0

В сички искаме да бъдем успешни. В момента, когато получаваме това желание, на небето се появява планета, която ни изпраща специален символ, казват с убеденост астролозите. И продължават, че за да бъде един човек силен и успешен, трябва да има на добри позиции поне три планети, които да му дават тази власт. Но все пак планетата, която най-много се свързва с успеха, е Юпитер.

Освен Юпитер се смята, че в хороскопа си трябва да имаме енергийния Марс, който активира всички сфери, а най-вече волята. А също в тази поредица на планетите е и Сатурн, без който не може да се постигне нищо, защото без дисциплина и стратегия всички планове пропадат. И все пак има три зодии, чиито представители са родени победители по астрологична дефиниция.

Овен

Предопределен за лидер, Овенът преди всичко е смела зодия. Ентусиазмът и решителността са основните характеристики на този знак. Ако искате нещо да бъде завършено, дайте го на него. Неговата проницателност го прави отличен ръководител, директор, който винаги е в някакво движение, а най-вече той е способен тази си енергия да предава на всички около себе си, било във фирмата или у дома. Последователно Овенът спазва обещанията си (поне в повечето случаи), но очаква същото и от останалите. Най-много мрази лъжи, клюки и предателство. Добре пази чужди тайни. Той би бил отличен хирург, строителен инженер, войник, офицер, актьор или комик, какъвто е бил Чарли Чаплин. Той е любовник като известния Казанова или отличен политик, който ще успее във всеки свой замисъл. Затова, ако се окажете в близост до представител на този знак, знайте, че няма спасение. Пригответе се за работа и дайте и последния си атом сила, която имате, защото само така ще успеете да победите, но и да спечелите точки при този знак.

Стрелец

Оптимист и аристократ – това е Стрелецът. Владетел на този знак е планетата Юпитер. Там, където се намира тази планета в нашата родилна карта, там се намира и нашето щастие. Този знак, точно както и неговата планета владетел представляват власт, успех, наслада. Стрелците са разпознаваеми по вечно младия им дух. Често са надарени с външна красота, атлетична визия, но и постоянната усмивка на лицето. Имат силно желание за пътуване и изпитват афинитет към добрата храна. Стрелецът е и величествен аристократ, който понякога се превръща в бунтовник. А също умее да спазваха традициите, но все пак следва своя път. Въпреки това сътрудничеството със Стрелец не е съвсем лесно, дори е доста натоварващо, защото понякога той става много арогантен и строг. Желанията на този знак са големи, но той винаги намира начин да ги осъществи, или поне част от тях. За този хедонист няма по-голямо наказание от живот без удоволствия и пари.

Козирог

Козирогът се смята и за деспот, но и за авторитет. Без значение с колко лоши неща се свързва още от най-старите времена Сатурн - владетел на този знак, това е планетата, от която е започнал светът според астрологичните и митологични разбирания. Козирогът се смята за един от най-влиятелните (ако не и най-авторитетният) знаци на зодиака. Козирогът дължи своите успехи на дисциплина, работа и стратегия, неща, които се използват при всяко начинание. Той е знак, който не се страхува от стреса или загубата на работното място, защото знае, че това е мястото, което естествено му принадлежи. Неговият авторитет е нещо, с което се ражда и което остава завинаги основна черта в характера му. Козирогът е успешен лекар, химик, биолог, политик, банкер, адвокат, композитор, певец и т.н. Перфектен пример за това е Елвис Пресли, роден точно в този знак.