0

О ктомври е сложен месец и колкото и оптимисти да са някои астролози, то напрежението през цялото това време се усеща в небесата. Особено покрай пълнолунието на 17 октомври, което носи доста агресия. Голямото напрежение през целия месец е между Плутон в Козирог и Марс. Това предизвиква сложни емоции, драстични събития и катаклизми, отсичат астролози. Месецът като цяло може да се нарече нервен, но доста динамичен. В небето има обаче не само напрегнати, но и хармонични аспекти, които могат да ни осигурят подкрепа и изход от трудните условия. Ето и кратка справка по дни за някои от аспектите.

1 октомври – Луната е в опозиция с Нептун. Не е идеално време за решаване на бизнес и битови въпроси. Склонност към непрактичност, мудност и сънливост, астролозите препоръчват почивка в този ден – дали е възможна, е друг въпрос.

2 октомври - Новолуние и слънчево затъмнение във Везни. Новата луна внася свежа и творческа енергия в отношенията. Балансът в близките лични отношения се превръща в най-важното желание. Тъй като е затъмнение, не виждаме цялата картина.

3 октомври – Слънцето е в съвпад с Лилит. Насърчаване да постигнем мечтите си и да бъдем най-добрата версия на себе си, независимо от мненията и критиките на другите. Стремеж към високи цели, а интуицията помага да преодолеем страха от отхвърляне.

4 октомври - Венера е в тригон (триъгълник) със Сатурн. Могат да се постигнат малки успехи в бизнеса и партньорствата. Подкрепата от по-възрастни хора или авторитетни фигури може да дойде под формата на сериозен съвет. Възможно е подновяване на връзки със стари приятели.

5 октомври - Венера е в хармоничен аспект (биквинтил) с Юпитер. Ден на оптимизъм и наслада от живота. Финансовите начинания сега обикновено са успешни, ако са разумни. Ставаме по-отворени и доверчиви към приятели и любовници, както и те към нас.

6 октомври - Меркурий образува квадрат с Марс. Неблагоприятно време за всякакви срещи, започване на нов проект и бизнес предложения. Ставаме раздразнителни, говорим ненужни неща. Избягвайте импулсивните действия и прибързаното вземане на решения, съветват астролози.

7 октомври - Венера е в квинтил с Плутон, добро време за финанси и взаимоотношения. Чувствата са страстни, но не обидни или неприятни. Ставаме по-уверени, ценим искреността в отношенията си с другите.

8 октомври - Венера е в триъгълник (тригон) с Марс (и Земята). Добро време за финансови начинания, социален живот, творчески занимания, романтика и разнообразни удоволствия. Можем поемем инициативата и да постигнем хармония в любовните си отношения.

9 октомври - Юпитер става ретрограден. Време да поставим под въпрос това, което вече знаем, да развием нова гледна точка към събитията и вярванията. Може да се наложи да забавим някои неща. Неподходящо време за документи и регистрации.

10 октомври – Слънцето е в квадрат с Луната. Отношенията с другите хора могат да бъдат напрегнати. Но е добър момент да открием причините за безпокойството си и да предприемем стъпки за по-добра грижа за емоционалните си нужди.

Втора декада

11 октомври – Луната е в опозиция с Марс. Страстите ни контролират. Звездите ни насърчават да действаме импулсивно и необмислено. Но пък има вдъхновение да вършим нещо, което никога не сме правили преди.

12 октомври - Плутон вече не е ретрограден и тръгва директно. Напомня ни за всичко, което сме отлагали. Време е да вземем нещата в свои ръце и да направим необходимите промени. Действаме с емоциите, които сме натрупали в продължение на шест месеца.

13 октомври - Меркурий влиза в Скорпион и търси истината във всичко, което е скрито и прикрито. Склонни сме да изследваме, наблюдаваме и концентрираме мислите си. Добро време за работа със страхове и комплекси.

14 октомври – Слънцето е в квадрат с Марс. Появява се неспокойно желание да направим нещо - но без ясно дефинирана цел сме склонни да действаме импулсивно и да влезем в ненужни спорове.

15 октомври - Венера е в опозиция с Уран. Промяна на плановете в последния момент или друго неочаквано събитие може да ни извади извън релси. Възможно е нарушаване на правила, както и на споразумения в приятелски или романтични отношения.

16 октомври - Венера е в тригон (триъгълник) с Нептун и радостите на живота се усещат в най-голяма степен в този ден. Виждаме най-доброто у хората, което улеснява взаимодействието ни и облекчава напрежението в личните ни отношения. Романтиката е добре дошла.

17 октомври - Пълнолунието в Овен носи енергия. Насърчава ни да намерим баланс между задоволяването на личните си нужди и обръщането на внимание на значим за нас човек.

18 октомври - Венера влиза в Стрелец и на дневен ред са романтичните приключения и прям, дори суров подход към любовта. Време е за развлечения, да се насладим на пътуване, учене, природа или животни - отсичат астролозите.

19 октомври - Слънцето е в стабилен аспект към Уран. Търсим нови цели и интереси в живота си, не се толерира нищо рутинно, стереотипно или банално. Готовност за адаптиране към нови обстоятелства.

Трета декада

20 октомври – Луната е в опозиция с Венера и дава възможност за малки социални сътресения или проблеми в любовните отношения. Има необичайно привличане към някой, който може да е неподходящ. Възможни са (леки) проблеми с парите.

21 октомври – Луната е в съвпад с Юпитер. Това е успешен, щастлив ден. Да очакваме късмет в личния живот. Условия за решаване на правни въпроси, особено с недвижими имоти, добро време за ремонти. Астролозите смятат, че е най-доброто време от месеца за пускане на тото (кой ще спечели от всички е друг въпрос).

22 октомври – Меркурий е в тригон (триъгълник) със Сатурн. Денят е подходящ за организиране на процеси, правене на планове или обръщане на внимание на сериозни въпроси. Склонност към по-голяма яснота на съзнанието и реализъм, да използваме логиката си за решаване на проблеми.

23 октомври - Слънцето влиза в Скорпион, т.е. в знака на дълбоките тайни, интимността и крайностите. Време за организирането на проучвания, разследвания и анализи.

24 октомври – Луната е в съвпад с Марс. Моментът е подходящ за поемане на риск или просто да бъдем по-инициативни. Прибързаността и/ли необмислените действия могат да причинят злополуки и/ли наранявания.

25 октомври - Марс е в секстил с Уран. Склонност да експериментираме и да поемаме рискове в този ден. Чувствата за независимост се стимулират сега и това може да е чудесен момент да направим нещо, което изисква смелост.

26 октомври 2024 г. - Слънцето е в благоприятен аспект (биквинтил) с Нептун. Засилва се интуицията. Може да се почувстваме вдъхновени и да разкрием талантите си.

27 октомври – Слънцето е в секстил с Луната. Повишават се жизнените сили. Добър момент да се погрижим за здравето и благополучието си. Подходящо време в три направление – в любовните отношения, в домашните обстоятелства, в бизнеса.

28 октомври - Венера образува квадрат със Сатурн. Да избягваме нови финансови начинания, тъй като те могат да се окажат бездънна яма за парите ни след време. Може да възникне безпокойство за проблеми, свързани с чувства и взаимоотношения.

29 октомври - Венера е в секстил с Лилит и прави по-лесно изясняването на истината в отношенията. Появява се склонност да говорим за нуждите си, за желанията. Усещане за открита и честна комуникация.

30 октомври – Луната е в секстил с Венера. Любовта и романтиката са навсякъде. Време за купон, за нови свалки. Астролозите виждат положителен ефект за козметичните процедури, ремонтите или творчеството, време за шопинг.

31 октомври – Меркурий е в опозиция с Уран и ни прави по-разсеяни. Смята се, че не е подходящо време да излагаме своите аргументи или да правим важни предложения.