0

С корпион и Дева са най-разпространените знаци от зодиака, сочи статистиката в Щатите.

Предполага се, че и в останалата част на западния свят, в която спадаме и ние, това важи, но може би с малки отклонения. Ето как се подреждат според тази статистика най-често срещаните зодиакални знаци и най-редките от тях.

1. Скорпион – 9,6%

Елемент – вода, планети управители – Плутон и Марс. Осмият поред знак се оказва първенец по най-много представители на зодията, заключена между 23 октомври – 22 ноември. Скорпионите са пълни с изненади и създават впечатление за тайнственост сред останалите. Скорпионът е експертът в секса. Марс е неговата планета покровител, но след откриването на Плутон е добавена и тази отдалечена небесна сила.

2. Дева – 9,4%

Елемент – земя, планета – Меркурий. С много малко родените в зодията на Дева, 23 август – 22 септември, остават на стъпка от върха. Шестият знак е известен със своите разбирания за истина и справедливост. Не случайно древните елини са оприличавали покровителката на зодията с богинята Астрея – защитница на правдата. Когато боговете бягат на Олимп, те остават само тази богиня на земята и тя става неин символ.

3. Близнаци – 9,3%

Елемент – въздух, планета управител – Меркурий. Родените 21 май – 21 юни са на трето място с минимална разлика от първите две. Близнаци се смятат за най-сговорчивите, но внимавайте да не ги настъпите на грешното място.

4. Риби – 9,1%

Елемент – вода, планета управител – Нептун. Последният поред, но не и по важност знак в зодиака, е известен и с друг рекорд, че под неговото покровителство са родени най-много милиардери в света. Родените 19 февруари – 20 март са склонни към мистика и нетрадиционен подход, но и към прагматизъм.

5. Везни – 8,8%

Елемент – въздух, планета управител – Венера. Родените 23 септември – 22 октомври са седма поред зодия, която обича да спазва правилото за златната среда.

6. Рак – 8,5%

Елемент – вода, планета управител – Луна. Родените 22 юни – 21 юли обичат ясно да оградят своето пространство, но нямат нищо против да допуснат там и малцина избрани други.

7. Телец – 8,3%

Елемент – земя, планета управител – Венера. Уверени в себе си, родените 21 април – 20 май сякаш са истински магнит за парите.

8. Козирог – 8,2%

Елемент – земя, планета управител – Сатурн. Родените 22 декември – 20 януари са изключително целенасочени и се стремят да бъдат по-добри от всеки друг около тях.

9. Овен – 8,1%

Елемент – огън, планета управител – Марс. Родените 21 март – 20 април в първия зодиакален знак са много са упорити.

10. Стрелец – 7,3%

Елемент – огън, планета управител – Юпитер. Родените 23 ноември – 21 декември държат на своето лично пространство, обичат приключенията.

11. Лъв – 7,1%

Елемент – огън, планета управител – Слънце. Родените 22 юли – 22 август просто няма как да не ги забележиш.

12. Водолей – 6,3%

Елемент – въздух, планета управител – Уран. Водолеят е най-редкият знак в зодиака. Родените 21 януари – 18 февруари не се сливат с тълпата и определено знаят какво искат от живота.