0

Р етроградният Меркурий вече обърква плановете на мнозина, но в края на тази седмица в „симфонията“ на дисонанса се включва още една цигулка -  планетата на изненадите, внезапните съдбовни удари и на революциите Уран. От 29 август до 27 януари тя ще е в ретроградна фаза в знака на финансите Телец, където могат да се очакват доста непредвидими събития.

Забавяне

Астрологът Мира Кунева коментира, че не всяка ретроградна планета усещаме на гърба си. „Но този път не е така. В края на този месец цели 6 планети ще са в ретроградна позиция. И всяка една дава забавяне, пречки, кара ни да мислим и премисляме всяка своя стъпка. На 25 август Уран става статичен, а след това обръща посоката си. Той управлява електричество, техника, въобще всяко нещо, в което има софтуер. В последните дни на месеца може да настъпят електрически и софтуерни сривове“, предупреждава Кунева.

Демонизиране

Все пак според нея не бива и да се демонизират ретроградните планети. „Те просто обръщат енергията навътре към човека. Защото няма как в живота си да вървим само напред, имаме нужда от периоди за почивка и за изкристализиране на проблемите - да се възстановим, да направим равносметка, след която по друг начин да погледнем ситуациите. А след като дадената планета мине в директна позиция много по-силно влизаме в живота, с по ясна мисъл, с план, с по-добре разработени проекти“, успокоява Кунева.

Изчислява, че докъм 5-6 септември трябва да сме внимателни с техника, компютри, смартфони, коли, с объркани пътувания . След това нещата постепенно ще се успокоят и ще влязат в по-предвидимо русло.

Статистика

По думите й браковете също не са препоръчителни, основно заради ретроградните Венера и Меркурий, които вече са развалили  не едно и две семейства. „Една американска статистика показва, че браковете, сключени в такъв период водят по-често после до развод. Често при пътешествия има и загубен багаж. При планиране на почивка или пътуване после се случва така, че да променим датите. Защото човекът при ретрограден Меркурий често си променя намерението“, разяснява Кунева. Според нея не е добре да се закупува скъпа техника, компютри и автомобили до 15 септември. В дома всяка техника нерядко показва дефект точно сега.