0

А вгуст ще донесе доста изненади при почивките и при хората, започващи ремонти. Тази прогноза направи нумерологът Ели Маринова.

Тя обясни, че за България месецът е под знака на числото 9, а за света е под 7-ицата. В резултат на това ще има стремеж у мнозина българи да прекарат почивката си като по-далечно пътешествие. Но там са възможни повече сюрпризи от обичайното, било с обстановка, било с полети или друго. „Ще има стремеж към перфекционизъм, което може да избие в неприятни конфликти. Моят съвет е да не бъдем прекалено капризни и да не преследваме целите си на всяка цена“, коментира Маринова.

По думите й в общ план не бива да се стремим към максимума. Това се отнася и за отпуските - да са прекалено скъпи и луксозни, и за ремонтите, където трябва да внимаваме да не надхвърлим бюджета си. А ето и основните прогностични тенденции, които кабалистката изчисли специално за в. „Телеграф“ за осмия месец според Пътя на живота ни.

С числото Път на живота всеки сам може да надникне в основни тенденции на своето бъдеще за месеца. Пътят се изчислява, като се съберат всички цифри от звездния ни код – нашата рождена дата (ден + месец + година) и полученият сбор се редуцира до едноцифрено число. Например за човек, роден на 3.12.1965 г., изчислението е следното: 3+1+2+1+9+6+5=27. Полученото накрая се редуцира до едноцифрено число чрез ново сумиране 2+7=9. Така човекът с тази дата на раждане има Път на живота деветка.

Път 1: Материален успех

Времето за вас ще е динамично, забързано и напрегнато и може би малко противоречиво. Всичко, с което се захванете или което ви се случи, ще е в по-голям мащаб. Ще сте завладени от амбиция за победа, дори на всяка цена. Ако успеете да овладеете нервността и своята сприхавост и не си изпускате нервите, ще имате възможност да разчитате на вярната си преценка за събитията, фактите и хората, а това ще ви даде възможност да постигнете материален успех, а и не само. Условието е да не поемате необмислени рискове. Хората, търсещи материална независимост, сега ще получат подтик за борба. При някои от вас е напълно възможно да се случи повишение на заплатата или да ви повишат в длъжност, а други да получите нови поръчки за работа; трети ще решавате задачи, свързани с транспорта, търговията. Хората в едрия корпоративен бизнес ще планират смело. Времето е подходящо и за по-мащабни ремонти, както и за придвижване на съдебни дела и процедури, свързани с недвижими имоти. Личен живот. За да се радвате на щастливи взаимоотношения в любовта, ще е добре да бъдете разбиращи и отзивчиви. Ако сте планирали отпуската си сега, тя ще протече не точно като почивка, а като пътешествие. Здраве. Пийте повече вода, добре е храната да е по-лека. Стойте повече на сянка.

Път 2: Отключвате късмета си

Възможно е месецът да е по-напрегнат от очакваното, но през него ще имате възможност да се докажете като добри психолози и дипломати. Периодът за вас е подходящ за натрупване на полезна информация, за явяване на тестове, изпити, интервюта с цел подписване на договори, получаване на дипломи и сертификати. Ще се интересувате живо какво става по света и у нас. А може да отключите късмета си, като проявявате повече съчувствие и отзивчивост към слабите и уязвимите в обществото ни. Възможно е животът да ви върне към стари и забравени проекти, към неразрешени отношения с хора. Това са т. нар. стари ситуации, с които сега ще трябва да се справите, т.е. да ги отработите, за да продължите уверено напред. Ако сте планирали почивката си сега, тенденциите са две: тя да протече удобно и престижно или малко по-нетрадиционно от обичайното. Ще общувате с най-различни хора, но не се напрягайте излишно и не се конфронтирайте, ако някъде не покрият вашите изисквания и очаквания. Дори в работата си, ако овладеете драматизма, има голям шанс да успеете да прокарате важна за вас идея по елегантен и фин начин. Личен живот. Тъй като ще сте по-чувствителни, по-капризни и лесно раними от обикновено, има опасност сами да си създадете проблеми. Здраве. Спортът и излетите сред природата, особено до вода, могат да свалят напрежението и да охладят страстите.

Път 3: Купувате нов уред

През август ще бъдете вдъхновени и творчески настроени. Ще влагате творчество във всяка своя дейност, ще се чувствате щастливи, когато сте полезни, но ще бъдете и доста взискателни, както и минорни, когато се почувствате недооценени. Ще се стремите да налагате собствените начини и методи на работа по всеки един възникнал въпрос или проблем. Има и друг сценарий за хората под знака на тройката в професионален план - да бъдете принудени да поемете някаква отговорност или ръководни функции по принуда. Покрай смяната или покупката на някакъв уред ще проявите интереси в сферата на технологиите и прилагането им в обикновения живот.

Месецът е добър да предприемете пътуване по работа или да наченете преследването на някаква нова цел. Но в цялата тази суматоха има опасност да се захванете с няколко задачи наведнъж и в крайна сметка накрая да няма нищо завършено. Личен живот. Често ще говорите прибързано и не съвсем на място, което има опасност да доведе до недоразумения и кавги. Ако сте планирали почивката си сега, то тя ще е традиционна, интересна и зареждаща. Здраве. Напрежението може да доведе до главоболие или до проблеми с вегетативната нервна система или с храносмилането. Избягвайте твърдите храни, тъй като венците и зъбите ви ще са по-уязвими.

Път 4: Време за пътуване

Сега ще имате възможност да си отдъхнете от натрупаното напрежение, да си позволите почивка, да предприемете приятно пътуване. Ще имате време за срещи с приятели, за споделени радости и отговорности. За да не пропуснете важна за вас информация, ще е добре да слушате внимателно какво говорят хората около вас и да осъзнавате дори скрития подтекст. В работата си също внимавайте дори в дреболиите. Бъдете дипломатични, тактични и толерантни и успехите сами ще дойдат при вас. Времето ви ще е посветено на екипната работа, на отзивчивостта и взаимопомощта, на ненатрапчивата помощ (като даваща или получаваща страна). Често ще влизате в ролята на арбитър при конфликтни ситуации било в работата или в семейството. А в случай че вие се забъркате в някакъв скандал, то избягвайте изясняването му, а потърсете някой за арбитър и миротворец. По отношение на парите ще е добре да внимавате с евентуалните кредити и лихвите по тях. Личен живот. Музиката, танците и въобще изкуствата ще ви настройват на романтична вълна. Ако сте планирали почивката си за август, тя ще протече спокойно, стига да сте се постарали при организацията. Желателно е обстановката да е тиха и по-камерна. Здраве. Не се пренапрягайте физически, щадете нервите си.

Път 5: Внимавайте с изкушенията

Месецът е особено подходящ за срещи с приятели, посещения на кино, театър, на партита, за прояви на ентусиазъм и взаимопомощ, за реклама и самореклама, за творчески изяви и изяви в обществото. Ще прекарвате времето си приятно, заобиколени от приятели, деца, цветя и домашни любимци. Мнозина под знака на петицата ще имате време за занимания с любимото си хоби, ще споделяте радостите и грижите си с хората около вас. Онова, което може да помрачи настроението ви, е, че сякаш ще сте по-зависими от отношението и оценките на хората, с които работите и живеете. Тоест ще сте по-чувствителни към оценките на публиката. Ще имате доста идеи, но с каквато и задача да се захванете, ще е добре сте грамотни в дадената сфера на дейност. Бъдете съвестни в изпълнението на работните задачи. През целия месец ще е добре да внимавате с шопинга, с вземането на кредити, раздаването на вересии, с излишното харчене. Личен живот. Ще имате възможност да освежите и заздравите старата или да започнете нова романтична връзка. Ако отидете на почивка сега, вероятността тя да протече и приятно и полезно е голяма. Здраве. Ще е добре да внимавате с изкушенията и съблазните от всякакъв вид, защото могат да ви докарат здравословни проблеми.

Път 6: Ограничения в любовта

Август за вас ще е посветен на работата и рутината. Ще ви се наложи да бъдете дисциплинирани и отговорни, точни, изпълнителни и пестеливи. Като цяло ще имате повече работа, като не са изключени проблеми. Но с каквото и да се сблъскате, сетете се за поговорката, че на вълка вратът му е дебел, защото се справя сам. Периодът е добър да се захванете с ремонт (планиран или не). На друга част от хората, родени под знака на шестицата, е възможно месецът да се стори скучен и еднообразен, но благодарение на положените усилия ще отчетат нелош напредък.

Личен живот. Ще се интересувате от спортни прояви и излети сред природата, а културните развлечения ще са по-скоро в класически или фолклорен стил. В любовта може да се чувствате малко ограничени, но топлина и нежност няма да ви липсват. Ако сте планирали почивката си сега, тя ще протече спокойно, в уютна и приятна обстановка. Здраве. Има опасност от храносмилателни и костно-ставни проблеми.

Път 7: Носете слънчеви очила

Време за промяна, за по-широк размах, за подновяване и подмладяване, за изцяло нови начинания. Ще се чувствате жизнени и динамични. Ще се стремите към по-широко поле за изява. Постоянно ще пробвате нови и различни неща, тоест ще сте склонни да правите всякакви експерименти. От друга страна, поради засилената динамика има опасност от проблеми с адаптацията, комуникациите или просто с обикновеното общуване. Всъщност много от новите начинания и промени, към които сте се стремили досега са вече факт, но по един доста изненадващ начин. Личен живот. Ще обръщате всичко на игра, ще флиртувате с удоволствие. Ще имате възможност да освежите настоящата си връзка. Ако сте свободни, вероятността за създаване на нова приятелска или романтична връзка е голяма. Онези, които сте планирали почивката си за 8-ия месец, не стойте само в хотелската стая, на плажа или до басейна, а заложете на посещения на исторически, културни, археологически забележителности. Ще се заредите страхотно. Здраве. Ще е добре да внимавате с качеството на храната, със сроковете на годност на продуктите. Не забравяйте слънчевите очила.

Път 8: Ставате домошари

През август ще сте склонни (или ще ви се наложи) да прекарвате повече време у дома, занимавайки се със семейни задачи, свързани със здравеопазване и образование. Месецът ще премине под знака на търсене и създаване на удобства, уют и комфорт, на търсене и намиране на баланс в отношенията с всички околни. Периодът е добър да направите ремонт, сделка с недвижим имот, да подпишете важен и изгоден за вас договор или да се сдобиете с важна и значима за вас придобивка за дома. Има вероятност да се съветвате и с адвокат по повод съдебно дело, свързано с недвижим имот. Личен живот. Постигате единомислие и единодушие с партньора, но благодарение на компромиси и от двете страни. Ако през предходния месец в личния ви живот е настъпила някаква промяна, сега тя ще намери своето логично развитие. Тръгващите на почивка през август ще се радват на изискана и комфортна обстановка. Здраве. Внимавайте с качеството и количеството на храната и напитките, следете пулса и кръвното налягане.

Път 9: Неочаквана печалба

С каквото и да се занимавате, през цялото време ще се стремите към перфекционизъм или пък ще ви се наложи да бъдете перфектни. Ще е добре, когато се устремите към някаква цел, винаги да имате резервен план за постигането й и достатъчно търпение. По принцип времето ви ще премине под знака на специализираната, експертна и квалифицирана работа. Ще се сте склонни да анализирате всичко около себе си, да правите проучвания, да строите стратегии за всичко - от изхранването, през ремонтите до семейната почивка. Проблематиката на месеца ще е ориентирана още към занимания в сферата на точните науки и техниката, традицията, мистиката, философията и религията. Но не е изключено да проявите интерес към нещо необичайно и нетрадиционно, да поискате да избягате извън познатите ви отношения, среда и опит.

Хората, родени под знака на 9-ката, ще се люшкат в двете крайности, едни ще се радват на неочаквана печалба, а други ще трябва да се справят с някаква загуба. Личен живот. Има вероятност да сте по-инертни, което може да доведе до проблеми в общуването. Но и тук се подгответе за изненади. Месецът е особено подходящ за почивка и ако го сторите, тя ще протече приятно, макар и с някои сюрпризи. Здраве. За да се заредите с положителна енергия, намерете време за излет сред природата с близки или за споделено занимание с любимо хоби.