0

Д евата е най-добрият пазител на тайните – свои и чужди, но само когато има изгода, отсичат вещите астролози.

Иначе благодарение на планетата си покровител Меркурий, която сега е пак ретроградна, представителите на тази зодия обичат да дърпат конците, а след това да гледат сеир как другите ще се справят или провалят. Та въпросният Меркурий дарява зодията с гъвкав ум.

iStock

Девите имат потребност от ред и най-добре я удовлетворяват, като намират място на всеки предмет, а това важи още повече за всяка мисъл или чувство. Родени са да създават методи и структури. Не държат на всяка цена да са номер едно (но пък им е хубаво), достатъчно им е само да дърпат конците иззад кулисите. Падат си по тайните и чистотата – духовна и физическа.

Избухване

Независимо че минават за тихи и кротки, в някои случаи може да избухнат по съвсем незначителен повод, за някоя дреболия за другите, която стотици представители на различни от Дева зодии биха отминали незабелязано. Не са от хората, които ще оставят делата си на произвола на съдбата.

Готови са да се борят за каузата си. Надарени са с фантазия, която им помага да се справят в трудния делник. Работата, с която се захванат, извършват с любов и себеотдаване. С постоянство и търпение успяват да се справят с трудностите и проблемите, но не обичат да рискуват, залагат на сигурността. Не са им чужди дълбоките чувства, но предпочитат да не им дават външен израз.

Насоки

В любовните взаимоотношения Девите се стремят да бъдат честни, лоялни, внимават да не дават поводи за ревност и очакват емоционална топлота и преданост. Положителните им качества са: аналитичност, сдържаност, представителност, взискателност, преданост, чистота, непорочност, скромност. Отрицателните са: придирчивост, тревожност, притеснителност, алчност, догматичност, нервност, превзетост, свръхвзискателност, критичност.

По астрологична дефиниция представителите на зодия Дева не се отличават със стабилно здраве - напротив - често боледуват, а понякога си мислят, че са болни, но това за тях е едва ли не естествено състояние да имат някакво неразположение. Един от житейските уроци, които трябва да усвоят, е да ценят здравето си и да се научат да го поддържат винаги в добра форма.

iStock

Склонни са към апатия, безпокойство и песимизъм. Имат лабилна нервна система, често са напрегнати, не могат да се отпуснат.

Според Девите доброто материално състояние се постига не толкова с добри приходи, колкото с пестеливост и икономии. Девите могат да похарчат много повече за чужди или полупознати хора, за да не ги помислят за скръндзи, отколкото за себе си и семейството си.

Ще ви трябва много време, за да разберете истинското мнение на Девата за вас, ако изобщо се стигне до това. Може да ви обсипва с мили думи, а връзката ви да продължи не повече от седмица. От друга страна, може да не ви направи нито един комплимент, а да се окажете влюбени до уши – Дева, иди, че я разбери.

Жени

Жената Дева в леглото няма илюзии за секса или за невероятни желания. За нея това са напълно естествени неща. Не обича мъжете тип "бързи завоеватели". Предпочита този, който има достатъчна самодисциплина и е способен да чака, докато връзката логично не стигне до неизбежните сексуални взаимоотношения.

Разбира се, тя не разпределя всичко толкова стриктно. По-скоро ще ви каже, че е важен и романът, и този, който търси само физическа близост, но не разбира и не цени истинското значение на заниманията с любов. Тя гледа на процеса на ухажване не като на етап, който трябва да се премине колкото може по-бързо, а като на грациозна и особено очарователна увертюра към симфоничната кулминация. С удоволствие ще лежи в постелята, но не се готви по този повод да слуша сантиментални рапсодии.

Дръжте се естествено, тя сама ще установи необходимите граници. В техните предели тя е способна на много. В състояние е да превърне една целувка в нещо подобно на полов акт по еротичност.

Мъже

Пред мъжете Деви трябва да говорите колкото е възможно по-малко и да се усмихвате колкото може повече. Голяма част от Девите са толкова самовлюбени, че ако не дай боже ги прекъснете по време на разговор, е възможно да ви намразят до края на живота си. Мъжът Дева може да излива монолози с часове, но не го оставяйте да прави това – намерете начин да си тръгнете, в противен случай много скоро ще се разочаровате от него.

Мъжът Дева в леглото не залъгва момичетата. Ако тя се постарае да си спомни как е започнало всичко, ще разбере, че сама е предложила среща. Той е прекалено плах. Двамата са се запознали само защото някой ги е представил един на друг или са били колеги. Най-добре да бъдете точни на срещата и да не закъснявате, а и по-нататък да се придържате към това правило – пунктуалността е крайно важна. Освен на нея той се възхищава и на тактичността, самообладанието, добрите маниери и способността да се говори на най-различни теми. Той предпочита сам да избере мястото на срещата и ще се представи прекрасно.

Знае как да възбуди една жена и да провокира еротична реакция. Методите му са по-скоро естетични, отколкото чувствени. Но ако нещо се провали, ще обвинява обстоятелствата, а не себе си.

Връзки

С Девата можете да живеете дълго и щастливо само ако още в самото начало изясните статута на взаимоотношенията си и си оставите свой собствен свят, в който да не го/я допускате. Те не обичат проявите на прекалена загриженост, нито прекалените глезотии.

В ранна младост предпочитат представители предимно от зодиите Телец и Козирог. Връзките им често са случайни, но затова пък чувствени, стабилни. В същото време са и сравнително краткотрайни. В средната си възраст Девите обикновено са се реализирали професионално. Не са така съсредоточени в ежедневните си задачи и имат добра съвместимост предимно със Скорпион и Лъв, които сякаш в случая по-добре оценяват интелектуалността на Девата. В зряла възраст Девата намира много добър съвпад със Стрелеца, който е чувствен и добродетелен идеалист. Но за всичките периоди важи, че изключенията често объркват правилата.

За да съблазните Дева, използвайте класическия сценарий – вечеря на свещи с бутилка изискано вино. В секса, както и навсякъде другаде, Девата предпочита предварително да знае правилата – какво ви харесва, какво не ви харесва и до къде може да се стига с експериментите. За да продължи връзката ви по-дълго, е добре непрекъснато да го/я хвалите колко добър/а любовник е. Девите невинаги успяват да почувстват партньорите си и на моменти затварят очи и сами изживяват екстаза си.

Вкус

Девите се гордеят с добрия си вкус, той сякаш им е вроден и винаги знаят какво да харесват. Имат мнение по всеки въпрос, дори и да не го казват.

Но не позволявайте безпокойствата на Девата (които често са неоснователни, но пък винаги се чуват шумно) да завладеят и вас. Родените под този знак вечно се тревожат за нещо. Безполезно е да ги убеждавате, че опасенията им няма да се оправдаят. Те ще продължават да се безпокоят – така се защитават от възможни неприятности.

И мъжете, и жените, родени под закрилата на Дева, ценят полезните и практичните подаръци. Те често си имат хоби и непременно се вълнуват от някакви въпроси. Девите рядко извършват каквито и да било постъпки под влияние на моментното настроение – във всеки случай поне се стараят да го избягват. Планират внимателно всичко и обмислят предварително ходовете си. Прекрасно се подготвят за важни събития.

Земята е нейната стихия

Земята е стихията на зодиакалния знак Дева, Земята е и планетата покровител, но заедно с толкова силно определящия знака Меркурий. Дева образува зодиакален триъгълник с Телец и Козирог – другите две зодии, подвластни на стихията Земя. Практичността сякаш е най-характерното качество и за трите зодии, а за Девата тя преминава и в почти истерична грижа за утрешния ден. Всяко действие – грешно или правилно, при този земен знак е продиктувано с умисъл какви ще бъдат последствията.

Определения

  • Девиз: Аз анализирам
  • Стихия: Земя, образува тригон с Телец и Козирог
  • Качество: Подвижен
  • Скъпоценни камъни: ахат, нефрит, малахит, жълт сапфир, яспис, хелиотроп, тигрово око, цитрон
  • Метал: Живак
  • Цветове: Жълт, златен, бял, сив, кафяв
  • Планета управител: Меркурий
  • Планети на екзалтация: Меркурий и Плутон
  • Планета на изгнание: Юпитер и Нептун
  • Планета на падение: Венера
  • Ден: Петък
  • Числа: 3, 5, 6

iStock