0

О т 9 октомври Юпитер стана ретрограден и ще е такъв чак до 4 февруари, а астролозите казват, че това е време, в което късметът е променлива величина, защото най-голямата планета в Слънчевата система отговаря именно за него.

ВРЕМЕ ЗА НОВА СТРАНИЦА: Юпитер стана ретрограден!

Юпитер е планета, която в директно движение отговаря за развитието и увеличаването, засилва всичко, до което се докосне, помага за кариерното издигане и натрупването на познание и опит. Покровителства философията и образованието. Сегашната му ретроградна фаза се пада в Близнаци и най-силно ще засегне т.нар. подвижни знаци – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Но това не означава, че кардиналните Овен, Рак, Везни и Козирог, както и неподвижните Телец, Лъв, Скорпион и Водолей трябва да бъдат спокойни и непредпазливи, твърдят астролозите. При движението на Юпитер през Близнаци основното внимание е съсредоточено върху интелектуалните дейности, социалните и медийни аспекти на живота, политиката и това ще са най-засегнатите области. Твърди се, че при ретрограден Юпитер страда първо истината, а след това и справедливостта. Сега Юпитер хвърля сянка върху Меркурий, у който управлява Близнаци, а това означава, че се объркват логическите и въобще всякакви видове връзки - дори любовните, информацията, технологиите, транспортът. Любезността остава на заден план, нервното напрежение се засилва.

Но ретроградният Меркурий е прекрасно време за размисъл и вглъбяване, твърдят астролози, начертаване на планове за далечни цели.

  • Ретроградният Юпитер сега пречи на зодия Овен в общуването, учебната дейност и въобще във възприемането на информацията. Принципът е, че едно му говориш, а друго чува.
  • Ретроградният Юпитер попада във финансовата зона на Телеца, което значи, че зодията трябва да е по-предпазлива в тази сфера.
  • При Близнаци ретроградният Юпитер пречи на правилната самооценка, възможно е дори да се намеси в любовния живот, твърдят астролози и добавят - повече да се вярва на интуицията.
  • За Рака този Юпитер е повод за спиране, оглеждане и поемане на посока към разумни действия. Внася объркване в емоциите и изпраща фалшиви сънища.
  • Лъвът може да има проблеми с общуването и любовта, но не е задължително. Все пак това е планетата управител на тази зодия и тя внася объркване на всички равнища.
  • Девата е засегната в областта на кариерата, където минава тази ретроградност.
  • Везните също са засегнати, защото са склонни при ретрограден Юпитер да се надценяват и да нямат правилна преценка.
  • Скорпионът е подложен на натиск в интимните отношения и връзките с най-близките хора, руши се зоната на комфорт, твърдят астролози.
  • Стрелецът е засегнат в сектора на партньорството, трудно му е да работи в колектив при ретрограден Юпитер.
  • Козирогът е засегнат в сектора на благополучието и има занижени жизнени сили.
  • Водолеят е заплашен да не вижда романтиката и любовта добре при ретрограден Юпитер в Близнаци, но общо взето лесно преминава през този период.
  • При Рибите е засегнат домашният сектор и през тази четири месеца добре трябва да помислят за себе си и връзките си с най-близките хора, твърдят астролози.