0

Т ъкмо времето стана лятно и есенен хлад нахлу през тази седмица. Според посветени астролози цялото лято ще си има изненадващи бури, но за нестабилността на климата сега отговорен е Меркурий. Той развалил времето, след като на 27 юни е преминал във водния знак Рак - свързван с дъждове и променливо време.

Хермес

„Не случайно първата планета от слънчевата система е била асоциирана в древността с пакостливия бог Хермес. Той е правил номера на олимпийските първенци. Често търпим нрава му и по време на ретрогадни фази, но малцина знаят, че той може да дестабилизира климата. Именно това се случва сега“, коментира езотерикът Зорница Гетова. По думите й стартът на Лунния месец също вещаел по-променливо време. Гетова изтъква, че новолунието от 15 юни е точно в 12-и дом, който е под знака на Нептун – планета, свързвана с водната стихия. Според астропрогнозите редуването на хлад, дъжд с пек ще продължи докъм първата седмица на юли, след което Меркурий ще премине в носещия повече топлина огнен знак Лъв.

Комуникация

Първата планета от слънчевата система отговаря и за комуникациите. Астрологът Венета Матева отбелязва, че периодът до 11 юли ще направи хората по-емоционални и по-малко рационални. Следващите дни ще са подходящи за семейни събирания и разговори с децата. „Ракът управлява нашите корени, дома и семейството. Сега всички ще трябва да помислят за своите родители, роднини и стари приятели. Времето е подходящо да проведете повече разговори с децата, родителите и тези хора, които са ви отгледали... Обадете се на хора, които обичате и отдавна не сте чували, отидете на гости при свои роднини...“, пише в своя блог Матева.

Тя изтъква, че в следващите десетина дни водните знаци Рак, Скорпион и Риби ще могат да се радват на успешни срещи и преговори. Те ще имат раздвижване в делата си и новини около вълнуващи ги застинали във времето проекти. „Те ще усетят най-силно топлата и разбираща енергия на Меркурий в Рак. Тях съветвам да се доверят на усещанията, но да не оставят те да завладеят трезвата им преценка на ситуациите“, съветва астроложката.

Реализация

Идните дни на лекота и реализирани цели ще могат да се радват родените в трета декада Телци и Деви. Те ще се чувстват разбрани и оценени от околните. До преминаването на Меркурий в Лъв предпазливи и търпеливи в преговорите трябва да бъдат родените в трета декада Овни, Везни и Козирози. В същото време до 10 юли енергията на Марс ще дава импулс за действие, реализация и сбъдване на мечтите на Овни, Близнаци, Лъвове, Везни и Стрелци.

Пълнолуние

На 3 юли, понеделник, предстои пълнолунието в знака Козирог. „Пълнолунието е процес на освобождаване от излишни дела, хора и мисли. Това събитие ще изиска да направим баланс между дома, семейството, любимите ни хора и желанието ни за кариерно развитие, издигане и преследване на мечти“, анализира звездните знаци Матева.