0

К адифе ще облече любимия дамски аксесоар – диадемата. През новия сезон представителките на нежния пол ще имат възможността да разчупят скучната визия или да подчертаят перфектния аутфит, залагайки на аксесоара, без губене на време и усилия. Част от тях ще следват модните тенденции, а други ще блеснат, без да искат, желаейки само и единствено да укротят непокорните си коси.

Събитие

Добрата новина е, че бихте могли да носите този аксесоар със спусната коса, на висок или нисък кок, със свободна или стегната опашка – изборът е във ваши ръце. Ако все още нямате диадема в шкафа с аксесоари или пък моделите са ви прекалено остарели, не губете време и разгледайте последните дизайнерски предложения, част от бутиковите колекции. Това, което свързва тези за официален повод, за елегантната, офис и ежедневна визия, е обемната форма. През 2024 година именно тя ще се наложи, разкривайки красивите черти на лицето ви.

Изработките от кадифе продължават да набират скорост, налагайки се като абсолютен хит. Украсените с кристални орнаменти са чудесен избор за по-важни събития като предстоящите абитуриентски балове, сватби, кръщенета, рождени дни и още. От значение е цветът на основата, като търсени са предимно в тъмна палитра, в това число бордо и зелено, и големината на скъпоценните камъни. Отразяването на нюансите създават достатъчно блясък, затова позиционирането на имитациите или мънистата е от ключово значение. Някои са в идеален кръг, други – в елипса, като капка, квадрат или правоъгълник. Има модели, които са украсени с един вид, както и такива, които залагат на съчетания. При по-сложните комбинации се използва едра или фина дантела в зависимост от идеята. На подиума ще срещнете и находки, които са декорирани с поне три вида различни елементи. Сами по себе си те са бижу, затова ако използвате този тип, нашият съвет е да не допълвате визията си с колие, гривна и пр. Особено неподходящи са обеците, тъй като са в близост.

Булевард

Ако търсите идеалната диадема за вкъщи или улицата, то вниманието ви ще бъде провокирано от по-изчистените модели, които се отличават с плетка – на две ленти, на три или сложен дизайн. При тях няма нищо лъскаво или излишно. Всъщност повечето са прекалено “постни”, това обаче ще ви бъде само и единствено в плюс, тъй като ще имате опцията да ги съчетавате с голяма част от гардероба си. През лятото, което наближава, това ще бъдат предпочитаните модели, а причината е динамичният живот – по оживените булеварди, парти край басейна или купон на плажа. Дори аксесоарът ви да падне, съвсем малко вероятно е видът му да се увреди. Не така стои въпросът, ако покупката ви е уникална изработка.

Затова правилно преценявайте повода, избора на аксесоар и приноса му към цялостния ви вид.

Има запазено място на плажа

Да, да, да – диадемата е добре дошла край морския бряг. Летните предложения в пъстри цветове като червено, жълто, оранжево, синьо, зелено, розово и пр. са идеални за плажа, където вятърът роши косите ни. Освен удобство ще си осигурите красива визия, а малкият детайл ще бъде забелязан от околните, тъй като няма да сте поредната дама, отървала се от всичко излишно, оставайки само по бански костюм.

*Автор: Алина Динева