0

С истемата на фъншуй, позната ни по-скоро като система за хармонизиране и подреждане на вътрешното и външното пространство, има и свой предсказателен клон, наречен Летящата звезда. Този клон е част от школата на компаса и се базира на магическия квадрат, Китайската астрология и нумерология и на Канона на промените И-Дзин. Тук накратко ще дам фъншуй прогноза за дванадесетте знака от Източния календар за дните от 13 февруари до 14 март. Важно е да се знае, че се намираме в годината на Черния воден заек, но съуправители на периода (февруари-март) ще са Плъхът и Бикът, с които ще трябва всички да се съобразяваме през месеците, наречени от народа Малък Сечко и Баба Марта. Като цяло фокусът ни ще е насочен към търсене и намиране на кардинални решения за справяне с генерални проблеми – търсене на нов дом, нова работа и т.н. Ще трябва да се подготвим за доста изненадващи обрати в сферите на работата, семейството и любовта. През този период можем да очакваме добри новини за напредък и справяне с определени предизвикателства по-скоро в сферата на изкуството, културата, образованието и социалния живот. В същото време има вероятност от прояви на обществено недоволство и стачки във връзка с материалното състояние на населението, със здравеопазването, със здравните и социалните осигуровки, с условията на живот и труд. Има опасност от конфликти в държавната администрация и управлението на страната.

Плъхът с шанс за пробив

Периодът ще е доста интересен и изпълнен с неочаквани обрати за Плъха. Възможни са проблеми, свързани с постигането на разбирателство и в личния живот, и по отношение на приятелствата и работните ангажименти. Но ако Плъхът заложи на своята философска нагласа, той ще се радва на добре свършената работа. Възможно е да получи и някакъв неочакван шанс за пробив по въпрос, който смята за важен. По принцип през този период неговият здрав разум и дарбата му да строи стратегии за бъдещето ще бъдат възнаградени. За да постигне напредък, Плъхът ще може да разчита на подкрепа и от събратята си, и от Бика, но ще е добре да се пази много от Заека, който може да го забърка в някаква интрига. Личен живот. Има опасност от напрежение поради трудното постигане на съгласие по дребни битови проблеми. Здраве. Ако Плъхът внимава с температурните амплитуди навън и на закрито, всичко ще е наред.

Повишение чака Бика

През периода между 2-рия и 3-тия месец е възможно Бикът да започне някакво ново обучение или специализация, да попълни знанията си във важна за него област. С каквото и да се захване той ще влага творчество и ентусиазъм, а това със сигурност ще му донесе добри ползи. Но е добре да се подготви и за изненади. Има вероятност за Госпожа Съдбата да му поднесе подарък във вид на нови поръчки е работата, повишение на заплатата или повишение в ранг. Но има опасност една постигната с много труд цел да не си е струвала усилията. Бикът ще може да се радва на успехи, особено когато е подкрепен от Заека и Плъха, но ще е добре да не влиза в единоборство с друг Бик, защото с това може да нанесе сериозни щети и на себе си, и на околните си.

Личен живот. Бикът ще се радва на топли и пълноценни отношения със скъпите на сърцето си хора. Здраве. И през този период Бикът ще се радва на добро здраве.

Тигърът да не обещава много

За Тигъра периодът ще е динамичен, но напрегнат. Може би точно според вкуса му. Той ще има възможност да се разгърне, да разшири ловната си територия във всеки един аспект, да предприеме поне две авантюри и в делови, и в личен план. Благодарение на смелостта и способността си да строи стратегии Тигърът ще има възможност да се радва на добрите резултати от труда си. Той ще отчете успехи и победи, особено ако успее да овладее импулсивността и безцеремонността си и се постарае да бяга на далеч от рогата и копитата на Бика, да не влиза в противоречия с Плъха и Заека. Личен живот. Тигърът ще има възможност за авантюри и забавления, но ще е добре да не прекалява с излишните обещания. Здраве. Ще може да се радва на добро здраве, особено ако не се отдаде на крайните удоволствия на бохемския живот.

Щастие сполита Заека

Винаги, когато се чувства полезен, Заекът се чувства щастлив. Сега той ще успее да свърши много неща и за себе си, и за околните, особено ако е малко по-смел и по самоуверен. Въпреки общото напрежение и усещането за несигурност той ще успее да се сдобие с важна и полезна информация, която да му помогне да си спести доста грижи и проблеми. Така времето през този период ще е добро и за него, и за хората, с които работи и живее. Той ще има възможност да постигне напредък не само благодарение на наблюдателността и интелигентността си, но и на подкрепата на Бика. Но ще е добре да внимава и да не допуска Плъха близо до себе си. Личен живот. Романтичният и обаятелен Заек ще се радва на звездни мигове в компанията на любим човек. Здраве. Ако не се поддаде на необоснованите си страхове, които може да предизвикат някакъв здравословен проблем, всичко ще е наред.

Времето работи за Дракона

Блестящият и надарен с харизма Дракон ще се радва на успехи не само защото е късметлия, но и защото времето сега ще работи за него. Така ще успее да си подсигури стабилност и сигурност поне за месец напред. Всичко ще му се удава лесно и бързо. Той има повече работа, която ще му донесе и повече доходи. Все пак, за да не му е скучно, проблеми, свързани с организацията на делата му, лични или работни, няма да липсват. За да се справи, ще трябва да се ориентира в приоритетите си. Ще може да разчита на подкрепата на Плъха и дори на Заека. Но ще е добре да заобикаля отдалеч Бика и да не споделя с него нито радостите, нито грижите си. Личен живот. Отношенията с любимите хора ще са перфектни, особено ако той не мърмори за дреболии. Здраве. Драконът ще се радва на добро здраве. Дори да има някакво неразположение, то ще отмине бързо и лесно.

Змията получава похвали

И за Змията месецът ще е интересен и изпълнен с предизвикателства. Но благодарение на своята мъдрост и философска нагласа тя ще успее и да се измъкне без проблем от една-две напрегнати ситуации и да спечели дивиденти от трудностите. Нейната дарба за организиране и планиране ще й помогне не само да пребори множеството ангажименти, но и да получи реално признание и похвали за добре свършената работа. Задачите й ще изискват анализ и планиране на настоящи и бъдещи проекти. За целта тя ще разчита на подкрепата на Бика. Личен живот. Ако се въздържа от излишни капризи, магнетичната и очарователна Змия ще бъде ухажвана и глезена. Здраве. Добре е да се съобразява с прага си на издръжливост.

Конят да бяга от рогата на Бика

Предприемчивият Кон има дарбата да се ориентира в заплетени ситуации, да се адаптира към всякакви промени, да съзира добрата страна дори и в сериозно затруднение. Именно това ще му помогне да се справи с всяка трудност, да прескочи всяка изпречила се на пътя му бариера и преграда. Така Конят ще успее да извоюва успехи както за настоящето, така и за поне месец напред. Възможно е да предприеме отдавна желано пътешествие, (реално, виртуално или духовно), което ще го зареди с полезни знания и информация. Ако овладее нетърпението си и не се главозамайва от успехите, периодът ще е благотворен за него. Ако е по-тактичен, Конят ще може да разчита на подкрепата на енергиите на Заека. Личен живот. Конят ще се радва на зареждащи романтични приключения, но и тук условието да не се главозамайва важи с пълна сила. Сега Конят ще се радва на добро здраве и на добро разположение на духа.

Козата в битка за територия

Периодът няма да е много лесен за изобретателната и интелигентна, но доста плаха и свенлива Коза. Тя ще трябва да взема важни решения и да ги отстоява пред по-широка аудитория. Възможно е дори да бъде въвлечена в битка за територия и ресурси, да й се наложи да се справя със силен конкурент. Но въпреки трудностите Козата ще намери начин да се справи. Този начин няма да е съвсем обичаен, но ще е ефективен. Така тя ще има възможност да развие и разработи важен за нея проект, засягащ финансово-материалната сфера. В трудностите ще бъде подкрепена безрезервно от Заека, но ще трябва да се пази много внимателно от лукавия Плъх. Личен живот. Ако Козата не успее да овладее песимизма и страховете си, напрежението в деловите й дела със сигурност ще се отрази и на отношенията с близките й хора. Здраве. За да се справи със стреса, ще е необходимо Козата да потърси пълноценен релакс.

Работа утешава Маймуната

За изобретателната и вечно дейна Маймуна периодът може да се окаже сковаващо скучен и ако тя се опита да потърси разнообразие и интересни забавления, има опасност изобретателността й да се обърне срещу нея. Най-добре е Маймуната да търси спасение от скуката в работата, защото колкото и пакостлива и немирна и да е, тя притежава дарбата да се съсредоточава изцяло в това, с което се занимава в момента. А така ще успее да постигне и материална стабилност.

Личен живот. У дома Маймуната ще е по-разумна и ще успее да оцени прелестта на малко монотонните, но стабилни и сигурни отношения. Здраве. Да внимава, защото има опасност от някакво сезонно неразположение.

Петелът угажда на всички

За Петела периодът ще е изпълнен с контрасти. В едно ще му върви като по вода, а за друго ще среща спънки и пречки на всяка крачка. Колкото и да е странно за честолюбивия Петел, той ще се опитва да се съобразява с всички около себе си и да им угажда, но накрая всички ще са недоволни. Особено самият Петел. За да му е по-лесно, ще е добре да не е твърде дребнав, като в същото време не пренебрегва дреболиите. Въпреки трудностите Петелът ще продължи да си поставя и да постига разумни и достижими цели по разумен начин и ще успее да стартира едно ново и важно за него начинание, ще се радва на добри резултати във финансовата сфера. Сега той ще бъде подкрепян от Бика, но и сериозно саботиран от Заека.

Личен живот. Ако е по-скромен и избягва пререканията, Петелът ще си осигури романтика и хармония в отношенията с любимите хора.

Здраве. Ще бъде предразположен към сезонните вируси и инфекции, особено тези, засягащи гърлото.

Кучето да се пази от спорове

Благодарение на изградената солидна основа в миналото сега Кучето ще се радва на успехи поне за месец напред. На него ще му върви както в работата и деловите дела, така и в каквото и да е обучение. То ще може да се радва и на добър приход, особено ако не се поколебае да отстоява аргументирано позициите и правата си. Ще успее да си извоюва признание и дори повишение. За постигане на целите Кучето ще разчита и на своята добра информираност, и на умението си да се ориентира в обстановката. Но през този период то ще трябва да разчита главно на себе си и да не очаква странична помощ. И ако не позволи да бъде въвлечено в спор или конфликт, които не го засягат пряко, ще може да се радва напълно на плодовете на труда си. Представителите на астрознака е хубаво да са дипломатични с Плъха и Заека и да внимават с Бика.

Личен живот. Кучето ще се радва на отзивчивост и уют у дома. Здраве. Ще е добре да си осигури истински и пълноценен релакс в приятна компания.

Напредък за Глигана

Периодът ще е доста благоприятен и за разумния и жизнерадостен Глиган, който разбира от бизнес и умело борави с парите. Тъй като подготвя перфектно задачите си, той ще успее да осъществи поне една важна за него цел, да постигне сериозен напредък. Ала, за да се случват нещата, ще е добре да не се колебае и да отстоява смело това, което смята за правилно. Възможно е да предприеме важно за него пътуване по работни въпроси. С каквото и да се захване, Глиганът ще бъде подкрепян от Плъха и Заека. Ще е добре да се оглежда и за подводни рифове, защото има опасност в един момент да се полакоми и да повярва на нечии „добри“ намерения, особено когато става въпрос за Бик. Личен живот. Романтичният Глиган ще има възможност за чудесни, дори звездни мигове в компанията на любим човек. Здраве. Глиганът обича да си угажда с добра храна и качествени напитки, но сега ще трябва да го прави с мярка.

Ели Маринова e един от най-популярните нумеролози и кабалисти в България. Изготвя рождени нумерологични карти и прогнози за периодите в живота и за текущите 12 месеца. Наред с това дава гадателски консултации за всякакви проблеми чрез Кабала, карти таро, астрология и китайската система И-Дзин. Тя е специалист и по етнорелигиозни и окултни практики. Контакти: eli-taro.com, tvoetotaro.com, телефон: 0896 530 106.