Л ек завой встрани от традиционната рецепта за паста с кюфтета. Тази е апетитно люта и с намек за китайско. Тя е от рецептите, които опровергават широко битуващото у нас схващане, че когато се готви паста, непременно трябва да има много сос. Не, в никакъв случай. За паста с пържени кюфтета и тиквички вземете спагети, и то от най-тънките. Именно защото няма обилен сос, който да попие, те са най-подходящи тук. С всеки други вид ще имате усещането, че ядете само тесто и ефектът от иначе апетитното ястие ще се загуби, уточняват от matekitchen.com.
Продукти:
1 пакет спагети
12 кюфтета
2 тиквички
2 червени чушки
4-5 скилидки чесън
1 ч.л. чили
60 мл соев сос
1 връзка магданоз
200 мл олио за пържене
сол на вкус
Приготвяне:
Към врящата вода прибавете 20 мл олио и половин чаена лъжичка сол, сложете пастата и варете по показанията на опаковката. Дръпнете от огъня и оставете да се отцеди. През това време нарежете тиквичката, почистете я от семките и я нарежете на ивици. По същия начин нарежете и чушките. В загрятата мазнина изпържете кюфтетата. След като са готови, ги извадете и оставете да се отцедят върху кухненска хартия. През това време в същата мазнина задушете нарязаните на ивици зеленчуци и към тях прибавете чесъна, чилито, сол и соевия сос. Сипете пастата, разбъркайте добре, подправете с магданоз, прибавете кюфтетата, разбъркайте и сервирайте.