0

К ога се раждат милиардерите и от коя зодия са най-много – тези въпроси са си задали хора, добри в пресмятанията.

И отговорът е безапелационен в статистиката – 30 ноември. Оказало се, че най-много милиардери са родени точно на 30 ноември, зодия Стрелец, която явно дава предимства на появилите се на бял свят под нейния небесен знак. Втората дата в класацията попада под властта на Козирог - тя е 1 януари – вододелът на всяка една година, когато нумерологично се сменят енергиите. От Coupon Follow по поръчка на американското сп. „Форбс“ са направили изчисленията сред първите 500 официално най-богати хора на света (според списъка на „Блумбърг“), като трябва да се уточни, че тук много монарси и аристократи не влизат в класацията.

Зодии

Статистиката обаче преобръща нещата и като се сметне общият брой на милиардерите от дадена зодия, то точно въпросните две – Стрелец и Козирог, са на опашката.

Може да се види изненадващо на мнозина, но най-много милиардери са се появили под знака на уравновесената в повечето случаи зодия Везни. Следват представители на емоционалната и тайнствена зодия Риби. Третото място е окупирано от зодиите Рак, Телец и Лъв с равен брой милиардери. Така на шеста позиция попада Скорпион, следват Близнаци и Овен. Деветото място е за Водолей и десетото е за Дева. На единадесето и дванадесето място всъщност са въпросните две водещи зодии Козирог и Стрелец, но пък в дни, управлявани от тези зодии, се раждат най-много милиардери. Явно небесните сили са различни на 30 ноември от останалата част на зодия Стрелец, както и на 1 януари от другите от Козирог. Всъщност това са дати „на ръба“. 1 януари е началото на новата година по западния календар, а 30 ноември е времето, когато са свършвали различни източни календари. Тук действат различни сили и родените на тези два знака са белязани свише. За други източни религии това е средата на годината, когато също се сменят енергиите.

Топ

Двете водещи икономики в света имат и най-много милиардери, които живеят в тези страни – САЩ са със 189, а Китай са с 53.

Но това, че количествено има най-много милиардери, появили се на тези две дати, не означава, че те са и най-богатите от най-богатите. Всъщност нито един от родените на 30 ноември не влиза дори в топ 100. Най-богатият от родените на 30 ноември е Доналд Нюхауз, който сред милиардерите се нарежда едва на 115-о място с $15,8 млрд. Следван е от Го Чен Лиян от Сингапур с $11,1 млрд. на 183-то място. Трета е американката Дайън Хендрикс с $10,4 млрд.

Друг любопитен момент е, че на Нова година, когато се правят обикновено обещания за бъдещето, повечето хора си казват как трябва да бъдат по-големи спестовници. Според изчисленията тази идея отпада доста бързо и след третия месец над 50 процента от обещалите вече дори не си спомнят за това. Но ако човек иска да трупа пари, явно трябва да проявява и склонност към запазване на по-голямата част от припечеленото.

Астрологично изглежда как родените на 30 ноември не би трябвало да попадат масово в класацията на милиардерите, защото Стрелците са зодия, която иска бързи резултати на принципа „Тук и сега“ и лесно се отказва. От друга страна Стрелците, ако се амбицират, могат да преследват целите си докрай и минават през огън и вода, за да постигнат това, което са си наумили, и понякога престъпят всички разумни граници.

Зачеване

Темата за милиардерите може да се погледне и от друг ъгъл – от зачатието. Явно, заченати втората половина на февруари и появили се на 30 ноември, водят списъка. От друга страна, ако човек иска отрочето му да бъде от най-масовата милиардерска зодия, Везни, то баш сега е моментът на зачеването.

Всъщност Везни се управлява от планетата на парите и големите финанси Венера. И когато има правилно разпределение на енергии в наталната карта, да се съчетава повече със земните елементи, най-вече с Телец, то детето има шансове да бъде в Клуба на деветте нули. Стихията на Везни е въздух, а това означава доста колебание и затова присъствието на благоприятно разположени елементи на земята внася увереност и дава напредък на Везните.

Тази зодия има вродена общителност и това във времена, когато се набляга на комуникацията, допринася за трупането на пари. Стига да се знае как.

Петица

По официална статистика на „Форбс“ петимата най-богати са Илон Мъск с $223 млрд., Бернар Ано със $181 млрд., Джеф Безос със $176 млрд., Лари Елисън със $139 млрд. и Марк Зукърбърг със $136 млрд. И петимата са от различни зодии. Така Илон Мъск е роден на 28 юни 1978 г., зодията е Рак. Но по-скоро тя попада на границата между комерсиално настроените Близнаци и отдадения на семейството Рак. Бернар Арно е роден на 5 март 1949 г., по зодия е Риби. Следващият, Джеф Безос, е роден на 12 януари 1964 г., зодията му е Козирог. Лари Елисън е роден на 17 август 1944 г., зодията му е Лъв. Марк Зукърбърг е роден на 14 май 1984 г., подчинен на най-комерсиално настроената зодия Телец.

Така тази великолепна петорка доказва много добре древната поговорка, че Господ дава, но в кошара не вкарва. И всичко зависи как човек ще си изиграе картите, когато срещне шансовете в живота си.

Като място на раждане най-много милиардери има в Щатите, Китай, Индия, Германия и Русия – там обитават 62% от всички в Клуба на деветте нули. Освен това експертите са сравнили биографиите на милиардери и милионери с тези на хора с по-ниски финансови постижения. И стигат до съвсем логичния извод, че богаташите са много повече склонни да рискуват, но го правят не просто на принципа на лотарията, пък каквото ще да стане, а добре обмислят негативните страни. Милионерите са по-възприемчиви към новото познание и въвеждането на нови технологии. Третият извод е, че много лесно осъществяват контакт с другите хора и могат лесно да ги увлекат по своите идеи. По правило са емоционално много стабилни и имат нисък праг на тревожност. И особено важно качество на милионерите е паричният талант – тоест могат да видят в най-обикновени наглед дейности източник на значителни средства. За последното има много примери. Така през 70-те години на ХХ век един американец, Гари Дал, събира най-обикновени кръгли речни камъни, всеки един го опакова в специална кутия и го продава като домашен любимец – Pet Rock. Това се превръща в истинска мания и човекът бързо натрупва състояние от над $15 милиона, при това той продава Pet Rock само за $3,95. Най-обикновено на пръв поглед действие, но то е показателно, че и от безумни на пръв поглед идеи може да се направят много пари, стига да има добра обосновка. Гари в едно интервю нарича своята идея опаковано чувство за хумор. Но той дава възможност на милиони родители да купят домашен любимец на децата си, като възпитават у хлапетата отговорност и въображение и в същото време не дават никакви (или почти никакви) пари за поддръжка на любимеца. Пестят време и пространство. По-късно на този пример се появява и японската игра тамагочи с електронни домашни любимци, за които хлапетата трябва да се грижат.

Иначе може да се припомни и вицът, в който един събира 10 000 в една зала за семинар „Как да спечелим 10 млн. лв. за две минути“. Излиза пред пълната зали и пита по колко са платили за семинара – отговорът е по 1000 лв. на човек. Предприемачът вика: „Ами ето ви и отговора – 10 000 души по 1000 лв. правят точно 10 млн. лв.“