0

Н е една и две холивудски двойки започват своя съвместен живот, след като са улучени от стрелата на Амур именно по време на снимки. Продължаваме прегледа, който започнахме с приложението на вестник "Телеграф" - „Златно време“.

Едно от най-ярките доказателства, че любовта може да възкръсне отново от неизгорелите въглени и да се разгори дори още по-бурна отпреди, е случващото се с Дженифър Лопес и Бен Афлек. Тяхната история сама по себе си е достойна за сюжет на романтична сапунка. В началото на 2002 г. двамата се срещат на снимачната площадка при заснемането на филма „Трудна свалка“. По това време Дженифър още е омъжена за втория си съпруг Крис Джъд. Половин година по-късно Джей Ло и Бен започват да излизат заедно, а актрисата подава молба за развод, който получава бързо, за по-малко от месец, по взаимно съгласие.

Клип

Скоро след това тя кани любимия си Бен да участва в клипа на най-новата й песен. В края на 2002 г. идва и предложението за брак, което Афлек отправя на любимата си. През септември 2003 г. обаче, само ден преди брачната церемония, тя е отложена. А в началото на 2004 г. двамата обявяват раздялата си. През следващите години и двамата имат по един брак зад гърба си – Дженифър с Марк Антъни, а Бен с Дженифър Гарднър. И за двамата обаче тези бракове се оказват несполучливи. През 2021 г. Джей Ло и Бен Афлек започват отново да се срещат и да излизат заедно. А на 24 юли същата година Дженифър качва в профила си в Инстаграм тяхна обща снимка. Което е повече от ясен знак, че връзката между тях отново е подновена и любовта явно се е върнала.

В България една от най-известните и най-изгарящите любовни истории, избухнали на снимачната площадка, е тази между Невена Коканова и сръбския актьор Раде Маркович. Двамата се запознават по време на снимките на филма „Крадецът на праскови“. Тъй като и двамата по това време имат брачен партньор, връзката им така и не завършва с хепиенд. „Въло усети това, което се случваше между мен и Невена, и по един красив начин успя да се възползва от това. Той не се месеше, остави всичко на нас двамата. Отведе ни в село Арбанаси и ни остави да дадем воля на въображението си. Така започна всичко и после никой и нищо не можеше да го спре. Любовта се случи веднага. А това, което се случваше между нас, оживя във филма“, спомня си години по-късно Раде Маркович. Любовта му към Невена е толкова силна, че след края на снимките той се връща в родината си, разделя се със съпругата си Оливера, зарязва киното и се връща обратно в София. Среща се отново с любимата си, но отношенията им вече не са същите. Магията на изпепеляващата любов е изчезнала. Самата Невена също се раздира от противоречия. Съпругът й Любомир знае за случващото се с Раде, но не иска да й поставя ултиматум да избира: той или аз. В крайна сметка Невена избира да запази брака си. Напълно е възможно в този избор да е имало и „съвети отгоре“ от отговорни партийни другари. Защото не е изключено в онези условия един развод на звезда от ранга на Коканова да струва кариерата й на актриса. Така в този живот Венчето и Раде не успяват да изживеят напълно своята любов.

Ирен Кривошиева и Стефан Данаилов

 Ирен Кривошиева и Стефан Данаилов
личен архив

Тайна

Друга българска двойка актьори, намерили любовта на снимачната площадка, са Ирен Кривошиева и Стефан Данаилов. Двамата се срещат на снимките на филма „Поема“ през 1985 г. Плод на тяхната любов е синът им Владимир. В продължение на 25 години обаче майката пази в тайна името на бащата на своя син. А през 1992 г. двамата заминават за САЩ. Самият Ламбо се отнася към сина си като истински джентълмен и винаги, когато Владо е в България, той не пропуска да се срещне с него.

Доста любопитна е историята на актрисата Ваня Цветкова. По време на снимките на филма „Комбина“ в една от сцените тя си партнира с професионалния каскадьор Павел Дойчев.

Крупие

Между двамата пламва любов, която завършва с брак. В началото на 90-те години семейството се мести да живее в САЩ. А през 1996 съпрузите се развеждат. За да успее да изкарва пари за себе си и сина си, бившата актриса е принудена да работи като крупие в игрална зала.

Изключително драматична е връзката между Чочо Попйорданов и Йоана Буковска. Те се срещат на снимките на „Дунав мост“. Връзката им не остава дълго в тайна и това води до развод между Чочо и съпругата му Хилда Казасян. Връзката между Чочо и Йоана обаче не издържа проверката на времето и те се разделят.

Ще завършим представянето на българските актьорски двойки отново с една бивша, тази на Зуека и Нина Димитрова. Запознават се, когато той е студент, а тя преподавателка в НАТФИЗ. Живеят на семейни начала повече от 20 години, когато се разделят. Двамата създават театър „Кредо“, а постановката им „Шинел“ има над 500 представления у нас и по целия свят, като се играе на цели осем езика.

Ваня Цветкова и Павел Дойчев

 Ваня Цветкова и Павел Дойчев
личен архив