0

П ълното лунно затъмнение в астрознака Телец на 8 ноември (вторник) може да се използва за сбъдване на желания. Астролози разкриха пред Маг Зодиак, че космическото събитие има силата да освобождава човека от всичко, което му принадлежи, но не е добро. Т.е. пречи му да се развива, да живее по-добре и по-хармонично.

За това космическият момент е добър за изоставяне на вреден навик - алкохол, цигари, зле платена или потискаща работа. „Напишете си на едно листче нещата, които искате да промените в живота си ден-два преди събитието. След това изричайте преди сън на глас написаното и визуализирайте живота си в нова по-добра и желана от вас светлина. Мисълта има квантовата сила да се материализира. А енергията, отделена по време на Космическото подравняване на Слънцето, Земята и Луната точно в 13 часа на обяд, ще ускори този процес“, обяснява астрометафизикът Зорница Гетова. По думите й, ако човек отдавна е планирал да се откаже от някаква зависимост, например цигари, алкохол, наркотици, сладки въглехидрати, но не е намирал сили, то сега ще има подкрепа от страна на Бога и Вселената. А вечерта Месечината ще се вижда като Кървава.

Тъмен близнак

„В нощта на затъмнението легнете и започнете да си представяте своя „тъмен близнак“. Той е изплетен изцяло от вашите недостатъци, проблеми и грешки. Когато изображението придобие разпознаваеми черти, смачкайте го с усилието на волята си, а след това го разгърнете и изпънете като чаршаф до степен, че всичко лошо да се отърси и да изчезне. Контрастен душ ще завърши прочистването. Мъжете да се обливат с по-студена вода, а дамите с топла, обяснява Гетова. Тя твърди, че затъмнението може да помогне на хората да срещнат подходящата си половинка. И тук се изисква писане на идеалния френологичен тип и визуализация. Периодът е чудесен още за леко прочистване на дома и тялото от енергийни отпадъци, а душата от „шлаката” на обидите и разочарованията.

Изток

В кардинален план източни астролози предупреждават още, че в дните преди и непосредствено след затъмнението не бива да се предприемат рискови или съдбоносни действия. Не трябва да се вземат решения, които ще имат далечни последици. По-специално да не се предлага брак, крупна сделка, да не се прави скъпа покупка или инвестиция. Романтичните връзки като цяло не са забранени, но в рамките на 2-3 седмици (плюс или минус), е препоръчително да се разминават от времето на затъмнението. Според древното знание за влиянието на Космоса върху живота ни дете, заченато през този мистичен период (или родено тогава), ще бъде по-специално, но може да бъде преследвано от някои трудности, тъй като енергията на Слънцето и Луната са „наранени“ (нестабилни).

Ето защо, докато ситуацията в небесната сфера не се стабилизира, не се препоръчва още да се предприемат нови проекти.

Агресия

Фактът, че затъмнението винаги настъпва при фаза пълнолуние, то агресията се вдига, личностните отношения стават доста изострени, стари проблеми ни заливат. Според ритмуса на небесните тела месечината отговаря за нашата чувствена природа. Тук обаче се крият и животинските първобитни инстинкти, страховете и фобиите, т. нар. лични демони, потайващи се във всеки от нас, които точно сега ще търсят път към повърхността. Именно поради тази причина още в Древността точно около тези дни се е препоръчвало пост, молитва и въздържание от алкохол и удоволствия.

Така или иначе затъмненията носят уранова непредвидима природа и създават предпоставки за конфликти между роднини, приятели, бизнес партньори. Счита се, че обсегът на тази тенденция надхвърля самия ден – месец напред и месец назад във времето. Например възможно е рязко скъсване на отношения, получаване на информация, която да разтърси човека из основи, инцидент, наводнения, пожари, катаклизми – все събития, които приемаме като съдбоносни.

Здраве

Някои ще изпитват безпричинно безпокойство и ще страдат от кошмари, други ще се оплакват от главоболие, високо кръвно налягане, отслабване на паметта и вниманието. Но по-големият проблем е, че под влиянието на нощното светило човек е в състояние да извърши необмислени действия, които в бъдеще ще се отразят неблагоприятно на съдбата му.

Затъмненията малко преди настъпването си и след това предизвикват и серия от катаклизми – земетресения, изригвания на вулкани, свлачищни процеси, а сред хората революции, терористични актове, войни, катастрофи.

Късметлиите

Лунното затъмнение настъпва, когато сянката на Земята напълно блокира слънчевата светлина да достигне до Луната, което кара Луната да изглежда черна за известно време. Но не всичко е толкова черно за четири от зодиите. В по-общ план в близките 2-3 седмици до 2-3 месеца родените под знака на Близнаци ще имат доста шансове за прогрес. Хората, родени под знака на Рака, ще изпитат увеличение на щастието и ще напреднат професионално. Въпреки напрежението доста от Скорпионите ще имат финансова възможност да изплащат дълговете си и да покриват сметките си, а Водолеите ще получат добра възможност да припечелят пари.

Кои зодии да внимават

Родените под знака на зодия Овен ще трябва да бъдат по-внимателни, а някои може да изпитат здравословни неразположения. Мнозина от представителите на Телец да не правят резки маневри, тъй като ще претърпят финансови загуби. Увеличаване на разходите се пише при други от знака. Хората, родени под знака на Лъва, могат да имат трудности в личните отношения, в работата, където е хубаво да бягат от конфликти. Над родените под знака на Риби също висят предпоставки за конфликт в дома, както и финансови загуби при рискови инвестиции или необмислени харчове.

Уран пали протести

Как космическата сянка ще се проектира в живота ни зависи от това къде пресича хороскопът на човека или съответната държава. Въпреки че няма да се наблюдава от територията на България, то лунното затъмнение ще ни засегне, тъй като удря мястото на Слънцето в хороскопа на държавата. Фактът, че това затъмнение се приземява в земен знак Телец, може да внесе малко ред в хаоса. Но радикалният Уран, седящ в близък градус до събитието, ще води до бунт срещу авторитарните порядки, опит за промяна в обществено-политически и социален план. Възможно е натрупано недоволство да се излее по улиците под формата на протести. Ретроградният Марс донякъде ще спаси статуквото, символизирано от Сатурн, поне до пролетта на 2023 г. В хороскопа на затъмнение се забелязва още опит за съсловни сдружения, както и такива на класов принцип – бедни (Водолей) срещу богати (Телец).

Около този период наяве ще изплуват доста скрити тайни, лични или обществено значими.