0

В прогнозите на Вихра Петрова се вслушват стотици хиляди всяка седмица. Тя е астролог и културолог, представя всяка седмица хороскопите в предаването „На кафе“ по NOVA. За връзка Инстаграм @vihrapetrovs и FB Вихра Петрова. Ето и втората част на специалната прогноза за читателите на „Телеграф“, първата я публикувахме в предишното издание на приложението „МагЗодиак“ на вестника.

Август

На 5 август Меркурий става ретрограден в Дева. Меркурий като планетата, която е най-близо до Слънцето, е 3 пъти, понякога 4 пъти ретрограден за по 3 седмици.

Но ретроградните планети ни дават възможност за поправителен, за преосмисляне и възможности за подобрения, като връща ситуации и хора в живота ни.

Може да си намерите загубени вещи, ще ви даде шанс да се фокусирате върху стари проекти, които все отлагате.

От 05.08. до 15.08. Меркурий ще е ретрограден в Дева и след това ще се върне в Лъв до края на ретроградния си период. Докато е в Дева, той ще ни подтиква да анализираме детайлно всеки един разговор, да влизаме в най-малките подробности. Хубавото на транзита му през този знак е, че ще се усещаме по-подготвени да провеждаме трудни разговори, защото ще можем да вникваме в дълбочината им и да разнищваме детайлно казусите, които ни притесняват. И тъй като е ретрограден, по-скоро може да ни връща възможността да препроведем разговори и да поправим неща, които поради различни причини може да сме оплескали.

Ще изпитваме нужда всичко около нас да е подредено и ще имаме усещането, че сякаш по този начин се подреждат и мислите в главата ни.

Меркурий в Дева ще ни помогне да преподредим, да преструктурираме ежедневието си така, че да можем да свършим повече работа и да сме по-успешни в нея, защото освен всичко останало Дева е перфекционист и държи всичко да е съвършено. Разбира се, обърквания, забавяния, неясноти няма да липсват.

Връщане

След 15.08. Меркурий се връща в Лъв. В този огнен знак комуникацията ни ще се активизира, ще приемаме информация с голям интерес и ентусиазъм, ще имаме желание да я предаваме на другите. Тъй като Лъвът винаги търси изява, ще искаме да изразим гледната си точка, да покажем позициите си.

В ниските си проявления Меркурий в Лъв може да ни направи високомерни, да ни даде нечуваемост за позициите на другите, нежелание да си признаваме грешките. Драматизиране и театралничене с цел да привличаме вниманието.

Докато Меркурий се движи ретроградно, ще съвпадне с Венера и то в много интересен ден, а именно на 08.08., когато се отваря всяка година т.нар. лъвски портал.

Този съвпад може да ни направи доста ангажирани, но основно с неща, които ни доставят удоволствие, проекти, които ние лично сме инициирали и сега могат да ни се предоставят множество възможности за развитието им.

Комуникацията ще е балансирана и дори да се наложи да убеждаваме някого в нещо, то няма да е под формата на спор и не дай си Боже скандал, а напротив – конструктивен разговор.

Възползвайте се от всички възможности, които се появяват пред вас.

Още един аспект ще направи Меркурий, предизвикателен с Уран, и той ще е на 18.08. Умът ни ще е силно стимулиран в този период, тъй като и двете планети са свързани с интелекта, като Уран е висша октава на Меркурий. Тук говорим за това, че може да стигнем наистина до гениални идеи и прозрения. Бъдете готови да си ги запишете, защото нерядко хрумват като светкавица, след което може да ги забравим.

Опитайте се да сте адаптивни към всякакви неочаквани промени, защото не са изключени изненади, които да ви дисбалансират и объркат.

И двете планети са свързани с нервната система, така че опитайте се да сте гъвкави, за да не се нервирате твърде.

Да припомним, че винаги, когато Меркурий е ретрограден, той дава забавяния, обърквания, но това не означава, че трябва да спрем да живеем и да изоставим всичко.

Вече започнати дела ще се развиват благоприятно, новите ще трябва да изчакат за началото на следващата година.

В периодите на ретрограден Меркурий времето е подходящо да се обърнем към себе си, да ревизираме делата си, да анализираме информация, която вече имаме, да преразгледаме минали събития.

Може да се върнат при нас възможности, които сме пропуснали, когато той е минавал в сянката си, може в живота ни да се завърнат хора, които вече са били, но имаме за доизясняване на отношения.

Периодът е неподходящ за подписване на договори, за преговори, за нови взаимоотношения, било от личен или делови характер, за сватби, годежи.

За закупуване на техника - телефони, таблети, компютри и т.н.

Ако се налага да ви поставят диагнози, бъдете внимателни, искайте второ мнение.

Ретроградният Меркурий може да внесе много голям хаос в ежедневието ни и рутинната ни работа.

Важно е да погледнете в кой дом в наталната карта ви попада ретроградният Меркурий и това ще са ви и темите за преразглеждане.

На 08.08. се отваря Лъвският портал - това събитие се случва, когато Слънцето и Сириус синхронизират своите изгреви и залези.

Според древните това е момент, в който физическият и духовният свят се сливат и позволяват пътуване из измеренията.

В езотериката се приема, че Слънцето е нашата звезда, която ни дава живот, а Сириус, който, разбира се, е на много по-далечно разстояние, но е и с по-големи размери от Слънцето, той е нашето духовно Слънце.

Синхронизирането на изгревите и залезите ни вкарват в силно наситена енергия с много голям потенциал и ако успеем да уловим тази вълна, то може да направим голяма крачка в личен и всякакъв друг план.

Какво се случва в такъв период: проявяват се висши форми на съзнанието ни, изненадващи прозрения, силно чувство на емпатия и осъзнатост, повишена интуиция, виждане на ясни знаци, повтаряемост на цифри, засилена чувствителност, кондиция, тонус, синхроничност.

В негативни проявления може да имаме физическо неразположение, страх, безпокойство, нервно напрежение, нарушения на съня и т.н.

Много е добър моментът, ако може да сте сред природата, за да се свържете с високите вибрации на явлението и както по новолуние да посеете желания, визуализирайки ги.

Марс

14.08. – Марс съвпад с Юпитер

Това е аспект, който носи прилив на енергия и ентусиазъм. Ще имаме енергията и желанието да гоним дългосрочните си цели, да стартираме нови инициативи, но не забравяйте, че Меркурий е ретрограден, така че най-добре подготвяйте нещата, но се въздържайте от тяхното стартиране. Изключително активен период, особено за въздушните знаци – Близнаци, Везни и Водолей. И в здравословен план аспектът е подкрепящ.

16.08. – Марс квадрат Сатурн

Два дни по-късно Марс ще застане предизвикателно към Сатурн. Напрегнатият аспект ще се усеща няколко дни. Това е вече много стопиращ аспект за нашите действия. Бъдете предпазливи, по-добре действайте по-бавно и обмислено през следващите дни. Може да изпадаме в ситуации, сякаш някаква невидима сила саботира буквално инициативите ни, което ще ни носи вътрешно неудовлетворение и усещане за провал.

За определени действия дори може да изпитваме страх и чувство за несигурност.

Самооценката ни може да е понижена.

19.08. – Пълнолуние във Водолей

Това събитие ще се случи на 27 градуса във Водолей в 21:25 ч.

Много е нестабилен моментът на пълнолунията и много хора чисто емоционално по-трудно преминават през тях. Може да има обостряне на страхове, на хронични заболявания.

Понеже пълнолунията са свързани с освобождаване, с разчистване. По пълнолуние текат много мощни процеси по изхвърляне и освобождаване от излишното.

Хубаво е да се освободите от токсични мисли, от саботиращи ви мисловни програми и, изчиствайки се от тях, вие ще може да имате много добри резултати и в останалите области от живота ви. Човек успява именно чрез мислите си да се самосаботира във всички сфери на живота, като се тръгне от тялото дори, от освобождаване от излишни килограми и се стигне до по-важни и значими неща като токсични отношения например.

Следващите 2 седмици след пълнолунието е хубаво да завършите стари задачи и да почистите пространството както във физически план, така и информационно.

Водолеят е знак на свободата, равенството, на бунта и революциите, на новото и прогресивното, това е и знак на приятелството и групите хора по интереси. При това пълнолуние е време, в което е много подходящо да почистите социалните си мрежи и телефоните си от ненужни контакти, да освободите живота си от токсични връзки, фалшиви приятели и познати, които черпят само от вас, без да довнасят стойност в живота ви.

Пълнолунието във Водолей ще активира силна потребност за свобода, както и желание да оставим в миналото всичко, което вече не ни помага да реализираме целите си. Стремежът да намерим нещо по-добро, по-интересно, по-работещо, по-различно, ще е много силен. Това може да ни подтикне към неразумни и прибързани инициативи, затова е много важно да внимаваме и да мислим за последиците от действията си.

Самото пълнолуние във Водолей е в напрегнат аспект със своя управител – Уран, което е още един допълнителен знак, че всичко, което под някаква форма ни ограничава, стопира и ни задържа, ще бъде разрушено, защото ще имаме куража да го направим.

Това пълнолуние ще провокира бунт у много хора срещу правилата, които са принудени да спазват, към статуквото, в което живеят

Уран е свързан с напрежение, а самото пълнолуние е момент на ескалация на емоциите. Внимавайте, защото при някои хора може да се отрази доста критично. Особено внимателни да са знаците от фиксирания кръст – Телци, Лъвове, Скорпиони и Водолеи.

Ретроградният Меркурий също ще участва в пълнолунието, като той ще е в опозиция на Луната и в съвпад със Слънцето, което подчертава риска от субективизъм в мненията, от емоционални решения, от невярна и неточна информация.

Не е период да взимате важни решения. По пълнолуние не е препоръчително да се правят хирургически интервенции, разбира се, като не говорим за животоспасяващи, а такива, които не са наложителни в този момент.

Възможно е и поставяне на грешни диагнози, така че изисквайте повече от едно мнение.

На 20.08. е напрегнатият аспект между Юпитер и Сатурн. Труден аспект, сложен по своето естество, защото от една страна Юпитер е планета на разширението, на големите хоризонти, на свобода, на оптимизъм и позитивизъм и от другата страна е Сатурн, планета на ограниченията, отговорността, дисциплината, песимизма.

Определено труден аспект, който може да доведе до проблеми с работодатели и институции, някакви юридически и правни казуси. Ще се усеща липса на перспектива, сякаш са блокирани възможностите за растеж и развитие. Не са изключени финансови ограничения, проблеми при получаване на различни документи, разрешителни.

В чисто личен план може да се наблюдава неразбирателство, проблеми във връзките, раздели. Не е препоръчителен аспект за сключване на брак.

Дева

На 22.08. Слънцето влиза в Дева. Това е период, в който оставаме по-аналитични, по-методични, изпълнителни, прецизни, но също така критични, взискателни както към себе си, така и към другите, капризни и дребнави. Ще се вглеждаме в малките детайли и може да ни убягва общата картинка.

Но ще имаме желание да помагаме, да служим на другите и да работим. Много е хубав периодът за хора, които работят буквално с ръцете си, майсторят, също така за хора, които работят в сферата на услугите, за преподаватели, счетоводители и не на последно място и диетолози. Тъй като Девата е свързана с храненето, то е добре да стартирате режим и внимавайте с хипохондрията.

На 29.08. Меркурий става директен, а Венера влиза във Везни.

Красавицата на зодиака Венера прекрачва прага на своето царство. Тя влиза във Везни, чийто управител е и ще остане там до 24 септември и в този период облагодетелствани ще са отношенията ни, както лични, така и делови.

Ще се стремим към хармония и баланс с околните, ще проявяваме повече толерантност, разбиране, дипломатичност във връзките си.

Периодът е добър за нови запознанства, за стартиране на отношения, единствено ако нямате някакви стрес аспекти в личния си хороскоп, които могат да саботират успешна връзка, но общият фон е прекрасен за партньорства.

Ще се стремим към красота във всеки един аспект на живота. Венера във Везни не понася грозотата в никакъв аспект от живота.

Меркурий също през този ден тръгва в директния си ход, като не забравяйте, че той минимум 2 дни ще е статичен, изчакайте поне до началото на септември, преди да се впускате в нови начинания.

Желая ви незабравим и пълноценен август!