0

С корпионът - знакът на любовта в зодиака, но и на смъртта, казват астролозите още от най-древни времена. Определят го като постоянен, мълчалив, гъвкав и плодовит. Управлява се от Марс и Плутон и мнението за него по принцип не е много добро, не че него го интересува това.

Скорпионът възкръсва сякаш от нищото, той е еротичен и агресивен. Той е поредица от успехи и неуспехи, от инат и избухливост, от драматизъм и страст, индивидуализъм, от тайна и бунт. Скорпионът има две планети, които му влияят най-силно и управляват мистичните му чувства. Това са агресивният и емоционален Марс, както и потайният и обвит в мистики Плутон. Най-енергичната планета се съчетава с най-загадъчната и мрачна.

По астрологични определения представителите на тази зодия са самоуверени, самостоятелни и властни. Не се променят и не обръщат внимание на промените. Знаят какво искат, решителни са и се съпротивляват почти на всичко. Мразят да им противоречат. Не са бъбриви, трудолюбиви са и до голяма степен са мазохисти.

Любопитно е, че Слънцето влиза в съзвездието Скорпион всяка година около 23 ноември и излиза много скоростно - на 29 ноември. Това означава, че в съвремието съзвездието и зодията доста се разминават времево.

Памет

Типичният Скорпион рядко се страхува от нещо. Той няма да забрави проявената към него добрина, но и никога не забравя обидата. Може да се стаи и да отложи отмъщението за по-благоприятен момент, когато ще забие жилото си със сигурност, но може и незабавно да отвърне. Като едно от зодиите, подчинени на елемента вода, Скорпионите са носители на най-мистичната енергия. Това понякога ги кара да опитват да предпазят жилището си от всякакви неприятности, дори окултни. Ако почувствате, че около вас витае някаква нечиста сила, просто поканете на гости ваш приятел от тази зодия, съветват вещи в занаята.

Черти

Скорпионите са духовно верни, неуморими и точни приятели, на които може да се разчита. Могат да се проявяват обаче и като кариеристи и ревнивци, със собственическо отношение към близките и семейството си. Много злопаметни. Най-лош вариант: променлив, лъжлив интригант, и то просто заради самата интрига. Скорпионът е интелигентен хищник, ревнува другия, но пази свободата си. Обича и мрази еднакво - до смърт.

Мъжът Скорпион създава впечатление на затворен и недружелюбен, макар че това съвсем не винаги е така. Те са привлекателни „до безобразие“, както се казва в една песен.

А за нежната част може да се каже, че почти винаги са жена вамп - фигурата и погледът й докарват до лудост всички присъстващи мъже.

Вярно е, че понякога тези жени се впускат прекалено дълбоко в дебрите на науката и губят връзка с реалността - може да се обличат небрежно, да носят демодирани аксесоари и въобще да не обръщат внимание на външния си вид, но ако решат да го променят, да се гримират, облекат модерно и да бъдат себе си, няма начин да не привлекат вниманието.

Детето Скорпион иска да има идеален жизнен пример през целия си живот. А това често е непосилно за родителите. Това дете много трудно преживява лъжата и дисхармонията в отношенията между родителите и подсъзнателно си отмъщава по същия начин, твърдят астролози.

Работа

За съжаление в работата си Скорпионите са скептични и склонни да виждат предимно негативната страна на нещата. Подозрителни са и сами си създават различни ограничения. Непрекъснато се безпокоят да не бъдат нападнати в гръб и започвайки каквото и да било, предприемат ненужни предпазни мерки, анализират всякакви слухове и казуси. Към Скорпионите е добре да се подхожда със сериозни намерения, защото те са подозрителни и винаги ще успеят да разобличат мотивите за измама.

Те са много сложни личности. Умни и пресметливи. Парите са много важни за тях. Това е знакът на големия бизнес и на банкерите. Ако Скорпионът си постави за цел парите, той просто бива обсебен от тази идея, което изобщо не свършва добре. В най-добрия случай Скорпионът успява да разбере, че не парите са най-ценното, а времето и ако непрекъснато се стреми към печалба, просто ще си пропилее живота.

От тази зодия излизат добри учители, лекари, артисти, бизнесмени, счетоводители, социолози. Имат потенциал да станат изключителни лидери.
Понякога имат шесто чувство: усещат нещата по интуиция, както другите не могат. Много са предани на приятели и любими. Могат да се променят коренно в зависимост от ситуацията. Скорпионите може да кажат нещо, а наум да имат предвид точно обратното. Те са добри актьори.

Любов

Повечето Скорпиони са много потайни и не обичат да показват чувствата си. Не е лесно да се привлече вниманието им, но пък за сметка на това е много лесно да ги отблъснете от себе си. Щом се опитате на всяка цена да се харесате на Скорпиона, тутакси ще бъдете зачеркнати от списъка с интересни за него личности. Много по-добре е да пробвате да се сприятелите. След като ви опознае, Скорпионът може да ви се довери. Не бива да се забравя, че Скорпионите никак не обичат да си изясняват отношенията, в такива случаи те просто изчезват. В случай че спечелите доверието му, по-близък човек от него никога няма да имате.

Ако пък решите, че това е желаният от вас обект за семеен живот, то опитайте се да го убедите, че ще му отдадете цялото си време и внимание, поканете го у дома си и му пригответе вкусна трапеза за изискан вкус. Много скоро ще разберете, че непревзимаемата крепост е покорена.

Смята се, че измежду всички зодиакални знаци представителите на Рака са винаги подходящи за Скорпиона. В ранна младост имат добра съвместимост с другите представители на елемента вода - Рибите, които лесно се приспособяват и приемат крайностите му. След 35-ата си година Скорпионът по правило има добра съвместимост с Телеца, който проявява безкрайно търпение към властническото отношение на партньора си. Същото важи и за Водолея, който е широко скроен и приема Скорпиона предимно откъм интелектуалната му страна.

Смята се, че Скорпионът много трудно може да бъде съблазнен с прозрачни намеци. Ще ви трябва перфектен външен вид и скромно поведение. Скорпионът е завоевател, той трябва сам да завоюва жертвата си, а не да чака на готово. В секса има нужда от силни емоции и разнообразни експерименти. Спалнята на Скорпиона обикновено прилича на разкошен сексуален будоар. Материите са кадифе, коприна и всякакви неща, създаващи уют и изисканост. В спалнята Скорпионът често поставя някакъв акцент (примерно леглото е в центъра с балдахин, плюшени възглавници и драперии от фин шифон, пищен полилей и т.н.), за да подчертае удоволствията, които скоро ще се разиграят.

Храни

Типичният Скорпион винаги е гладен, това сякаш е предопределено от звездите. Но храненето за него предимно е повод за социален контакт. Когато се хранят, Скорпионите не мислят за компанията и спазването на етикета. Но и не биха се разстроили, ако останат без компания и се наложи да продължат храненето сами. Обичат силните вкусове, тежка и най-вече месна храна, ястия от няколко вида месо, гъби, яйца и зеленчуци. Отнасят се пренебрежително към некалоричните храни, салатите и сладкишите. Привърженици са на кафето, чая и силните напитки, рядко консумират безалкохолни. Това обаче хич не пречи Скорпионите да се превърнат и в идеалните вегани.

Що се отнася до стила им на обличане - те много внимателно се грижат за външния си вид, но въпреки това обикновено се сливат с мнозинството. Казват, че най-подходящият за жените Скорпиони цвят е гранатов (тъмнорозов) - той е еротичен и действа върху инстинктите. Предпочитат наситените парфюми с цветист аромат.

Водата е неговата стихия

Управляващи планети: Марс, Плутон

Планета в екзалтация: Уран

Планета в изгнание: Венера

Падение: Луна

Елемент: вода (заедно с Рак и Риби)

Астрологично качество: неподвижен

Щастливи числа: 4, 5, 8, 9

Подходящ цвят: яркочервено, малиново, всички огнени цветове

Камъни: рубин, корал, аквамарин, берил, кристал, малахит, топаз

Цветя: божур, хризантема, карамфил
Метал: стомана

Талисман: бръмбар, скорпион, череп, жаба

Девиз: Аз желая

Късметлийски дни: вторник

Неблагоприятни дни: понеделник, петък

Подходящи места за екскурзия: Бавария, Норвегия, Алжир, Швеция, Мароко, Цейлон

С 5 неща провалят живота си

Скорпионът се страхува от любовта и отблъсква хората. И тъй като му е много по-трудно, отколкото при останалите зодии, да обича, той се чувства орисан едва ли не да страда повече. А се смята, че в неговия случай болката го променя и го кара да гради стени около себе си и сърцето си. Сякаш го е страх да пусне някого, но това ще се наложи, ако иска все пак някога да бъде щастлив Скорпион.

Съдят себе си строго

Най-големият критик за Скорпиона е самият той. Това може и да води до много критики, но понякога превръща нуждата от успех във фиксидея. Детайлите са най-важни за него, а така на всичкото отгоре може и да се изгуби погледът върху цялата картина.

Никога не прощава

Скорпионът гори мостове и никога не прощава на никого, твърдят познавачите на зодиите. Той е най-лоялният възможен знак и като такъв не може да проумее как така някой може да го разочарова и нарани. Ето защо карат съгрешилите да съжаляват за постъпката си, като горят всички мостове и не прощават никога. Това ги прави прекомерно предпазливи, а крайностите никога не водят до нищо добро.

Идеални за археолози

Най-трудното нещо за един Скорпион е да живее в настоящия момент и да е щастлив. Той обикновено обитава миналото и се страхува за бъдещето, твърдят астролозите. Повтаря един и същи момент хиляди пъти в съзнанието си и той в крайна сметка бива променен от съзнанието му. А това го кара да се чувстват виновен. За Скорпионите е много важно да се научат да оставят миналото там, където му е мястото.

Най-интуитивният (наред с Риби и Рак) знак от зодиака не вярва сам на себе си. Скорпионът е изпълнен със съмнения и винаги се обръща за съвет към колкото се може повече хора. Многото мнения обаче го отвеждат далеч от правилния отговор.