0

Всеки зодиакален знак наред с положителната си има своята лоша страна, своите големи недостатъци и по-мрачни прояви на характера, които успешно вредят на любовните му взаимоотношения.

Според астролозите най-големите слабости на всяка една от 12-те зодии могат да бъдат в основата на проблемните й взаимоотношения с партньора или казано с други думи – да съсипят връзката й. Не всеки човек проявява задължително лошите страни на характера си, но те обикновено са големи пречки в някои от любовните му начинания и за това много често основна роля има зодиакалният знак. Ето някои насоки по така необятната тема.

Овен

Овенът разрушава любовните си взаимоотношения като очаква партньорът му да живее по неговите правила, дори и те да не са ясни. Представителят на тази зодия не е толерантен към несъвършенствата на половинката си и обича да я критикува, но в същото време самият той не търпи критика. Човекът от знака на Овена има бесен нрав и при скандал започва да крещи и обижда, като често всички други са му виновни.

Телец

Този знак има навика да разрушава взаимоотношенията си с половинката с невероятната способност, че понякога може да бъде скучен до смърт и сякаш го прави на инат. Телците са егоисти, които обичат и се стремят към комфорта и като цяло си падат по рутината, като избягват предизвикателства и приключения. Понякога те се държат твърде снизходително, даже обидно към партньора си, но в същото време очакват той да ги направи щастливи, като те хич не полагат грижи да се стараят достатъчно. Освен това човекът от зодия Телец има още един лош навик – може да бъде невероятно упорит и твърдоглав и не е склонен на компромиси.

Близнаци

Представителят на тази зодия съсипва връзката си с половинката като има навика да се държи с превъзходство и се смята за по-умен, по-добър, по-красив, по-способен и така любимият му се чувства подценен или недооценен. Близнаците наистина трудно изграждат стабилна връзка, защото самата им природа е леко нестабилна. Освен това те обичат да флиртуват с други хора, дори да имат сериозен ангажимент. В повечето случаи този флирт не води до конкретни действия, а е само в името на спорта, но ако постоянният му партньор му не е убеден в това, то той може и да се подведе.

Рак

Ракът разрушава взаимоотношенията си с това, че име невероятните способности да направи от мухата слон за почти всичко, дори за това, за което никой друг не може да се досети. Това определено е най-саморазрушителната зодия, а заедно с това обрича и връзките си на страдание. Този човек е твърде раним, обидчив и чувствителен и обича да се цупи дори без реално някой да е искал да го засегне нарочно. Когато е засегнат човекът от зодия Рак, може да игнорира половинката си в продължение на дълги периоди от време със студено мълчание, лоши погледи и всякакви други подозирани и неподозирани начини. Тази драма понякога идва в повече на партньора му, който започва да живее в постоянно чувство за вина. Ракът обича винаги да е заобиколен от проблеми и ако няма такива, просто си ги намира с учудваща лекота.

Лъв

Лъвът винаги изисква от половинката си абсолютно посвещаване, преданост и внимание нонстоп, което понякога е доста натоварващо за другата страна. Лъвът поставя много правила и има високи очаквания към половинката си, като в същото време той самият е и доста ревнив. Проблемът е, че правилата му са малко еднопосочни и той може да не ги спазва, но да очаква партньорът му да се движи по тях. Лъвът може да бъде такъв инат, че е готов да загуби всичко, но да докаже на другия, че той и само той е прав по лъвски.

Дева

Девата руши връзката си с половинката с това, че има навика да си пъха носа в неща, които не са нейна работа. Девите имат усещането, че само те могат да направят нещата правилно, което разбира се, е погрешно. Освен това те привидно не са особено романтични, а са твърде педантични. Девите имат таланта да карат близките си да се чувстват използвани от тях – сякаш са с тях, само за да послужат за целите им, а когато те не са им нужни, се държат ледено. Все пак Девите са твърде раними и често приемат обидите толкова навътре, че това ги прави да изглеждат като непукисти, а всъщност са особено раними.

Везни

Везните наистина имат склонност да вдигат летвата твърде високо по отношение на връзката си. Те се отнасят много добре с половинката си, но понякога го правят толкова твърде показно, така че да се забележи и помни от другата страна. Те искат също непрекъснато да им се засвидетелства уважение, да им се правят комплименти, да им се обръща внимание и това понякога се превръща в маниакалност. Възможно е партньорът на човек Везни никога да не се почувства на неговото ниво и да бъде потиснат и нещастен.

Скорпион

Хората от този подчинен на водата зодиакален знак съсипват любовните си отношения поради вродената си недоверчивост и с това, че вземат всичко твърде насериозно. Скорпионите започват връзка с идеята, че половинката им ще им изневери и ще ги предаде рано или късно. Скорпионите по принцип са подвластни на по-тъмната страна и все очакват най-лошото да им се случи. Освен това те са склонни да вярват в задкулисни игри, в машинации, в конспирации, които рушат връзката им.

Стрелец

Представителят на тази огнена зодия е толкова загрижен да не изгуби свободата си, да не бъде задушен от половинката си, че понякога се държи деспотично с нея/него, само и само, за да й/му докаже, че той е шефът и той взима решенията. Този човек от зодия Стрелец не обича да прави компромиси, именно защото смята, че те му отнемат въпросната свобода и че са опит на другия да го контролира. Стрелецът мрази да се чувства притиснат и/или да му бъдат поставяни ограничения. Стрелецът е чувствителен и раним, но не обича да го показва и това често му играе лоши номера.

Козирог

Подвластният на земята Козирог може да бъде прекалено сериозен, арогантен и да се държи като тиранин с половинката си. Козирогът очаква всички около него да живеят по неговите стандарти за това, което той счита за правилно и грешно. Според него всички, които не се съобразяват с него, са мързеливи, безполезни или неспособни (или всичко взето заедно). Този човек може да бъде голям негативист и да натовари половинката си с отрицание. Той не знае как да се отпусне и да се забавлява, което също може да разруши връзката му. Козирогът е най-доброто олицетворение на всичко негативно, което може да бъде казано за твърдоглав човек, но може да бъде и много положителен.

Водолей

Водолеят може да изглежда твърде сух, дистанциран и неемоционален, а половинката му да се чуди дали той наистина я обича, или просто си прекарва времето с нея. Тези хора, подчинени на стихията на въздуха, умеят да прощават всичко и не винаги ревнуват партньора си, което обаче понякога изглежда така, сякаш изобщо не им пука за него. Тази липса на страст, тази незаинтересованост може да бъде доста разочароваща за другата страна, която да усеща празнина в отношенията. Водолеят е купонджия и умее да се наслаждава на живота, но често за сметка на половинката си.

Риби

Да бъдеш с човек Риби е като да имаш връзка със сложна кардиограма – днес денят ще е прекрасен, а утре – ще е ужасен. Тези хора често живеят в свой собствен свят, а това е объркващо за партньора им. Освен това те наистина никога не са готови да се изправят срещу всякакви въпроси или проблеми. Рибите могат да накарат половинката си да се чувства така, сякаш е във връзка с призрак, който нещо крие, който има нужда от уединение, който винаги е уклончив. Рибите обичат да са потайни и двойнствени, често действат задкулисно, дори с най-близките си партньори.