0

П рогнозата според личната година разкрива основни тенденции за бъдещето ни през 2023 г. Тя указва един цял нов житейски 12-месечен цикъл, през който искаме или не, ще трябва да се съобразяваме с енергийните закони във Вселената. За да научим какво ни е подготвила съдбата, трябва само да съберем цифрите от деня и месеца си на раждане, като в изчислението годината на раждане заместваме с универсалната, т.е. с календарната година. Например за човек, роден на 30.12.1962 г., изчислението е следното: 3+0+1+2=6. Полученият резултат сумираме с нумерологията на новата година, която е под знака на седмицата (2+0+2+3=7) или 7+6=13. Ако се получи двуцифрен резултат, то той се опростява чрез ново сумиране до получаване на едноцифрен (1+3=4). Така човек, роден на 30.12., ще навлезе в лична година 4-ка, щом настъпи 2023 г.

Според нумеролога Ели Маринова не на последно място всеки ще трябва да се съобразява и със 7-цата, под чиято орисия ще е новата година. С това число са свързани различен тип тайни и загадки от държавни до религиозни и лични. Който има скелети в гардероба - тъмни сделки, любовници или друг тип, ще трябва да внимава в картинката. По думите на Маринова седмицата символизира още мъдростта и опита и ще благоприятства експертите и техните решения, взимани в дългосрочен план. Самата държава България ще бъде под знака на 1, което ще благоприятства стартиране на нови проекти по нашите ширини. А който се намира в лична година 6-ца, или 9-ка, ще може да се завърне в родината и да стартира нов бизнес.

Лична година 1: Влизате в нов период

През 2023 г. ще трябва да поемете инициативата в собствените си ръце. Ще имате възможност за ново начало, за нова работа или учение. Ще имате шанс за промяна в живота, за творчески изяви, за реализиране на нови идеи. Възможно е да промените естеството на работата си, да започнете да трупате знания в друга сфера, да положите началото на много проекти и в работата, и в личния си живот. Около вас ще витае дух на предприемчивост. Но внимавайте, има опасност демонстрацията на болна амбиция да отблъсне околните и да подложи на риск осъществяването на плановете. Има и друг негативен вариант - с прояви на инертност, страх и слабост.

Като цяло енергията на единицата ще ви подтиква да поемете към непознати хоризонти, да осъществявате идеите си веднага, тук и сега. Ала помнете - не е важно към каква цел се стремите, а какви са възможностите ви да я постигнете. За това внимавайте с прибързаните и не добре обмислени думи, действия и решения. Преди да предприемете важна и значима за вас стъпка, първо се постарайте да се уравновесите, да се успокоите. Внимавайте с нерви и избухливост.

Лична година 2: Изгодни съюзи

През 2023 г. образно казано вие ще трябва да се погрижите за поникналите вече семенца, да ги полеете и подхраните, за да могат те да се развият по най-добрия възможен начин.

Периодът за вас ще се характеризира с натрупване на знания и материални блага, но и на лихви, за добро или не чак толкова и в отношенията с околните, и по отношение на парите. Ще разчитате на връзките и приятелствата, ще можете да търсите помощ и подкрепа, особено ако в отношенията няма напрежение. Ще имате възможност за създаване на значими контакти и изгодни съюзи, позволяващи осъществяването на амбициозни проекти. Възможно е да направите интересно откритие, да играете ролята на посредник в най-различни спорове. Две е четно число и символизира женското начало и оттук можете да очаквате помощ и подкрепа от жените около вас, но можете да се наложи да си изяснявате отношенията с някоя от тях. Често ще можете или ще ви се налага да тъчете на два стана, образно казано.

За да постигнете успехи, ще е добре да внимавате с детайлите, да работите в екип и съгласие с околните си, да правите необходими и разумни компромиси. Възможно е вниманието ви да бъде привлечено към философия, психология, история и литература, мнозина ще се интересувате и от религия и мистика.

И тъй като двойката благоприятства интимните връзки и отношения, ще имате възможност да се радвате на нежност и всеотдайност, но някои от вас е възможно да бъдете и много зависими от партньора.

В здравословен план стремете се да избягвате рисковите и напрегнати ситуации, тъй като податливостта ви не стрес ще е по-висока.

Лична година 3: Внимавайте с кредитите

2023 г. ще ви донесе осъществяване на новите идеи, създаване нови връзки и полезни съюзи и сдружения. Често ще се чувствате като на сцена – наблюдавани и преценявани от всички около вас. На мнозина ще им се наложи дори да излязат пред по-голяма аудитория. Потърсете обаче нови начини за изразяване на опита и уменията си.

Дава ви се шанс от съдбата за подобряване на условията ви на живот, при условие че нямате нерешени сериозни финансово-материални проблеми. С каквато и задача да се захванете, ще е добре да сте сигурни какво точно правите, тоест да сте грамотни в дадената сфера на дейност. Ще имате успех, ако посветите времето си на писаното и печатно слово, на медиите, на социалния живот, на споделянето на идеи, опит, умения, интересни новини. Важно предупреждение за периода е да не теглите кредити и да не раздавате вересии.

Иначе ще бъдете оптимистично настроени, ще преливате от жизненост и енергия, чрез които ще се справяте успешно с житейските изпитания; ще сте склонни да флиртувате и да си угаждате, само не се увличайте много. Мнозина ще бъдете податливи на изкушения и съблазни от всякакъв вид, ще бъдете твърде зависими от похвали и порицания, което може да създаде проблеми.

Лична година 4: Опасност от кражби

През четвърта лична година образно казано ще се налага търпеливо да прекопавате нивата си, да плевите бурените, за да могат вашите нови проекти да придобият конкретна и ясна форма, да развият здрави корени. Тоест сега е моментът да създадете здрава основа за целите си.

2023 г. за вас ще е свързана с работа и организация, търпение и дисциплина, работоспособност и издръжливост, народното творчество и класическа култура. Производството на материални блага; обработка на документи, администрация и логистика; природни ресурси, екология; работа със земята. Ще се захванете със сериозни реформи поне в две области от живота. Ще се стремите и към далечни пътешествия. Когато става въпрос за материални неща, ще проявявате завидна ориентация и в бизнес сделките. Добре е да внимавате с детайлите и да не оставяте нищо незавършено. Внимавайте също така със сигурността, с изправността на машините, с които работите. За други предупреждението на Вселената може да звучи и така: бдете зорко над парите и документите си, защото има опасност от кражби и някакъв вид загуби.

В личен план може да се чувствате по-ограничени, но като цяло това идва от енергията на 4-ката, в чиято орбита се намирате. Тя изисква работа и търсене на сигурност в материалния свят и единомислие с партньора.

Не пренебрегвайте грижите за здравето си. Излизайте по-често сред природата. Възможни са храносмилателни и костно-ставни проблеми.

Лична година 5: Нови приятели

Новата година за вас ще бъде свързана с мода и авангардизъм във всички сфери на живота, реклама или самореклама, разчистване на личното и работното пространство от всичко ненужно и отживяло времето си; подновяване и подмладяване, търсене на свобода и по-широко поле за изява. Възползвайте се от факта, че ще бъдете по-лесно адаптивни към промените и новото в живота. Други ще бъдат притиснати до стената от необходими реформи.

Възможно е да създадете нови връзки - приятелски, бизнес или романтични. Ще се интересувате от транспорт и търговия, химия, фармация, козметика и парфюмерия; фотография, кино, театър, медии за масово осведомяване.

Ще имате шанс да смените адреса, местоживеенето, работата или професията си.

Емоционалният живот ще е по-наситен, ще флиртувате, но внимавайте да не изпуснете мярката, премисляйте рисковете.

В здравословен план внимавайте за ендокринни или храносмилателни проблеми.

Лична година 6: По-добри доходи

Темите, които новата 2023 г. ще вкара в ежедневието ви, ще са: дом, любов и семейство, здравеопазване и образование, ред и закон. Тук новините може да са добри, но може и да имате проблеми в изброените области. Като цяло ще търсите качеството на всичко, което ви заобикаля, ще се стремите към сигурност и стабилност, хармония и баланс, уют и комфорт във всички сфери на живота. Мнозина ще имате възможност да постигнете стабилност във всичко, да си осигурите по-добър доход. Подводните камъни на 12-месечния период са: опасност да сте по-инертни, да ви липсва амбиция и хъс за доказване на способностите, което може да доведе до проблеми.

Ще обръщате повече внимание на качеството на храната и напитките, на тяхното красиво подреждане и поднасяне. Интересите ви ще са насочени и към етнологията, историята, литературата, хигиената.

Ще сте по-отзивчиви и жертвоготовни, но не бързайте да помагате, ако не ви е потърсена помощ. Има вероятност и от съдебни дела и процедури, например да започнете дело за делба с цел изясняване на собствеността.

Времето е подходящо за постигане на хармония - в семейството, с роднините и приятелите, с колегите, с бизнес и романтичните партньори. Годината за вас е добра за задомяване и за всичко, свързано с дома и семейството.

По отношение на здравето – внимавайте за сърцето и кръвното налягане, не пренебрегвайте хроничните проблеми, пазете се от стрес и физическо претоварване.

Лична година 7: Пътешествия

Тази година ще ви донесе много изненади. През нея, за добро или зло, често може да бъдете изненадвани от Госпожа съдбата, от близките си, от света около себе си. За да ви е по-лесно, постарайте се да бъдете реалисти и разумни оптимисти, а не мнителни песимисти, но все пак, внимавайте кому и как се доверявате. Времето е благоприятно за обучение и квалификационни курсове, за занимания с точни науки и дори за мистика. Ще разрешите поне една загадка, ще разкриете поне една тайна - разчитайте на интуицията си, но зорко бдете над собствените си тайни. Ще пътувате и ще пътешествате и за удоволствие, и по работа.

Времето не е подходящо за разширения и промени, то е добро за инвентаризации, ревизии и равносметки, за анализ на това какво искаме, откъде сме тръгнали, през какво сме минали и накъде сме се запътили по отношение на всеки въпрос, който смятаме за важен. Във финансово отношение годината ще е добра, ако парите не се превърнат в самоцел за вас.

В личния си живот ще се стремите да изглеждате студени, овладени и резервирани, но ще сте много емоционални и лесно раними. Ако 2022 е била удовлетворяваща за вас, сега също ще можете да се радвате на отзивчивост, единомислие и единодушие.

В здравословен план внимавайте за бъбреците и репродуктивната система, за емоционалното си равновесие.

Лична година 8: Не играйте на дребно

Мнозина от вас дотук са изградили някакъв фундамент, но постарайте се през 2023 г. да го поддържате, да го доизгладите, без да предприемате рискови стъпки, особено ако в момента се чувствате сигурни и стабилни на работа или вкъщи. Не си губете времето за дреболии. Защото всичко, с което се захванете или което ви се случи, ще е в по-голям мащаб. Ще сте завладени от амбиция за победа, възможно е да е на всяка цена. Ще работите много, ще произвеждате материални блага, ще търгувате с тях. Ако вървите напред с търпение, смелост и дисциплина, ще имате реална възможност да постигнете материална независимост.

Възможно е през новата година да осъществите далечно пътуване или пътешествие, да контактувате с хора от далеч. Възможно е да поемете повече отговорности, да се захванете поне с две важни задачи наведнъж.

Ще решавате задачи, свързани със строителство, в транспорта или в търговията, в едрия корпоративен бизнес; ще се занимавате със съдебни дела и процедури, ще получите някакво повишение или ще ви се наложи да се борите за материална независимост.

В личния живот не бива да сте твърде романтични и сантиментални. Все пак помнете, че благата дума железни врати отваря.

Ще е добре да внимавате за костите и ставите си, да не прекрачвате прага си на издръжливост.

Лична година 9: Контакти с чужбина

За да си отворите чист и светъл път съм новия период от живота си, през 9-ата лична година ще е добре да направите основно чистене, разчистване и подреждане на дома и работното място, като наблегнете на врати, прозорци, стъкла и огледала и поне за ден-два да пресечете граница, да отидете в чужбина.

През 2023 г. е възможно животът да ви върне към стари проблеми, познанства, приятелства, ситуации или пък да преживеете поне едно вълшебно дежавю. Ще имате пътувания и контакти с чужденци, независимо къде се намирате.

Деветката ще ви направи по-емоционални от обичайното и склонни да драматизирате. Така че постарайте се да овладявате чувствата си.

Като цяло успехите при вас ще идват благодарение на овладяност, бистър ум и точна ръка. За да можете да разчитате на близките си - не занемарявайте добрите отношения и приятелствата си, не се разделяйте с никого, не горете мостове зад гърба си.

Времето не е добро за старт на нови проекти, а за довършване на започнатото. Всяко ново начало, поставено през 2023 г., ще има развитие само в рамките на периода.

Отношенията с партньора може да са доста бурни и драматични, но любов и романтика няма да ви липсват, особено ако овладеете стремежа си да доминирате. В здравословен план поради голямото напрежение и драматизъм е възможно да се появят проблеми с централната или вегетативната нервна система.