0

Л уната е един от най-важните фактори във всеки хороскоп. Нейната гравитация обръща океаните, дирижира нашето настроение и емоции, орисва работа на тялото и биологичния ни часовник. Действайки на толкова много видими и невидими нива, месечината е изключително важна за живота ни. Не случайно нашите деди са се съобразявали с нея за всичко. Дървета за градеж например не се секли на пълнолуние, защото къщите от тях бързо падали. Предците ни започвали и всичко ново и важно на новата Луна. Предпоследното новолуние за 2022 г. започна на 24 ноември. Според астрологията по позицията на Луната, планетите и звездите в този момент може да се прогнозират основните тенденции за следващия месец, от кои космически ветрове човек да се възползва и от кои да се пази. Тази фаза на месечината от хилядолетия се използва и за сбъдване на желания (виж повече в карето по-долу.) А информацията, която носят звездните знаци на новолунието, разчете астрологът Виктория Маринова. Тя коментира, че естественият спътник на Земята ще пребивава в огнения и оптимистичен знак Стрелец в дните 24 и 25 ноември, но влиянието на новолунието ще продължи чак до следващото новолуние - на 23 декември 2022 г.

В следващите редове ви предлагаме част от астроанализа на Маринова, която бе сред малцината успели да прогнозират, че изчезналият Сашко от Перник е жив и здрав и ще бъде открит. Прогнозата си тя обнародва дни преди детето да се намери в своята Фейсбук страница „Виктори астро“ (VictoryAstro).

Фаза

„Точната фаза новолуние е в 00:57 ч. на 24 ноември 2022 г. и попада в 01° 37' на зодиакален знак Стрелец. Луната в този знак зарежда с оптимизъм, дава способност да се гледа напред с надежда, въпреки всички трудности. Поражда се нужда от някаква по-висша цел, от намирането на мисия, на философия, които осмислят съществуването.

Невидимата Луна, навлизайки във фаза на обновяване, носи напълно нова енергия на човечеството. Именно в такива периоди всякакви промени са благоприятни, най-важното е те да са от чисто сърце и с добри намерения. Един активен и енергичен знак Стрелец определено ще ви помогне да успеете и да осъществите дори най-смелите идеи. Разбира се, към нови начинания може да пристъпите едва към трети лунен ден, когато сърпчето на Луната изгрее в небето, а докато е все още невидима, може само да чертаете планове и замисляте нови идеи, които да осъществите през месеца.

Управител

Планетата, която се води управител на знак Стрелец, е Юпитер и в този момент е в стационарна фаза на движение – предстои да тръгне отново напред, с което приключва своята ретроградна фаза на движение за тази година. Юпитер е спрял в знака Риби, където се намира в свои води и е в хармоничен аспект с новолунието. Този аспект показва растеж, просперитет, късмет и успех. Прави хората щастливи, оптимистични, ентусиазирани и щедри. Повишената добронамереност, вяра и толерантност правят повечето взаимоотношения по-хармонични.

Нови проекти

По-уверената и приключенска перспектива прави това новолуние благоприятно за започване на нови проекти, връзки, пътувания на дълги разстояния или обучение, за инвестиции, бизнес сделки или самостоятелна заетост. Личното израстване може да дойде и чрез религия, духовност и групови дейности. Участието в политика, философия, социално подпомагане и морални, правни или етични въпроси може да разшири съзнанието ви и да ви донесе удовлетворение.

Негативни аспекти

Но да спрем с надуването на розовия балон, защото Юпитер съвпада с фиксираната звезда Шеат, която има природата на Марс и Меркурий. Дава слаба воля, крайно нещастие, опасност от смърт в резултат на катастрофи - например по време на наводнения, корабокрушение, самолетна катастрофа, инцидент в планината или в резултат на самоубийство. В същото време планетата на действието Марс е ретроградна и върху звездата Белатрикс, с природата на Меркурий и Марс. Звездата се свързва с дяволско съблазняване, с хитрост. Често дава загуба на състояние и постоянна подлост наоколо. Измама и тайна магическа власт над хора, превърнати в роби. Склонност към тайни общества, объркване на понятията добро и зло.

Медиум цели

Марс в хороскопа на новолунието попада в най-високата му част, по която са държавната власт и управление. А самото новолуние е разположено в дом трети, отговорен за комуникация, документация, административна дейност, търговия и оформяне на договори, на правни документи. Пътищата и средствата за транспорт и комуникация са също в този дом и може да се очаква нещо ново в изброените области.

Енергията на новолунието ще бъде повлияна от съединението на планетите Меркурий и Венера, също в знак Стрелец и също в трети дом. Меркурий в съвпад с Венера има положително влияние и прави комуникацията по-хармонична и приятна, обединява хората и насърчава сътрудничеството. Дава умения за водене на преговори и разрешаване на конфликти, намиране на мирни решения на спорове и премахване на бариерите пред напредъка. Подпомага способността да намирате печеливши ситуации, което е в полза на бизнеса...

Осъзнат избор

Бъдете внимателни и се старайте да се възползвате от положителните аспекти на новолунието – този с планетата на изобилието Юпитер и с планетата на любовта Венера. Добрата воля, създадена от Юпитер, и приятелството на Меркурий с Венера ще насърчи хората да се обединят, за да разрешат проблемите и да направят света по-добро място за живеене.

В периода, непосредствено около новолуние, е по-добре да не се пренапрягате с физическата активност, да изключите интензивния спорт. Подходяща е медитацията и спазване на по-лек режим за храна и физическа активност“, съветва Виктория Маринова.

Венета Матева: Записвайте до 10 желания

Новолунието преди Бъдни вечер е моментът, в който електромагнетизмът на Луната може да съдейства за материализацията на мечти и желания. Според астролога Венета Матева до 10 броя желания се записват на ръка в първите 8 часа след настъпване на новолунието. “Не смесвайте в едно искане две желания. Изписването трябва да бъде точно и ясно. Желанията се записват на лист, тетрадка или тефтер и се съхраняват в дома, далеч от чужди погледи”, съветва родната астроложка. Тя дава и примери за подходящите спрямо позицията на Луната желания, които рядко трябва да са материални. Ето и техният диапазон:

-Решавам да бъда оптимист и да вярвам в себе си.

–Желая с лекота да предприемам пътувания до….

– Моля за по-лесни, приятелски взаимоотношения с хората.

-Желая да привлека, разпозная и работя с правилните лечители, които да възстановят здравето ми в областите… (управлявани от Стрелец).

- Желая успешно да възстановя своето образование в …. Избирам да бъда уверен/а.

„Новолунието се случва, когато Луната направи една пълна обиколка на астрологичното колело и застане редом до Слънцето. Двете небесни тела, изобразяващи мъжкото и женското начало, майката и бащата, минало и настояще, емоции и индивидуалност, Ин и Ян се сливат в топла прегръдка. С нея настъпва онзи магически момент, в който вратата на възможностите се отваря и ни допуска в безплатния магазин с чудеса. В него сега ще се предлагат реализирани желания и сбъднати мечти, свързани със знак Стрелец. Това са темите, свързани с философията ни, мечтите ни, личното ни развитие и усъвършенстване, чувството ни за справедливост, оптимизмът, трупане на нови знания, далечни пътувания, висше образование и духовно развитие“, разяснява още Матева.