0

Н овата луна в сезона на Водолея ни носи положителни емоции и възможности за изява, твърдят астролози.

От прастари времена се смята, че в този момент Луната и Слънцето обединяват своите енергии и това се отразява в нашето поведение, емоционално състояние и света около нас. Водолеят, подчинен на елемента на въздуха, сега е под влиянието на планетата Уран и придава на това новолуние свеж полъх на свободата и промяната. Енергията на Водолея този път повече от всякога е наситена с иновации, дързост и стремеж към нови хоризонти. Добро време за водене на преговори, за креативност и стимулиране на умствения потенциал и разнообразието на идеите. Тази енергия засяга всички, независимо от техния зодиакален знак. Най-силно повлияни ще са трите зодии, облени от стихията на въздуха – Близнаци, Везни и Водолей.

Астролозите казват, че Водолей е знакът на обществените промени, но и на революционните събития, когато старият ред пада и отива в небитието. Новолунието в този знак може да разпали страстите и това в крайна сметка да доведе до социални реформи и нововъведения. А доколко те ще са положителни, това зависи само от колективната воля. Прекрасно време за обсъждане на нови и дори нестандартни идеи, които много по-лесно могат да бъдат възприети от друг път. Неслучайно според източните календари и в частност според древното китайско познание новата година започва винаги с новолунието във Водолей. Време за качествено натрупване, за получаване на добро образование, но и за даването на уроци. Още повече че сега и Плутон е във Водолей, а това означава, че някои могат да получат изненадващи и доста болезнени уроци, най-вече на обществено равнище, твърдят вещите в астрологията.

Енергията на Водолея ни позволява сега по-добре да помислим за бъдещето, да направим дългосрочни планове и да определим по-точно целите си. Дава ни възможност да сбъднем мечтите си, но както винаги при подобни неща принципът е: Господ дава, дава, ама в кошара не вкарва.

Овен

Съветът към Овните е да се приготвят за активен социален живот. Февруарското новолуние е идеално за възобновяване на приятелства и може би за среща със специален човек, който би могъл да изиграе ключова роля за постигането на важна цел. Това е моментът да блеснете в социалните си кръгове и да създадете значими връзки.

Телци

За Телците това новолуние дава възможности за професионален успех, признание за постиженията или постигане на висока позиция в обществото. Сега е моментът да се насочите към големи цели и да проправите пътя към постигането им. Обърнете внимание на възможностите, които могат да доведат до повишение, нова работа и признание за вашите усилия. Упоритата работа сега може да донесе значителен напредък и награди.

Близнаци

Близнаците трябва да се приготвят за приключение, предимно интелектуално. Февруарското новолуние ще ви насърчи да достигнете нови хоризонти, да потърсите ново познание. Бъдете готови да прегърнете нетрадиционното мислене и новите преживявания. Възможностите са особено силни в областите на образованието, медиите, пътуванията и духовността.

Рак

За Раците има възможност сега наистина да стигнат до дълбоки връзки. Това новолуние за вас е доста объркващ момент, в който може да се стигне до крайности. Може да ви накара да бъдете уязвими, от една страна, както и да хвърли светлина върху скритите аспекти на вашите взаимоотношения. Във финансово отношение това е обещаващо време с потенциал за печалба от активи, заеми или инвестиции. За Раците този период може да се разглежда и като възможност за развитие, както в личен, така и във финансов план.

Лъв

За Лъва февруарското новолуние ги потапя във водите на романтиката, поне така им се иска да е. Това е времето да изследвате дълбините на интимността с вашия специален човек. Звездите се подреждат, за да осигурят възможности за по-силни ангажименти, било то да живеете заедно или да започнете нова връзка. А за самотните Лъвове е важно да не губят надежда. Този период може да ви доведе до общуване с някого, с когото да изградите силна връзка.

Дева

Новолунието във Водолей дава на Девата енергия да стане по-ефективна и да подобри рутината си, да избяга от скуката. Редовната работа може да доведе до допълнителни отговорности и нови проекти, които изискват внимание към детайла. За търсещите работа звездите са подредени така, че дават възможности да ви помогнат да намерите добра работа или доходоносен клиент. Мислете за новолунието, като сигнал да си поставите значими цели за годината и да започнете активен план по изпълнението им.

Везни

Новата луна за Везните е силен прилив на енергия и страст. Този период е изпълнен с романтични вибрации, което може да го направи наистина магическо време за любов. Необвързаните Везни може да се възползват от възможността да срещнат сродната си душа. За обвързаните това е моментът да внесат повече радости и интимност във връзката си. За творчески настроените Везни сега идва истинска вълна от артистично вдъхновение.

Скорпион

Новолунието във Водолей е добро време за Скорпионите да закрепят връзката си и да си осигурят по-комфортен живот за себе си и близките. Могат да възникнат неочаквани събития, свързани с дома – независимо дали е внезапно преместване, ремонт или преосмисляне на вашето жизнено пространство. Семейните проблеми може да изискват решителни действия. Вашите усилия могат да създадат хармония и стабилност в семейния ви живот.

Стрелец

За Стрелците новолунието през февруари е уникална възможност да направят динамични промени във всекидневието си. Сега е идеалният момент да се потопите в нов проект, особено ако включва комуникации, маркетинг, публично говорене или писане. Това начинание може да бъде важен крайъгълен камък в кариерата ви. Но също така помислете за планиране на кратко бягство до близка дестинация за освежаваща промяна на обстановката.

Козирог

Новолунието действа като магнит за парите, като ги привлича към Козирога, но от него си зависи дали ще ги вземе. Иначе предпоставките са налице. Подгответе се за приток на повече пари, който може да дойде под формата на увеличение на заплатата, вълнуваща нова възможност за работа или доходоносен клиент. Докато обмисляте най-добрите начини да инвестирате тези средства, не се колебайте да се поглезите с нещо луксозно, на което сте хвърлили око от дълго време.

Водолей

Това новолуние е най-важното за годината за вас, Водолеи. То ви носи благоволение и благословии директно от Вселената. В седмицата след това значимо лунно събитие се възползвайте от възможността да се изявите. Съсредоточете се върху постигането на напредък на десетте си топ цели за годината. Космосът е благосклонен към вас, дава мощен тласък на вашите амбиции и мечти, като само от вас зависи да ги реализирате.

Риби

Риби, използвайте това време, за да се отпуснете и възстановите. Може да се почувствате малко изтощени или мудни, но не позволявайте това да ви разстройва. Приемете това като знак да се погрижите за себе си и най-близките хора. Отделете това време за презареждане, защото Вселената ви го дължи.