0

А стролозите разглеждат любовната съвместимост не само по зодиакалните знаци, но и по определящите ги стихии. Предполага се, че представителите на една и също стихия имат повече шансове за дълготрайна връзка помежду си, но астролозите казват, че това не винаги е точно така. Затова те подреждат по съвместимост представителите на четирите основни зодиакални елементи – Въздух, Вода, Огън и Земя. Мнозина предпочитат да узнават любовната си съвместимост по признаците на съответната зодиакална стихия. Разбира се, и тук действа правилото за изключенията. Има и ситуации, когато дори най-идеалните двойки се разпадат. Но за тях по-голяма роля играе човешкият фактор, а не предопределеността на Вселената и нишките на съдбата. В същото време е пълно с примери на двойки, които са създали превъзходни и здрави съюзи точно с тези, за които най-малко се предполага, че може да имат добра връзка. Затова съвместимостта по хороскоп може само да покаже някои насоки, но останалото си е лично дело на характерите и индивидуалните качества, на реагирането в отделните ситуации.

Въздух

Въздухът е определящата стихия на Водолей, Близнаци и Везни. И трите знака имат определена вятърничавост в характерите си. Но това не означава, че те са в постоянни промени и ще ви изменят. Хората, родени под знаците на Въздуха, знаят какво е свобода и я ценят повече от всичко останало. В любовно отношение свободата не налага забрана за брак, а по-скоро тя носи определена емоционалност на характера. Когато се опитвате да им попречите в това отношение и да ги задържите, представителите на въздушните зодии могат да действат напук. Не е нужно да се съгласявате с тях за всичко, опитайте се да ги разберете и нещата ще потръгнат.

Въздух и Огън

Според астролозите най-добра съвместимост с Въздуха има Огънят. Но влюбените, които представляват тези стихии, трябва да бъдат много внимателни, защото съчетанието на Въздух и Огън понякога поражда взривоопасна смес. Любовта им е страстна, но изискваща голям контрол, ако искате да създадете здрава семейна връзка. Вървите по острието на бръснача. Затова за тази голяма страст е нужен голям самоконтрол и владеене на емоциите.

Въздух и Земя

Това е идеалното съчетание за създаване на семейство. Емоционалността на техните отношения е понижена, затова на по-ранните етапи от връзката е възможно тя да бъде прекратена, при това на няколко пъти след съответното й подновяване. Но ако влюбените благополучно преодолеят възникналите проблеми, то те ще създадат наистина щастлив съюз между Въздуха и Земята.

Въздух и Вода

Тези две стихии също могат да срещнат много трудности по общия си път. Този брак би предизвикал представителя на Въздуха да се чувства потъващ, но точно това може да го накара да бъде по-внимателен и разсъдителен, да мери седем пъти, преди да реже, и чак тогава да се отдаде на страстите си.

Въздух с Въздух

Въздух с Въздух трудно създават семейство, те са добри другари и любовници в живота, но това не винаги е достатъчно. И двамата проявяват лекомислие в семейния живот, което не винаги води до добро съчетание. Ако все пак единият реши да измени на принципите си в името на връзката и семейството, то тогава между тях ще се породят дълготрайни и стабилни взаимоотношения.

Вода

Рак, Скорпион и Риби са водните знаци. От най-ранна възраст те търсят душевен и телесен покой. Водните зодии желаят да имат твърда почва под краката си, но точно затова и търсят кой да ги преведе до нея, за да стъпят там стабилно. Затова те още от най-ранната си възраст се замислят за обвързване и семеен живот. Всеки от представителите на тези знаци има свои методи за проверка на годността на обекта им на любов. Тези методи обикновено са дълги, сложни, а могат понякога да бъдат и доста жестоки. Водните знаци по принцип са много взискателни, но това най-вече важи за другите.

Вода и Земя

На Водата сякаш е най-лесно да се влюби в Земята. Водата прочиства Земята и лесно става с нея едно единно цяло. Водните знаци в повечето случаи се възхищават на Земята, на нейното спокойствие, на мъдростта, търпението, ума и душевната й красота. Това е идеалният съюз както за едните, така и за другите, но и тук не минава без много уговорки и условия, които трябва да бъдат изпълнени. Когато знаците на Водата усещат твърда почва и стабилност под краката си, те започват да се отпускат и променят. А точно това плаши представителите на водните стихии. Но за Водата всичко си остава безоблачно и прекрасно.

Вода и Вода

Това е бурна смес. Нима е лесно да си представите как два Скорпиона живеят заедно? Тези хора просто не са създадени един за друг, макар понякога съдбата да ги събира. И точно тогава, преодолявайки първоначалните тегоби, те произвеждат дълготрайни и особено стабилни връзки. Тези семейства се превръщат в ненарушима сплав, много успешни и подходящи са един за друг, но за това се изисква колосален труд и от двете страни.

Вода и Въздух

Водата и Въздухът се съчетават лошо, но ако това се случи, то връзката им се заздравява с времето. И точно такава страст, избухнала в началото и преодоляла първоначалните препятствия, се превръща в здрава връзка, ненарушима с десетилетия.

Вода и Огън

Разпаленият Огън се потушава с Вода. В случай на такава любовна обвързаност е най-добре водните знаци да дават повече свобода на огнените Лъв, Стрелец и Овен, за да им е мирна главата.

Огън

Колкото и странно да изглежда на пръв поглед, но представителите на Огъня – Лъв, Стрелец и Овен, добре се съчетават с всички други хора. За това обаче са необходими няколко условия. Огънят е предимно емоции и чувственост, а точно в любовта това са основни качества.

Огън и Въздух

Въздушните знаци са щастливи талисмани за хората на Огъня. Главното е да покажат на Огъня колко е важен той за тях. Огънят обича да се чувства желан, а най-добре е да бъде обект на обожание. Но ако знаците на Огъня могат да направят така, че и знаците на Въздуха да се чувстват желани и нужни, то тогава положението ще бъде идеално. Такъв съюз е много ползотворен за представителите и на двете основни стихии - както в любовта, така и в кариерата.

Огън и Вода

За Огъня сякаш е по-добре да не се среща с Водата, но ако се случи, то тогава той трябва да е готов да умее да изказва желанията си и до води преговори. Огънят трябва да е доста сдържан в такава любовна връзка и доста внимателно да прокарва стратегията си, ако иска връзката му да е дълготрайна.

Огън и Огън

Доста любопитно нещо, но тук принципът е - гаси огъня с огън. Подобни съюзи по правило не просъществуват дълго. Но ако се преодолеят различията и двамата се разберат кой всъщност ще играе ролята на тартор, то те могат да бъдат доста плодотворни. Все пак в подобен съюз трябва да има доста контрол. Една такава връзка е все едно да управляваш автомобил, който се спуска от Еверест. Но и най-обречената кауза има шансове да се развие и заздрави.

Огън и Земя

Съюзът между Огъня и Земята е това, което може да подари на двама истинско щастие в любовта. Условието е да се учат един от друг на важните за всекиго неща и тогава ще бъде много трудно да се разделят. Огънят не трябва да игнорира това, което говори Земята, и тогава неговите отклонения от правия път ще бъдат лесно прощавани.

Земя

Земните знаци са Дева, Козирог и Телец. Земята е преди всичко твърдост на духа, мъдрост и невероятна издръжливост. Земята е логика, доброта, а също и прояви на принципност, които граничат с жестокост. Тези хора повече от останалите знаци имат ниска търпимост към измамите и опитите да бъда командвани без сами да са позволили това предварително. Те умеят да си признават грешките, но ненавиждат, когато ги обвиняват безпричинно или поне когато те си мислят, че ги обвиняват без причина.

Земя и Вода

Земята обича да контролира всичко и да има сигурност в утрешния ден. Това желание сякаш най-добре се удовлетворява в съюза й с Водата. Но когато стане реч за женитба, земните знаци са доста предпазливи.

Земя и Въздух

С Въздуха Девата, Козирогът и Телецът имат шансове 50 на 50. За земните знаци вятърничавостта на въздушните често се струва глупост и отсъствие на принципи, а те точно това не понасят. Тук повече контрол няма да навреди при подобна връзка, за да може тя да е успешна и продължителна.

Земя и Земя

В тази връзка единственото, което ще страда, е паричното благополучие. По правило подобни двойки събират, събират, събират и събират пари, а в крайна сметка все не могат успешно да ги разпределят или вложат, защото постоянно се плашат от нещо си. Но това не е чак толкова голям минус, че подобен съюз да не бъде изключително успешен.

Земя и Огън

С огнения легион представителите на Земята доста трудно взаимодействат по астрологично правило. И за най-голямо съжаление на Земята тук нещата излизат от неин контрол, сякаш нищо не зависи от нея. Ако представителите на Огъня преодолеят по някакъв начин своя егоизъм и съумеят да потърсят и се вгледат в достойнствата на земните знаци, то този съюз е обречен на щастие и за двата знака.