0

Л ъвът се намира под влиянието на Слънцето – най-мощното небесно тяло в астрологията и това го дарява с царствена благодат, но често трябва да заслужи със зъби и нокти позицията си в обществото.

Слънцето го прави щедър по сърце и страстен по душа. То му дава блясък и села, които не е нужно да доказва. Както казват астролози – обича да обича. Но същото важи и за омразата – нарочи ли някой да мрази, си го мрази, независимо дали има основания за това или не. Лъвът обича да е център на внимание и да му се възхищават, за което в повечето случаи има напълно основателни причини. Важи също, че винаги се готви за скок, по царски. Но със същата готовност мързелът му може де придобие наистина императорски размери. Както и при всяка една друга зодия, така и тук важи принципът – колкото Лъвове, толкова различни характери. В момента астрологията приема, че тази зодия се простира времево от 22 юли до 22 август включително (някои са склонни да им отнемат по ден-два от двете страни). Представителите на Лъв заедно с Овен и Стрелец са огнен зодиакален знак.

Стабилно

Неподвижен е основното зодиакално качество на Лъвовете и това ги прави стабилни в повечето случаи. Те умело могат да съчетават творческо и ръководно начало. Много са успешни в области, като политика, управление, държавна администрация, театър, мода декорация, златарство, бизнес. От тях стават идеални директори, началници, управители, мениджъри, висши чиновници, актьори, моделиери.

Лъвовете са творчески натури и много често се съгласяват да работят безвъзмездно, просто от интерес към дадената дейност. Добре е финансовите взаимоотношения да се уредят още при започване на съвместната дейност, защото Лъвът изключително рядко пръв заговорва за пари и при това, ако няма конкретна уговорка, той разчита, че възнаграждението ще бъде достойно за царствената му особа. Ако се получи разминаване между действителното заплащане и очакванията на Лъва, то той ще обърне гръб на този партньор завинаги.

Лъвът е роден водач и победител, стреми се към възвишеното. Иска да бъде на най-високото стъпало на живота, но обширните му замисли не винаги са съобразени с възможностите.

Лъвовете са хора на авторитета, твърдят експерти по зодиите на Запада. Смели, жизнеспособни, верни и честни. Стават отлични разпространители на идеи, но самите те често не са техни генератори. Винаги се стремят към възвишеното и благородното. Тяхното самолюбие е насочено винаги към себеусъвършенстване. Обичат да властват. Помислите им са насочени да стигнат до най-високото стъпало на живота, но обширните им замисли не винаги са съобразени с възможностите. Забележителни оратори в повечето случаи. Напълно убедени в своите възгледи, те не търпят възражения. В момент на гняв са способни да извършат неща, за които после съжаляват. Ако си отмъщават, го правят благородно.

В личните си взаимоотношения Лъвът не е склонен да прави щедри жестове и пищни подаръци, и то не защото е стиснат, а защото се опасява, че това би се възприело като отплата за нечие внимание. Но и това не винаги е така. Влюбеният Лъв дава мило и драго за любовта си и буквално е готов да повдигне планини за нея.

Лъвовете правят жестове само по собствено желание, и то ако имат вдъхновение за това. Ситуацията е по-различна с постоянните им партньори, към тях Лъвовете са изключително грижовни и щедри, смятат астролозите. Ако имате близки взаимоотношения с Лъв, трябва много да внимавате как инвестирате средствата си, да разберете неговото чувство за мярка, защото в противен случай може да си помисли, че сте или ненаситни, или прекалено щедри.

Имат стремеж към външно богатство, блясък, разкош, слава. Самите те обаче работят не повече, отколкото е необходимо. Имат навика да прехвърлят работата на другите. Прекалено снизходителни са към своите недостатъци. В приятелството проявяват вярност. Обичат рицарския жест. Най-слабото им място е ласкателството. Техните идеали са обикновено практични, те искат да ги изживеят, а не само да говорят за тях. Интелигентността на околните определят по това доколко разбиранията им съвпадат с техните. Способни са на жертви за справедливата кауза. Подобно на животното лъв, което, ако не сполучи да улови жертвата си при първия скок, рядко я напада повторно, и те не обичат да повтарят своите опити. Способностите им не са многобройни, но са здрави и дълбоки в съответната област.

Горд

Блясъкът и жизнерадостта са неизменна част на родените под този слънчев знак. Излъчват царственост, топлина, жизнерадост, смелост и сила. Лъвът е свободен, горд и щедър. Отличава се със страстна душа и щедро сърце, готов да защити слабите и да помогне на нуждаещите се. По характер е независим и решителен, умее да дава съвети, да организира и да се разпорежда. Представителите на тази зодия са самостоятелни, обичат блясъка - понякога и под формата на лукс и славата, както споменахме. Ненавиждат посредствеността или това, което смятат за такава. Представителите на този знак в повечето случаи са надарени с типичното за цар достолепие и изключителност, сила и забележителност. Цялостното излъчване на Лъва е ослепително, асоциира се със слънчевата топлина и сила. Той е оптимистичен и притежава неизтощима енергия.

Лъвът има неистова нужда да бъде на сцена (макар, че на Шекспир се приписва как животът е една голяма сцена), светлините на рампата магически го привличат. Представителите на този слънчев зодиакален знак обичат да са център на внимание, да бъдат заобиколени от многобройна публика и да бъдат обгръщани от признание и възхищение. Ако допуснете грешката да не отдадете дължимото на царствения Лъв и не засвидетелствате очакваното от него внимание – ще ви сполетят гневът и яростта му или най-малкото неговото пренебрежително отношение. Искрен, честен по псвоему, общителен и благороден – Лъвът е роден за светски живот и може да се каже, че до голяма степен живее и се зарежда с енергия от комуникацията си с другите.

Лъвът е прекрасен психолог, отличава се с проницателност и разумност, съчетани с огнена страст. Този парадокс всъщност прави от Лъва действително харизматична личност, чиято индивидуалност е ценена високо. Когато дават съвети, те са в стихията си. Разумни в повечето случаи и самоуверени, те умеят да анализират фактите, талантливи стратези са. Едва ли ще се сетите за друг представител на зодиака, на когото така му отива да бъде лидер. Лъвът не само е талантлив водач, той умее да носи отговорност, а с цялостното си поведение всява респект и доверие на подчинените си – поне в повечето случаи.

Упоритостта на Лъва се отличава от бурната и безразсъдна страст на Овена, който е в състояние да премине през стени, различна и от тази на търпеливия и последователен Телец. Упоритостта на Лъва е разумна и величествена, но не винаги е постоянна.

Отлични педагози за своите деца. Винаги готови да защитят тия, които обичат. В сравнение с останалите зодии Лъвовете обичат най-много забавленията. Не обичат да напрягат много ума си, но въпреки това тяхната интуитивна сила им позволява да придобиват знания и да постигат успех. Куражът им при нещастие е една от най-забележителните им черти. Запазват своята младост и дух. Техните недостатъци са: безразсъдност, нетърпение, лукавство, измама, гняв, долни амбиции и страсти на плътта. Съдбовната мисия на Лъва е да постига слава и да бъде водач, да осигурява закрила. Неговите амбиции са големи, но постиженията не винаги са в рамките на очакваното. Лъвовете са честни, в тяхната наивност има нещо трогателно. Често те просто не могат да проумеят, че някои могат да нямат същите понятия за честност като тях.

Освен лоялността и верността спрямо приятелите си, Лъвът притежава талант да се забавлява, да организира пищни празненства и партита, да разточителства, което е още един знак за неговата щедрост и великодушие. Готов да помогне на нуждаещите се, но сам той не е в състояние да поиска помощ, тъй като това би нарушило гордостта и достойнството му.

Личността на Лъва се проявява с голям авторитет. Има вяра в себе си и съумява да върви напред. Проявява склонност да бъде романтичен, идеалист, амбициозен, влюбен в себе си, темпераментен, верен, с широки пръсти, властен, предан, великодушен, почтен, справедлив и понякога прекалено смел. С естествен устрем да бъде център на внимание.

Представителите на зодия Лъв са честни, може би прекалено честни понякога. Държат на фактите и не ги преиначават, макар понякога това да наранява околните. Затова близките приятели на Лъва са малко, но свикнали с неговите привички, болезнена честност и понякога натрапчива увереност.

Твърде голямата самоувереност на Лъва често се бърка с липса на чувствителност. Представителите на зодията са много емоционални, но няма да ги видите да го показват пред кого да е. Те си позволяват да са раними само пред най-близките, смятат водещи асролози.

Нямам нужда от много хора, само от правилните. Макар Лъвът да обича да е в големи компании и да е център на внимание, истински близките му хора се броят на пръсти. С тях той споделя най-интимните си чувства и разкрива истинското си лице.

Роман

Лъвът трябва да пристъпя към женитбата с максимална предпазливост и разумност. Бракът е най-щастлив със Стрелец, Овен, също и Близнаци. Разбират се с Водолей и Везни. Лъвът обича честта, великодушието, високите длъжности, тържествата, разкоша, великолепието, лукса, ласкателството, справедливостта, мъжката гордост, възвишеното, авторитета, драматизма. Лъвът мрази посредствеността, недъзите, критиката, подлостта, страхливостта, интригите, измамата. Силата му е във външното проявление на чувствата, голямата морална и физическа сила, която му позволява да се налага. Съдбата на Лъва е да има слава и да бъде знаменитост, па макар и само в своя приятелски кръг.

Лъвовете астрологично са предопределени да бъдат щастливи в личен план, макар и цял живот да търсят идеалния партньор. Обикновено интимният живот на Лъва – и на мъжа, и на жената, е наситен. Впуска се от роман в роман – най-често с един и същ партньор, но понякога и с постоянна смяна на все нови и нови. В повечето случаи Лъвът е изключително привлекателен в очите на околните. Голяма част от представителите на този знак отделят огромно внимание на външния си вид и на това как се представят пред тези, които могат да им бъдат партньори.

Лъвът, повече от която и да е друга зодия, обича и има нужда да го хвалят и това понякога стига до маниакалност. Понякога Лъвът стига до крайност и без изобщо да се съмнява в своята тотална и единствено възможна безупречност той се превръща в тиранин в личните отношения.

Често Лъвовете имат лоша репутация в любовта, колкото и този знак да е надарен с огромно количество положителни качества. Затова Лъвовете трябва да доказват сериозността на намеренията си и дълготрайността на чувствата си.

Няма безоблачна връзка и Лъвът трябва да разбере, че ако се кара с партньора, то е защото има много неща за изяснява и обсъждане в отношенията между двамата. Лъвът трябва да се научи да си признава грешките, а първата стъпка към това е да превърне караницата в конструктивна беседа.

Този зодиакален знак е надарен с интелект, но често губи способността да разсъждава логично, когато стане реч за любов. Лъвът се нуждае неистово от лично щастие, но то не винаги и на всяка цена е постижимо точно с човека, когото си е набелязал, смятат експерти в любовната астрология. Лъвът трудно би се разделил по собствена воля с този, в когото се е влюбил и смята, че е оценил по достойнство качествата му. За Лъва може да прекратява и възражда романи, да се развежда и да се жени отново за един и същ човек. Като всеки нов път мисли, че трудностите са преминали или са преодолими, докато отново не осъзнае, че всъщност това не е така.

Характеристики

  • Качество - неподвижен
  • Елемент - огън
  • Управляваща планета - Слънце
  • Девизи - "Аз съм" или "Аз искам"
  • Ключова дума - „сила“
  • Цвят - златист, оранжев, жълт, син
  • Ден - неделя
  • Минерали - рубин, диамант, кехлибар
  • Метал - злато
  • Щастливи числа - 1, 5, 10, 19, 28
  • Съдбоносни години - 19, 26, 33, 40, 47 и т.н. през 7