0

Д ревните са наблюдавали небосклона през мегалитните обсерватории, изобилни на наша територия. Според запазеното познание изключително знаменателни са затъмненията. Те инспирират събития 2-3 седмици преди настъпването си и предопределят бъдещето ни от 2-3 месеца до половин година напред във времето.

Въобще преди всяко лично или държавно събитие небосклонът се подрежда по определен начин. Наблюдения на хиляди години са показали, че тази зависимост съвсем не е случайна. Днес на база отношенията между Слънцето, Луната и седемте видими планети астролозите правят хороскопи за нашето настояще и бъдеще.

В следващите редове ви предлагаме основни тенденции в картата на лунното затъмнение от 28 октомври за 12-те астрологични знака (асцендента) на база изчисленията на астролога Мира Кунева. Според нея всяка зодия ще има промени (позитивни или не) в онази област (дом), където затъмнението се проектира в хороскопа й. По правило всяко лунно затъмнение води до освобождаване от нещо (в духовен или материален план), което пречи на човека да върви напред в своето развитие. Сега това затъмнение се случи по оста на парите, банките, енергийните и природните ресурси по оста Телец-Скорпион.

Овенът получава пари

При Овена астросъбитието засяга оста 2-8 дом, където са парите и въобще материалните ресурси и притежанията. Ето защо Овните в близко бъдеще ще трябва да бъдат особено внимателни.

В смисъл да избягват рискови инвестиции, необмислени харчове, теглене на кредити без нужда и за глезотии. Съветът на звездите към тях е да се разполагат според чергата си. Но не само негативно може да бъде за тях проявлението на астрологичното събитие от 28 октомври. Защото при някои от представителите на знака темата ще е същата - финанси, но с положителен заряд. Например някои от Овните могат да получат ненадейно пари от върнат заем, втора работа или от игри на късмета – лото, тото. Ще има и такива, които ще получат финансиране за свой проект от инвеститор, близък приятел. Ако сте пуснали документи за безвъзмездно саниране, то вероятността да ви огрее скоро е голяма.

Телецът сменя имиджа

Последното за годината затъмнение се случи точно във вашия знак, поради което очаквайте каскада от събития в живота си. Те ще се движат по линията на вашите важни връзки, контакти, ще излязат промени и новини от обкръжаващата ви среда. При други от знака може да има скандали на работното място или вкъщи, които да доведат до някакви по-драстични раздели. Възможни са разводи както между интимни, така и бизнес партньори.

При други Телци ще бъде засегнато тяхното тяло и здраве. Може би мнозина ще се замислят, че вече е дошло времето да предприемат нещо за своя външен вид, като започнат диета или наченат по-природосъобразен начин на живот. Въобще всички тези теми ще излязат на дневен ред скоро. Явяващите се на интервюта за работа ще имат успех. През периода се задават още сватби, промени в партньорските отношения, интимни или служебни.

Близнаците флиртуват

Близнаците започват работа или ще имат промени там. Те могат да бъдат в различен аспект - преместване в нова сграда или стари колеги да се върнат след дълго отсъствие, водят преговори с началници. Нищо чудно затъмнението при този въздушен знак да създаде условия и за разгарянето на бурни, но краткотрайни флиртове. Мнозина обаче трудно ще съчетават стрелбата на Амур с отглеждането на деца и тяхното възпитание. Другата астротенденция при Близнаците гласи, че ще трябва да си обърнат малко повече внимание на здравето било заради недоспиване, някой вирус или обостряне на хроничен проблем.

Ракът се радва на деца

За Рака това затъмнение ще е доста интересно. В домовете на мнозина от знака могат да се появят деца до няколко месеца след настъпването му. Роля за това щастливо събитие ще изиграе и фактът, че лунната енергия по принцип се свързва с майчинството и зачатието.

При други от този кардинален знак може да има щастливи новини около вече пораснали наследници – постижения при изпити, при състезания, поява на внуци. В сферата на романтиката някои Раци могат да бъдат изненадани от внезапни появи на интересни хора в живота им. Тук необвързаните ще се радват на емоции в изобилие, докато обвързаните ще трябва да претеглят на везните доколко си струва любовната афера. Идните месеци са благоприятни още за стартиране на духовни практики като йога, посещения на храмове и зареждащи свети места.

Лъвът сменя работата

За Лъва затъмнението също ще бъде ключово. Той трябва да е особено внимателен в работата си, където се задават сериозни промени и трансформации. При една част от знака ще настъпят много сериозни реорганизации, смяна на шефове и др. Доста от Лъвовете скоро ще стигнат до идеята за смяна на работата и дори попрището, като опитат нещо ново. Каквото и да решите, знайте, че човек сам кове съдбата си с изборите, които прави. При други Лъвове ще има новини, напрежение или грижи около родители/близки. На трета група от този огнен знак ще им се отворят възможности, свързани с пари от имоти, някакви ремонти. Дните се благоприятни за поправка на покриви, поставяне на вътрешни или външни изолации, подготовка за зимата.

Девите учат език

За Девите затъмнението ще отключи не малко възможности, свързани с чужденци и чужбина. Тук опциите за случване са най-различни – реални или виртуални духовни пътешествия до мечтани екзотични кътчета; записване на курс за изучаване на чужд език; някакво образование, преквалификация; шопинг от източни или западни платформи за търговия. Работещите със задгранични партньори или търсещите работа в чужбина също ще имат успех. За онези, които се интересуват не само от материалната страна на живота, периодът е добър за напредък в духовни, философски учения и практики.

Везните трупат пачки

Затъмнението ще сложи на масата на Везните темата за парите с положителен или отрицателен знак в зависимост от личния им хороскоп. В общ план тук говорим за финансиране, работна заплата, кредити, средства, които могат да получат от наследство.

Вероятно сега някои ще се запитат какво още могат да направят, че да оптимизират бюджета си на прага на зимата. При други от знака моментът е назрял за юридическо уреждане на въпроси, свързани с наследства, имоти, от които пак биха могли да получат някакви свежи приходи. Въобще затъмнението не винаги се свързва с негативни събития и това скоро доста от Везните ще научат от първа ръка именно в сферата на финансите, където ще се стабилизират.

Скорпионът вдига сватба

Представителите на този воден знак са онази част от земляните, които най-осезаемо ще усетят влиянието на лунното затъмнение през следващите два-три месеца. При тях то ще се проектира по оста на изявите, личния имидж и връзките с околните. По първия вектор периодът е добър за започване на диети, влизане във форма с фитнес, разходки сред природата. Доста от Скорпионите ще усещат подтик да променят тотално своя стайлинг, дрехи, цвят на косата. Ще има и такива, които ще пожънат успехи заедно със свои партньори, но първо ще се наложи да се разделят с илюзии и непродуктивни модели на поведение. Т.е. ще потърсят корените на проблемите си в своя начин на мислене и поведение.

Втората по-генерална астротенденция ще засегне партньорствата. До края на годината някои от Скорпионите има вероятност да официализират своя интимна връзка с брак. На другия полюс пък ще са онези, които ще се разделят със свои интимни или бизнес партньори. Въобще връзките с околните ще минат през етапа на нови съюзи или някакъв тип ревизия, както и през борба с явни конкуренти.

Вируси дебнат Стрелеца

През идните 2-3 месеца Стрелците е добре да пазят здравето си, физическото и душевното. Да приемат имуномодулатори и да избягват рискови действия - пренатоварване, вдигане на тежко, посещения на претъпкани места заради по-голямата концентрация на вируси.

Другият подводен камък при представителите на този огнен знак е да направят някакви грешни стъпки от глупост или недалновидност. Затова е добре да внимават с действия и с думи, изречени не на място, които могат да породят вълна от неприятни събития било в работата (конфликти с колеги, с шефове) или вкъщи, при възпитанието на децата.

Иначе периодът при някои ще донесе щастливи новости в професионален аспект, увеличение на заплата, нова работа, нов домашен любимец.

Идните седмици са удачни и Стрелците да задълбаят малко повече в себепознание и духовни практики. При някои от знака тайни врагове в обкръжението им могат да се активират.

Ново хоби за Козирога

В общ план при Козирога затъмнението засяга важен сектор, отговарящ за любовта, децата и прекарването на свободното време. Във всички тези сфери са възможни промени, новости, както и проблеми. В дома на някои точно сега е възможна появата на наследници. Други представители на този устойчив на житейските бури знак ще имат шанса да релаксират с нови хобита, развлечения, екскурзии, флиртове. При трети ще бъдат засегнати амбициите, но не толкова професионалните, колкото обществените и политическите чрез участие в различни организации, управленски структури.

А ще има и такива, които, носени на крилете на ентусиазма, ще предприемат някакви по-рискови инвестиции, борсови спекулации, хазртни игри. Тук старото правило ще е доста валидно - инвестирайте в най-печелившите начинания толкова колкото сте готови да изгубите.

Водолеят си сменя адреса

През периода Водолеят ще се занимава с отношенията с родителите, с търсене на родовите си корени, с ремонти и реорганизации на своя дом. При някои се задават големи събития като промяна на местоживеене, покупка на по-масивно обзавеждане и т.н. При други промените по един или друг начин ще са инспирирани от събития/поведение на по-възрастни родители.

Доста ще се запитат и къде е истинският им дом, онова пространство, което ги успокоява, зарежда и пази любимите хора. Така емигранти могат да стигнат до идеята за трайно завръщане в България, ако не до края на годината, то в близкото бъдеще.

В сферата на работата доста от Водолеите ще се озоват в епицентъра на някакви интересни ситуации – напрегнати, но не непременно лоши.

Ще се наложи да поемат повече отговорности вкъщи, ще съчетават грижата за децата с работата си, която може да бъде и тип хоум офис.

Шанс за Рибите

Рибите да очакват доста шансове, свързани с пътувания, образование, курсове за преквалификация. Както и важни събития при братя, сестри, съседи. Там могат да възникнат както неочаквани конфликти и напрегнати ситуации, така и изглаждане на отношения и решаване на проблеми. Но както те, така и Девите не е добре да купуват до седмица-две след затъмнението билети за дълги пътувания, тъй като те могат да не се случат или да не се развият според очакванията им.

Друга изразена астротенденция при Рибите ще вдигне оборотите на общуването им с околните, на веригата - мислене, осъзнаване, споделяне, на търсенето на смисъла и призванието им в живота. Някои от знака ще срещнат хора, с които са на еднаква духовна вълна, като ще реализират в бъдеще добри приятелства или печеливши проекти. Други ще открият важна информация в интернет потока, касаеща тяхното развитие. Трети ще предприемат обучение, може и в чужбина. Въобще вариантите, с които енергията на затъмнението може да подтикне иначе инертните Риби да плуват напред, са безчет.