К луб сандвичът е добра идея за обяд, вечеря и за хапване по всяко време, когато гладът натрапчиво напомни за себе си. Идеално хапване за купон и парти, но и за самостоятелни хранителни занимания. Пържените картофки са подходяща гарнитура, но не задължителна.
Парти сандвичи с кашкавал! Бързи, лесни за приготвяне, икономични, вкусни и направени с остатъци. Да ви е сладко! - пожелават от matekitchen.com.
Клуб сандвич
Необходими продукти:
- маргарин (с вкус на масло) за намазване
- 3 филийки тостерен хляб
- 2 шайби домати
- 2 шайби краставици
- 80 г пилешко филе
- 40 г бекон
- 1 яйце
- 2 листа маруля
- чеснов сос за намазване
- барбекю сос за намазване
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Запечете бекона в сух тиган за няколко минути. Извадете го, забършете тигана и в много малко мазнина запечете за 3-4 минути от всяка страна овкусеното със сол и черен пипер пилешко филе. Отново почистете тигана и сгответе яйцето на очи. За да бъде формата му съвършена, счупете яйцето в огнеупорна купичка, покрийте я с тигана, обърнете и го оставете да се готви на умерен огън, както е покрито с купичката. Извадете яйцето, отново забършете тигана и запечете в него филийките хляб. След като и те са готови, започнете да подреждате сандвича. Намажете всички филийки с маргарин (или масло). Върху първата сложете чеснов сос, домат и краставица. Втората намажете с барбекю сос и отгоре сложете бекона, пилешкото филе и марулята. Полейте с чеснов сос, сложете яйцето и завършете с третата филийка. Прободете сандвича вертикално с две дървени шишчета, за да го фиксирате, и поднесете с гарнитура по избор.
Парти сандвич
Необходими продукти:
- 2 печени чушки
- 150 г кашкавал
- 1 скилидка чесън
- 3 с.л. майонеза
- 3 стръка копър
- 1 франзела
- 50 г масло
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала на едро ренде и го смесете в купа с нарязаните на ситно печени чушки, майонезата, чесъна и копъра. Разбъркайте добре сместа. Нарежете франзелата на тънки филийки. Можете да използвате и тостерен хляб. Намажете филийките с масло и със сместа и ги наредете в тавичка или директно на решетката на фурната, но постлана с хартия за печене. Изпечете сандвичите в предварително загрята на 180-200 градуса за около 10-15 минути, колкото кашкавалът да се разтопи и да придобие приятен червен загар. Сервирайте ги топли, с чаша айрян и свежи зеленчуци според сезона, ако желаете.