0

О т незапомнени праисторически времена хората вярват, че дърветата и храстите притежават магически сили и с тях влияят зле или добре на хората. Едно от направленията на древната астрология е именно заниманието да открива тези сили на растенията и да ги подрежда в система на кои зодиакални знаци как влияят. Както „Телеграф“ и преди е писал, особено силни тези вярвания са при келтските и славянските народи. Знае се, че траките също са били изключително стабилно свързани с природата – живата и мъртвата, но за жалост много малко от това познание се е запазило до наши дни.

Съвременната астрология приема, че някои дървета имат сили, които могат да изчистват или поне да помагат за изчистването на енергийното поле на човек. Става въпрос за дървета и храсти, които не са отсечени или откъснати, а си растат в естествения свят или поне в градината.

Има обаче дървета и храсти, които могат да се нарекат енергийни вампири и дори само преминаването край тях да предизвиква дисбаланс на силите у даден човек. Затова астролозите казват кои са основните дървета и храсти, покровители на даден зодиакален знак, които могат да помагат по всяко време на година. Естествено, тук също има най-подходящи сезони и дни за общуване с дървото покровител за възстановяването на енергийния поток.

Ако не друго, поне е забавно човек да знае с кои дървета или храсти е свързан неговият знак.

Овен

Астролозите отсичат, че най-подходящите дървета покровители на представителите на зодия Овен са бор, дъб, ела, елша и липа. Цял парк под небето! Препоръките са Овенът да си избере единично дърво, отделено от другите, което има сравнително пищна и богата корона – това важи особено за дъба и липата. Най-подходящото време за общуване с дърветата покровители на зодия Овен е началото на лятото.

Телец

Зодиакът определя за Телците на първо място тополата. Освен това за мъжете Телец най-подходящ се смята кестенът, а за жените – обикновеният орех. С тополите обаче трябва да се внимава при общуване. Това дърво е много силно енергийно и има способности както да отдава сили, така и да ги отнема. Затова човек не трябва дълго да се задържа край тополите, колкото и да се редят край реката или по пътя.

Близнаци

Ябълковото дърво и кленът се смятат за покровителите на зодия Близнаци. За представителите на този зодиакален знак подходящо дърво е крушата. А тя ги дарява най-интензивно със сили в периода, когато цъфти. Извън този цъфтеж най-добър период за общуването с дървета за този зодиакален знак е късното лято.

Рак

Винаги сложната емоционално зодия Рак по природа си е свързана с всякакви дървета и обича да се разхожда в парка или в полето и планината. Но най-подходящи за общуване на Раците са бряст, върба и елша. А най-доброто време от годината за прегръщане на дървета и храсти за представителите на тази зодия са месеците май и август. Тогава енергетиката на Земята и растенията съвпада най-силно с възприятията на зодията.

Лъв

За Лъвовете прекрасен природен талисман са кипарис и бряст, които подхождат идеално за силите на тази зодия. За мъжете Лъвове най-добро дърво се смята могъщият енергийно дъб. Всички представители на зодията имат предопределеност да общуват най-ефективно с енергиите на растенията през месеците септември и април. Но и през останалите дни техните дървета им носят сили.

Дева

Съгласно астрологическите характеристики Девата е един от най-практичните, но в същото време и един от най-силно духовно нестабилните знаци в зодиака. В качеството за източници на енергия за тази зодия са подходящи леска, слива (джанка) и елша. Мнозина астролози са склонни да добавят в тази поредица и ябълката, особено по времето, когато е отрупана с плодове. За Девите най-подходящото време да получат енергия от растенията са месеците октомври, юли и август.

Везни

За Везните най-силни покровители сред растенията се смятат брезата и липата. Като се смята, че особено внимание в случая трябва да се обърне на брезата, защото това дърво най-лесно стабилизира емоционалните състояния на представителите на този зодиакален знак. Смята се още, че точно брезата помага на Везните да преодолеят дори физически болки и недъзи. За общуването с това дърво всички сезони са подходящи, но все пак есента е на почит, казват вещи в занаята астролози.

Скорпион

Тази сложна за разгадаване зодия има също цял куп растения покровители. За представителите на този знак най-подходящи се смятат шипковият храст (и въобще всякакви диви рози, но не в градина и парк), глог, бор и кестен. Можете също в това число да отбележите и офиката. Скорпионите могат да се зареждат с енергия най-силно през пролетта, когато дърветата са едва напъпили и всичко още е в началото.

Стрелец

Най-силни талисмани за зодия Стрелец са габър и кедър. Именно тези дървета оказват и най-стабилно благотворно въздействие върху този знак. Астролозите твърдят, че помагат на Стрелците не само в духовен план, но ги зареждат и с физически сили. Най-подходящи месеци за получаване на енергия от растенията за представителите на този знак са март, август и октомври.

Козирог

Целителни сили за Козирога притежават бук, бреза и ела, смятат вещите в тези древни познания. За представителите на този зодиакален знак астролозите предначертават да общуват, когато е паднал първият сняг, а също и през късното лято. Тогава енергетиката на тези дървета е най-добре синхронизирана с емоциите на зодия Козирог.

Водолей

За най-силен покровител на зодия Водолей сред растенията се смята тополата. След нея следват липата и чашкодрянът (с всичките негови видове дървета и храсти). Тополата е много силно енергийно зареждащо растение. Всички дървета и храсти на Водолей имат най-изразени сили спрямо зодията през късната есен. Това е времето, което е най-подходящо Водолеите да прегръщат дърветата и да получават от енергетиката им.

Риби

Дърветата и храстите, които помагат на силно емоционалните и тайнствени Риби, са лиственица, тис, орлови нокти (лоницера) и калина. Плодовете на тези дървета се смятат също за особено полезни за представителите на този знак. Лиственицата е едно от най-силните енергийни растения и общуването с нея трябва да става внимателно, да не се прекалява – твърдят вещите в ботаническата астрология. Най-подходящо време за възстановяване на енергийния баланс с растения за тази зодия се смята средата на лятото.