0

С амо два дни преди Деня на благодарността Доналд Тръмп планира частна, безпроблемна вечеря със стар приятел - Йе, рапърът, известен преди като Кание Уест. Двамата се бяха уговорили да разчупят хляба в клуба на Тръмп Мар-а-Лаго във Флорида след седмици на частни телефонни разговори, скоро след като Йе загуби доходоносни партньорства и се превърна в мейнстрийм културен парий заради антисемитските си изказвания, според запознати с разговорите между двама мъже. 

Но Тръмп може да е влязъл в капан в позлатените зали на Мар-а-Лаго - такъв, който използва собствената му склонност към зрелищност и показност срещу него. Йе пристигна с трима гости, включително белия националист и антисемит Ник Фуентес. Оттогава Тръмп твърди, че не е познавал Фуентес, но пък всички в претъпкания клуб се оказа, че още тогава са знаели самоличността му. 

Капан

Новината за срещата предизвика лавина от критики в републиканските среди срещу Тръмп и неговата обявена само преди седмица президентска кандидатура.  Шумът около вечерята подчертава все по-настоятелния въпрос, искат ли републиканците Тръмп за кандидат през  2024 г. 

Скандалът се подклажда и от самия Фуентес, който споделя, че Тръмп се погрижил те да седнат на неговата специално запазена маса във вътрешния двор, за да могат всички да ги видят. 

Докато съветниците на Тръмп се опитваха да потушат реакцията, някои настояваха, че бившият президент е бил по същество измамен от рапъра и неговите гости - подозрение, подкрепено от Майло Янопулос, антитръмпист, крайнодесен провокатор, който сега действа като политически съветник на Йе. 

„Казах му да не се кандидатира за поста, пълна загуба на време, не може да спечели“, казва самият Тръмп за президентските надежди на опозорения рапър през 2024 г. Той нарече Кание Уест „сериозно болен човек, който случайно е черен“.   Тръмп каза, че се е срещнал с Уест, за да му „помогне“, тъй като е „унищожен в бизнеса си и почти във всичко останало“ и че Уест „винаги е бил добър“ с мен. Въпреки че Уест поиска среща „сам“, той се появи „с 3-ма души, двама от които не познавах“, замаза ситуацията бившият домакин на Белия дом. Попитан за вечерята на Тръмп в Мар-а-Лаго, президентът Джо Байдън сподели иронично пред журналисти: „Не искате да чуете какво мисля“. Неназован съветник на Тръмп нарече ситуацията „шибан кошмар“ пред NBC News.

Развод

Това, разбира се, е гвоздеят на програмата в биографията на бившия милиардер, рапър, писател, дизайнер и Бог знае още какво. 

Междувременно съд нареди на Кание Уест да плаща на Ким Кардашиян по $200 000 на месец детска издръжка в резултат на развода им. Рапърът и телевизионната риалити звезда ще имат съвместно попечителство над четирите им деца. Решението идва, след като няколко компании прекъснаха връзките си с Йе заради поведението му, включващо и антисемитски коментари. Двамата имат четири деца - Норт (9 г.), Сейнт (6), Чикаго (4) и Псалм (3).

За Уест, който отчаяно се опитва да се измъкне от падението, проблемите явно скоро няма да спрат. След като „Адидас“ и още няколко компании го изоставиха и скъсаха договорите си с него заради антисемитските му изцепки и мъдрувания относно световната конспирация, сега излизат нови подробности за девиантното му поведение. Чудно е откъде черпи данни, след като самият той е известен и с факта, че в живота си не е прочел дори една книга.

Порно 

Според служители от спортната компания  Кание Уест им е показвал порнографски клипове и снимки с участието на бившата му вече жена. От страна на „Адидас“ е имало моментална реакция. Компанията ще стартира собствено разследване. Според анонимно писмо до „Ролинг Стоун“ Уест е показвал порно колекцията си на служителки в компанията.

Според запознати с финансите му Кание Уест има пет основни източника на доходи, четири от които вече са били напълно закрити или силно компрометирани от антисемитските му измислици и подкрепата за белите расисти.
През последните години лъвският пай от печалбите на Кание идват от големи сделки с „Адидас“ и Gap (и двете марки вече са приключили партньорства с него), както и от продажби на нова музика и концерти.

Още през лятото Кание Уест призна, че една от причините за развода му с Ким Кардашиян е порното. По думите на рапъра заради него си съсипал семейството. Откровението му идва малко след като неговата бивша съпруга се раздели с комика Пийт Дейвидсън.

Звездата коментира публикация на бивша асистентка на Кайли Дженър - Виктория Виляроел, като я посъветва да стои далеч от известната фамилия, която иска да я превърне в плейбойка.
"Холивуд е огромен публичен дом. Порнографията унищожи семейството ми, аз се справям със зависимостта“, заяви скандалната персона пред медиите.

И все пак след развода, милиардните загуби и разправията с Тръмп Йе не се отказва. Той вече е решил, че ще се кандидатира за президент със или без Тръмп. Кание Уест обяви, че отново ще се кандидатира за президент на САЩ. Рапърът, печелил редица награди "Грами", каза, че работи по кампанията си за президентските избори през 2024 г. заедно с десния политически коментатор Майло Янопулос.

"Благодаря, приемам", отговаря 45-годишният Кание Уест на въпрос дали обявява официално своята кандидатура. Да припомним и че скандално известният рапър се яви като независим кандидат на президентските избори през 2020 г. и получи около 70 хиляди гласа в 12 щата.