0

Д ревният рунически хороскоп извади своите карти и определено ни вещае горещ сезон през пролетта. Три зодии получиха руната Кеназ, която се свързва с новото начало, с енергията и силата. Първият неин аспект е обновлението, а вторият – разкриването. Явно ще стават ясни много неща, които в миналото са били в мъгла – нещо като в „Междузвездни войни“, където тъмната сила замъглява истината, но тя излиза наяве. Та и сега подобно ще се случи поне за трите зодии – Рак, Дева и Стрелец. От една страна това са положителни процеси, но от друга не всяка промяна в съдбата е от полза, защото може да води до големи загуби в бъдещето. За други две зодии се появи руната Уруз, която също се свързва с новости и сила.

Руните се използват от праисторически времена за откриването на повелите на боговете и природата, за магия и предсказания, както и за разкрития на миналото. Ето какво се падна при езотериците на сп. „Мари Клер“. Разбира се, названието на руните може да бъде различно в зависимост от това през кой език стигат до нас – някой от скандинавските, френски, английски, ирландски и т.н.

Овен - руна Беркана

С настъпването на пролетта ви очаква обновление, раждането на нещо ново. Получавате руна, която говори за разцвета на живота. Руната на женските мистерии се свързва с раждането, с изцелението и интуицията. Беркана може да говори за ново начало с голяма креативност, нов проект и нови експерименти. И през този период здравето, красотата и любовта ще бъдат на ваша страна. Нужна ви е защита, за да подхранвате потенциала си по време на първите стъпки на растеж. Имате нужда от пречистване, за да разцъфти новото във вас. Може би трябва да изчистите обкръжението си от нежелани препятствия. Премахнете всичко, което може да донесе разрушение в новия живот.

Телец - руна Феху

Нищо не радва Телеца така, както финансовото изобилие. И тази пролет ще имате нова възможност да увеличите финансовото си състояние. Руната на плодородието, богатството и изобилието означава и начало. Интуицията и активността ще помогнат за придобиване на богатство. Руната говори не само за материално богатство, но и за духовно богатство, което ще имате шанс да разширите. Но ще е необходима енергия, за да проявите това, което смятате за богатство и просперитет. Картата ви казва, че това, което искате, е в обсега ви. Руната може да означава, че вече имате това, което искате да получите, и може да ви посъветва къде да отидете по-нататък, за да го умножите. Умствените, физическите и духовните състояния си имат цена и трябва да са в баланс. Трябва да можете както да давате, така и да получавате.

Близнаци - руна Гебо

За вас пролетта е време за търсене на контакти и партньорства. Не забравяйте, че двустранният обмен увеличава силата и на двете страни. Гебо е руната на щедростта и съвместната дейност. Буквално означава това, което е подарено или в процес на размяна. Може да е нещо ценно, но с този подарък се предава и желание да дадете нещо в замяна. Всички трябва да се научим да получаваме подаръците с достойнство и да даваме със същото чувство. Трябва да сте свободомислещи и щедри, да развиете тези черти на характера и да ги покажете във външния свят. И този обмен може да укрепи връзката ви. Тази руна може да говори за сватбена церемония или съюз на мъж и жена. Бъдете отворени за взаимодействие и създаване на нови контакти. Успехът в работата и другите дела ще бъде с вас.

Рак - руна Кеназ

Вашата пролет може да се нарече горещ сезон. Ще ви бъде осигурен прилив на енергия и емоции. Вашата жизнена енергия ще се отвори напълно и ще можете да се справите с всякакви трудности. Руната говори за трансформация, енергия, която може да се свърже с ученето, художественото творчество, занаятите. Кеназ предвещава открития и се смята за руната на промяната. Но за да получите тази енергия, трябва да слушате мъдростта и интуицията си. Погледнете с нов поглед на ситуациите, които ви натоварват, вижте потенциала и смисъла в тях. Опитайте се да изразите енергията си в творчество и нови проекти.

Лъв - руна Перт

Лъвовете тази пролет не могат без мистиката. Много неща могат да се окажат неразбираеми, не се опитвайте да видите смисъла във всичко веднага, дайте време на тези явления да се проявят в живота ви. Значението на тази руна е скрито в знанието за бъдещето, което предстои да бъде разкрито и това ще бъде неочаквано откритие от неизвестен източник. През този период много Лъвове ще видят влиянието на кармата върху живота си. Пригответе се за неизвестното, дори за непонятното развитие, което сякаш се появява от нищото. Бъдете внимателни към скритите мотиви и тайни. Ако сте натрупали достатъчно тайни, бъдете готови как те могат да бъдат разкрити. Събития, които изглеждат случайни, всъщност са част от голям план за вашата съдба. Опитайте се да видите връзката между тези събития.

Дева - руна Кеназ

Още веднъж се пада тази руна. Сега тя вещае как през пролетта в живота на Девите, както и при Раците, ще грейне светлината на нов живот. През този период ще ви бъде осигурен прилив на енергия и емоции. Вашата жизнена енергия ще се отвори напълно и ще можете да преминете през всичко. Руната говори за трансформация на енергия, която може да се отнася до учене, художествено творчество, занаяти. Кеназ се смята за руната на промяната. Ще ви бъде дадена енергията, която се ражда, когато слушате мъдростта и интуицията си. Можете да се надявате на подобрение в отдавна забатачени случаи. Погледнете с нов поглед на ситуациите, които ви натоварват, вижте потенциала и смисъла в тях. Опитайте се да изразите енергията си в творчество и нови проекти.

Везни - руна Уруз

Пролетта ще бъде време за придобиване и трупане на сили. Чувствайте се свободни да покажете воля и сила на морала. Вашето внимание и вашето силно желание оформят обстоятелствата, правят ви силни. Ще имате късмет, но не забравяйте, че вие сами трябва да направите себе си късметлия чрез своята смелост и желание да постигнете нещо. Не забравяйте за движението на живота си. Не забравяйте да защитите вашите постижения. Развийте воля, за да поддържате и задържате постигнатото. Покажете силата си. Активирайки способностите си, печелите свобода. Трябва да се освободите от всичко, което усложнява, отпуска и не ви позволява да разгърнете силата си. Руната говори за здраве и обозначава лечебната сила, която работи във вас. Това е руната на промяната и предизвикателството. Може да се случат някои благоприятни събития, но придобивките ви може да дойдат при вас по-бавно от очакваното поради първоначална антипатия.

Скорпион - руна Одал

Основните неща, на които трябва да обърнете внимание през пролетта, са домът, семейството и близките. Има вероятност да се занимавате с имотни въпроси, държавни документи и наследство. Руната се свързва със здравето и дома, особено с дома на индивида. Този знак говори за добра основа за изграждане на семейно огнище. Погрижете се за просперитета и сигурността на вашия дом и вашето семейство. Обръщайте по-малко внимание на акции, спестявания, капитал, сметки, банкови чекове, ценни книжа. Семейният живот и домашната среда стават ваша опора. Стават важни въпросите за приемствеността и връзката между поколенията.

Стрелец - руна Кеназ

За трети път се пада руната Кеназ, след като преди това отиде при Рак и Дева. За огнените и целеустремени Стрелци пролетта е подготвила много ярки и активни моменти. Ще ви бъде осигурен прилив на енергия и емоции. Вашата жизнена енергия ще бъде напълно отворена и ще можете да се справите с всякакви трудности. Руната говори за трансформация, енергия, която може да се свърже с ученето, художественото творчество, занаятите. Кеназ предвещава открития и се смята за руната на промяната. Ще ви бъде дадена енергията, която се ражда, но само когато зачитате мъдростта и интуицията си. Погледнете с нов поглед на ситуациите, които ви натоварват, вижте потенциала и смисъла в тях. Опитайте се да изразите енергията си в съзидателно творчество и нови проекти.

Козирог - руна Маназ

Тази пролет обърнете внимание на въпросите за хармонията в живота си. Хармонии на мъжкото и женското начало действат на три нива: духовна мъдрост, витален динамизъм и чувствено същество. И трите позиции трябва да се съчетаят, за да можете да изразите своя потенциал. Тази руна говори за единството на тялото, ума и духа. Преразгледайте ценностите си във връзка с обществото, с начина, по който живеете и работите. Обърнете внимание на кариерата си, за да видите дали наистина е това, което искате. Мислите ви може да са заети с въпроси какъв принос към обществото сте направили, какви лични таланти и способности сте успели да развиете. В допълнение към постиженията в материалния свят може да се сблъскате с проблеми за постигане на хармония в духовния. Участвайте в балансирането на всички области от живота си.

Водолей - руна Ансуз

Силите на божествения ред ще дойдат в живота ви. Обърнете специално внимание на знаците, които висшите сили ви изпращат. Бъдете внимателни към връзките с обществеността, създаване на нови контакти. За някои от вас ще са актуални въпросите с обучението и то ще бъде особено успешно. Руната символизира интелектуална дейност и вдъхновение. Общителността, комуникативните умения и красноречието могат да подобрят способността ви за изразяване и да ви освободят от объркване. Съветът, който руните ви вещаят тази пролет, е да използвате красноречие и богато украсен език, за да постигнете целта си. Опитайте се да погледнете вътре в себе си, за да получите свещено знание, защото тази тайна е скрита дълбоко у вас и ви очаква. Слушайте внимателно какво ви говорят околните. Може и да има истина в думите им. Ще бъде полезно да общувате с ментор, треньор, психолог.

Риби - руна Уруз

Пролетта ще бъде време за придобиване и натрупване на вашите сили. Чувствайте се свободни да покажете силна воля и сила на морала. Вашата концентрация и вашето силно желание оформят обстоятелствата ви, правят ви силни. Ще имате късмет, но не забравяйте, че вие сами трябва да направите себе си късметлия чрез смелост и желание да постигнете нещо. Не забравяйте за движението на живота. Не забравяйте да защитите вашите придобивки. Покажете силата си, защото активирайки способностите си, вие печелите свобода. Трябва да отрежете всичко, което усложнява, отпуска и не ви позволява да осъзнаете силата си. Руната говори за здраве и обозначава лечебната сила, която работи във вас. Това е руната на промяната и предизвикателството. Може да се случат някои благоприятни събития, но придобивките може да дойдат при вас по-бавно от очакваното поради първоначална антипатия.