0

Д рехите от лен създават усещане за комфорт и лукс, затова неслучайно всяка година присъстват в линиите летни предложения, характеризиращи се с изчистен дизайн и прави линии. В разгара на горещите месеци дизайнерските колекции поставят като фаворит и за мъже, и за жени ризите. Разбира се, списъкът се допълва от рокли с различна дължина, поли и панталони. Единственият отличителен белег, наложил се и през 2023 година, са светлите нюанси, фаворит от които слонова кост, мръсно бяло, цвят лате или карамел. Не липсват и ярки изкушения – тюркоаз, наситена мента или лимон.

Хит

През последната петилетка една тенденция не търпи промени – небрежната риза-рокля, която всяка любителка на модата крие в гардероба си. Моделите не се отличават с уникален дизайн или шик декорация, те са семпли и подходящи за жени на всяка възраст. Това, което внася свежест във визията, са аксесоарите. Тийнейджърите съчетават дрехите с кецове и шарени бижута, младите дами с ботуши, шапки или шалове, а представителките в отбора 40+ - с красиви накити, допринасящи за елегантността им. От своя страна допълненията зависят от малките детайли на тоалета – каква е основната дължина и тази на ръкавите, има ли колан, какъв е типът на яката и наборите. Мъжкият вариант може да се сътвори и в домашни условия, стига да ви бива с иглата и машината. Тук обаче всеки грешен шев се забелязва, а причината за това е иначе съвършената рамка. Това, което е предпочитано на пазара, са попските яки – използват се при спортно-елегантните предложения, както и при официалните за повод – сватби, кръщенета и пр.

Цвят

Истинско предизвикателство за представителките на нежния пол с екстравагантен стил е да се потопят в тенденцията. Това е една от причините модните диктатори да разнообразят шедьоврите си не с форми, а с цветове. Най-търсени са тоалетите в синьо и това е напълно очаквано, предвид че мнозина обвързват лятото с морските воаяжи. На второ място се нареждат зелените оттенъци, следвани от червено, оранжево и жълто. Тук идва разграничението – търси се свежестта на август, а не огненият блясък. Среща се още лилавият цвят, но специалистите в областта са категорични, че не владее нито подиума, нито улицата. 

Материя

Изборът на лен е предпочитан. Гладката материя с естествен блясък не се наелектризира и създава удобство. Предимствата са десетки, например качествените ленени дрехи имат много по-дълъг живот от памучните, ставайки по-меки с всяко следващо пране. Освен това през лятото охлаждат, а през зимата задържат топлина, имат висока абсорбация и са сочени като най-хипоалергенния и дишащ избор. Не е за пропускане и голямото им предимство – не се цапат лесно, а поддръжката им изисква минимум усилия. 

Меки нюанси за малчуганите

Детската мода далеч не е за подценяване. Тази година малчуганите, чиито родители имат афинитет към сферата и стилния външен вид, ще бъдат облечени от глава до пети в пастелни и меки нюанси – кафяво, зелено, жълто, бяло... Всички уж на пръв поглед “непривлекателни” цветове за момчета и момичета ще се изкачват в класациите, заемайки върха. Линията няма да отстъпи и през следващата 2024 година, когато дори аксесоарите и играчките ще са съобразени с аутфита им.