0

Т айната съставка в диетата на крал Чарлз не са ядките и семената, а силното мартини, съобщи преди време "Дейли мейл".

Ето това е нещо, по което двамата с любимата му Камила не си приличат, въпреки че са склонни да опитат заедно всичко в този живот и не се колебаят да изпробват нови вкусове, когато не са у дома, а на визита или екскурзия в далечна страна.

gettyimages

Камила предпочита червеното вино, докато Чарлз не пропуска вечер преди хранене да си пийне мартини - джин и сух вермут, гарнирано с маслина или резен лимон. Според „Дейли мейл“ кралят не пропуска да си вземе съставките за коктейл, даже когато пътува в чужбина. Чарлз Трети си носи и собствени чаши. Кралицата също се подсигурява, когато са на път – тя пие червено вино "Померол" от района на Бордо, Франция. Кралският коментатор Гордън Райнър коментира пред британския „Телеграф“, че мартинито на краля се сервира по точно определен начин.

Запаси

"Когато пътува в чужбина, кралят си носи собствен алкохол, който трябва да бъде смесен прецизно за постигане на точно определен вкус. Кралицата също си носи собствено вино. Крал Чарлз може и да изпие чаша вино по време на вечеря, но обикновено мартинито е единственото му питие за целия ден", казва Райнър.

gettyimages

Независимо че кралят е голям почитател на сирената, той обикновено започва деня си с ядки и семена. Спазва флекситарна диета, при която избягва месо и риба два дни в седмицата, а на третия ден избягва млечни продукти.

gettyimages

„Той наистина обича сиренето“, призна преди време Камила в австралийското „Мастършеф“ шоу, запитана каква храна предпочита Чарлз. Тя сподели още, че Чарлз не може да устои на яйцата върху зеленчукова подложка. И посъветва главния готвач: „Пригответе му нещо такова и ще видите колко широко ще се усмихне“.

От публичните им изяви се вижда, че двамата ценят добрата кухня, а тя много харесва да си угажда със сладолед. Но има и неща, които избягва.

Предпочитания

Пред списание You Magazine кралицата изброи някои от зеленчуците, които отглеждат в градината си с Чарлз и които много обичат да консумират – зеле, броколи, моркови, тиквички, както и много бобови култури. Това, което тя ненавижда, е чесънът: „Не, не и не чесън!“. Пред кулинарния критик Том Паркър Боулс тя назовава още нещо, което истински мрази – червените чушки. Не ги харесва нито в суров вид, нито варени, печени или както и да е другояче. Затова ако й сервират салата, в която има чушка, ще се въздържи да яде от нея.

gettyimages

Идеалната вечеря според Камила включва аспержи с много масло, чаша червено вино и за десерт сладолед от черен шоколад с ягоди, малини и много бита сметана.

Принц Уилям не е голям фен на здравословното хранене. Кралските биографи неведнъж подчертават, че принцеса Даяна е искала синовете й да изживеят щастливо детство, затова често ги е водела в „Макдоналдс“, за да опитват любимите на повечето малчугани сандвичи. Оттам е и любовта на Уилям към бързото хранене. Предпочита птичи блюда, а сред любимите му вериги е Nando's, където предлагат предимно такива.

gettyimages