Тигъра периодът може да бъде по-труден от очакваното. Но благодарение на положените в миналото усилия, на взетите правилни решения и на подкрепата на Коня и Кучето Тигърът ще може да разчита на по-солиден страничен доход. Има обаче опасност от застой в основната му дейност, от проблеми в комуникацията особено с Маймуната, Бика или Петела. За всички Тигри е много важно да внимават с кореспонденцията, да не изхвърлят документи, дори и касови бележки, да не трият съобщения и имейли, без да са прочетени внимателно. Освен това има опасност едно примамливо, но подвеждащо предложение, оферта или некоректна информация, добре замаскирана като вярна, да ви накара да направите лоша инвестиция. Другият подмолен камък на периода е да не бъдете въвлечени в някакви юридически процедури.

Иначе през почивните дни Тигърът ще може да се радва на единомислие и единодушие, на споделено щастие с Кон или Куче. Да внимава със старите травми.

Заекът вдига бунт

Кроткият, дружелюбен и миролюбив Заек ще се разбунтува срещу рутината и еднообразието и в работен, и в личен план. Това изненадващо поведение ще доведе до трудности в отношенията с всички околни, дори и при верните му съмишленици Козата и Змията, а Маймуната и Петелът със сигурност ще се постараят да създадат допълнително напрежение. Бунтът на Заека ще е предизвикан най-вече от ниска заплата, лоши условия на труд или друга несправедливост. Възможно е Заекът да успее да постигне целта си, но само ако подходи към въпроса по-дискретно.

В личен план една ревизия на приходите и разходите ще се отрази добре и на домакинството, и на романтичните отношения. В почивните дни Заекът ще може да се поглези, да предприеме приятно пътуване в компанията на Коза или Глиган.

Драконът печели, но в тандем

Блестящият и харизматичен Дракон ще трябва да забрави за соловите си изпълнения и да потърси сътрудничеството на хората около себе си. За да постигне просперитет, той трябва да е готов да прави отстъпки и компромиси. Ще е добре да не разчита изцяло на късмета и обаянието си, а да приеме да бъде тандем с верни партньори, като Плъха и Маймуната. Това ще му донесе и повече работа, и по-солиден доход. Много е важно да не се скъпи да инвестира в себе си и в близките си, да направи необходимите вложения във вид на застраховки, здравни и пенсионни осигуровки или да попълни домашните запаси. Има опасност един малък страничен доход вместо радост да му донесе грижи.

Вкъщи Драконът ще трябва да урежда фамилни проблеми, свързани с недвижима собственост. Желателно е и да не пренася напрежението от работата в дома си.

В здравословен план Драконът не бива да пренебрегва безпричинното усещане за умора и за липса на енергия.

Влиятелен човек помага на Змията

Змията ще реши да стартира промяна, да започне ново обучение, да потърси съвършено нови знания. Тя ще прояви и по-засилен интерес към изкуството и културата, ще се включи в интересни и полезни светски мероприятия, които ще се отразят чудесно и на работата, и на личния й живот. Ще е добре тя да не пренебрегва колеги, познати и приятели, да проявява готовност за сътрудничество, защото препоръките от по-влиятелен Петел или Заек могат да я изстрелят на върха. Ако реши да прави по-значима инвестиция, ще е добре да обмисли внимателно и перспективите, и рисковете, да потърси помощ от специалист и да не бърза да се хвърля на дълбокото, подмамена от щедри обещания. Възможно е и направено неотдавна капиталовложение да започне да й носи дивидент.

Периодът не е подходящ за романтични авантюри. Вместо да търси приключения, Змията трябва да си направи равносметка на това, което се е случило досега в личния й живот.

Конят препуска по задачи успешно

Мнозина под знака на Коня ще решат да се изявят пред по-сериозна аудитория, а публиката ще оцени високо творческия им подход, отличната аргументация и ерудиция. По този начин пред вас ще се открие добра възможност за напредък и за постигане на целите. Периодът е много добър за делови пътувания, за поемане на дългосрочни важни ангажименти. За да не се отклони от пътя си и да си спести напрежението, Конят трябва да отложи спорните въпроси за по-подходящо време, да не позволява да бъде въвлечен в какъвто и да е конфликт, особено от Маймуната или Плъха. За да вървят деловите му отношения гладко, за да успее да подпише изгоден договор, той не бива да поставя крайни условия и изисквания.

Колкото и напрегнато да е времето, в личен план Конят ще има възможност за чудесно прекарано свободно време, за постигане на радост и щастие в компанията на Коза, Тигър или Петел. Но има опасност здравословен проблем на любим човек да му създаде известно безпокойство.

Голям шанс иде при Козата

Сега артистичната Коза ще реши, че вече е време да подреди всичко около себе си - работното си място, личното си пространство и дори мислите и намеренията си. Възможно е и Госпожа Съдбата да предложи неочакван шанс за постигане на целите на Козата, но има опасност този шанс да се превърне в изпитание. За да се справи, тя не бива да прави резки движения, а кротко да помоли за съвет и помощ Заек или друга Коза, да прояви решимост, да се настрои на рационална и разумна честота. И в работен, и в личен план Козата трябва да е много предпазлива в общуването с всички, които не отговарят на изискванията и очакванията й, особено когато става дума за Бик, Петел или Куче.

По отношение на романтиката Козата няма да пести време и средства, за да достави радост и удоволствие на любим човек. Пътешествие би повлияло много благотворно и на самочувствието и на здравословното й състояние.

Равносметка за Маймуната

За Маймуната е настъпило време за преразглеждане на ценностите и подреждане на приоритетите, за преосмисляне и преоценка на работните и лични отношения, за ревизия и равносметка на финансово-материалното състояние. Колкото и странно да изглежда това за Маймуната, тя ще реши, че и от тези дейности може да извлече удоволствие и така ще отбележи и сериозен напредък, и ще успее да постигне равновесие. Все пак Маймуната винаги се стреми към облагодетелстване. Но за да отбележи истински финансов подем, сега тя ще трябва да прояви търпение, прагматизъм и вярно насочено усилие.

Възможно е Маймуната да организира или да бъде поканена на семеен празник. Ще й се наложи да стабилизира отношенията във всички посоки – лични, романтични или служебни. В личен план има още и опасност да й се наложи да се грижи за болен близък.

Петелът става домошар

Петелът ще го тегли да си стои повече вкъщи, да се отдава на почивка и забавления в по-тесен семеен кръг. Мнозина от този източен астрознак ще се посветят и на разумното организиране на семейните дела и бюджет. Но все пак ще ви се наложи и да свършите някоя и друга полезна работа навън. А там петелът е добре да не вярва на твърде примамливи предложения от страна на Заека, да не хуква с голямата кошница за прехвалени ягоди, защото накрая може да остане и без кошницата. Изявите пред по-широка аудитория също могат да му донесат проблеми и колизии. Но в каквато и сложна ситуация да попаднете, ще можете да разчитате на подкрепа от Бика или Змията. Възможно е да получите покана за светско събитие, което ще изкарате много приятно, тихо и кротко в компанията на любим човек. За някои Петли една приятелска връзка има шанс да прерасне в дългосрочно стабилно романтично партньорство.

Кучето с финансови кроежи

В началото Кучето няма да бърза за никъде, ще е склонно да остави нещата да се движат по линията на най-малкото съпротивление, но в края то ще е принудено да поеме инициативата, да задвижи деловите си ангажименти, без да се колебае, подпомогнато от Тигър или Глиган. Тогава ще осъзнае, че социалните контакти, споделянето на информация, опит и умения са полезно и приятно занимание.

Мнозина под този астрознак ще започнат и да кроят дългосрочни планове за работа и печелене на пари, за тяхното приятно и полезно харчене. За своите бъдещи успехи ще разчитате на постиженията си от миналото. Но сега ще ви се наложи да премерите сили с Дракона и Петела, да докажете, че можете и знаете, че имате силата и волята да се справите с всички пречки.

Единственото нещо, което би могло да хвърли сянка върху личния ви живот е, ако изпаднете в песимизъм или позволите на изпитанията в работата да се пренесат и в отношенията с любимите хора.

В здравословен план съветът на Фортуна е да си осигурявате достатъчен и спокоен сън.

Спекулации пързалят Глигана

Осигуряването на финансова и материална стабилност винаги стои на първо място за Глигана. През този период обаче, за да отбележи желаните финансови успехи, той ще трябва да разчита не само на своята прозорливост и вярна преценка, но и на мъдрите съвети на Кучето, да сдържа импулсите си за бързи печалби и да не вярва на твърде примамливи оферти. В никакъв случай той не бива да се впуска в спекулативни авантюри, защото в един момент може да се окаже в окаяно финансово положение.

Ще е добре Глиганът да направи промяна в графика, да си позволи кратка почивка, бягство сред природата или да даде израз на естетическите си дарби и таланти. Периодът не е особено подходящ за предприемане на бизнес пътувания, но е много подходящ за едно приятно и зареждащо с нови впечатления и положителни емоции романтично пътешествие.

Ели Маринова e един от най-популярните нумеролози и кабалисти в България. Изготвя рождени нумерологични карти и прогнози за периодите в живота и за текущите 12 месеца. Наред с това дава гадателски консултации за всякакви проблеми чрез кабала, карти Таро, астрология и китайската система И-Дзин. Тя е специалист и по етнорелигиозни и окултни практики. Контакти: eli-taro.com, tvoetotaro.com, телефон: 0896 530 106.