0

П од знака на точните науки и емоционалния свят на децата ще премине новата учебна година. Такава прогноза пред „Телеграф Маг Зодиак“ направи нумерологът Ели Маринова за първия учебен ден. От годините 2023/2024 и от данните на България тя изчисли още, че голяма част от новия образователен период ще е под знака на мъдростта (7-ицата) и грамотността (3-ката).

„Първото число отговаря и за точните науки. Може доста от децата да проявят интерес към математика, физика, химия, информатика и дори астрономия. От друга страна, България по принцип е под знака на тройката, отговаряща за грамотността, за писането и четенето. Т.е. за нашата страна е много важно високите технологии да вървят ръка за ръка с писаното и печатното слово - български език, литература“, съветва Маринова. По думите й вторият срок на фокус ще са природните науки, както и емоционалният свят на децата. Периодът ще е благодатен за гневни изблици и прояви на страх и депресии, което ще доведе до проблеми с поведението и успеха.

Маринова разяснява, че септември за държавата ни е много важен месец и възлов по отношение на образованието. Точно сега в родните училища могат смело да се въвеждат нови подходи и програми, които да вдигнат нивото, от една страна, на грамотността, а от друга, да подготвят учениците за живота - с тясно профилирано професионално обучение. „Въобще всичко ново и авангардно, но стъпило на стария опит (добър или не), може да се въвежда смело в образователния процес“, коментира Маринова.

Тя направи обща прогноза за заложбите на ученика според деня му на раждане. Основни са тълкуванията на числата от 1 до 9, като всяка дата се свежда до тях. Например ако детето е родено на 27-и, то родителите да гледат тълкуванието за това число, но и за Девет, тъй като според Кабала двадесет и седем се редуцира до 9-ка (2+7=9).

Родените на 1-во число от месеца ученици успяват да сърфират между полезното и приятното и да ги съчетават. Интересуват се от високите технологии. И през новата учебна година ще проявяват завиден перфекционизъм, особено, когато материалът ги заинтригува. По принцип ще предпочитат самостоятелните изяви, от време на време могат да се усамотяват. В масовите мероприятия - в клас или във физкултурния салон, държат да изпъкнат като лидери.

Родените на 2-ро число имат природната дарба да учат лесно, да трупат знания и в точните, и в хуманитарните науки. Има обаче едно условие преподавателят да намери верния подход и да събуди интереса им. Мнозина от родените под знака на това число могат да се развият като добри музиканти и артисти. Някои могат да дръпнат назад с успеха си, тъй като са много емоционални и остро чувствителни към неодобрение. Съветът към родителите е да пътуват заедно повече, но спокойно с влак, например до Добринище или Копривщица.

Родените на 3-то число са отговорни и с прекрасно въображение. Когато интересът им е събуден, могат да постигнат върхови резултати. В бъдеще от тях стават чудесни рекламисти, пиари, литератори, журналисти, борсови специалисти, търговци, както медици и здравни мениджъри. Обичат забавленията, затова да внимават това да не попречи на учебните им занимания. Трудно могат да бъдат накарани насила да учат нещо, което считат за скучно.

Родените на 4-то число са стриктни и дисциплинирани. Дори когато уроците са трудни и не са им интересни, те ще се трудят упорито. За тях ще е добре да се разнообразяват с някакъв вид изкуство или спорт за разтоварване от напрежението. Плуването ще укрепи скелета и мускулатурата на подрастващите и ще балансира енергийната им система.

Родените на 5-о число са многостранно надарени, притежават добър и пъргав ум. Те са любопитни и любознателни. През годината ще им се удават чуждите езици, диспутите и информатиката, а ако са мотивирани, и химията, и дисциплините, свързани с природни ресурси. Като хоби биха могли да се занимават с готварство, рисуване или пеене.

Родените на 6-о число са търпеливи и изпълнителни, умеят да се ориентират дори и в сложни ситуации и да запазват присъствие на духа дори при внезапни тестови проверки на знанията. Поради това ще могат да се радват на високи оценки. Те повече от обичайното обаче копнеят за похвала и страдат от критиката. Ще се представят чудесно в извънкласни занимания, свързани с артистични и музикални изяви.

Родените на 7-о число имат остър и аналитичен ум и добра памет, което ще им помогне в постигането на успехи в математиката, физиката и информатиката. Те имат и музикален талант, с който може да се похвалят пред съучениците си. За да постигат целите си в учението, на тях им е необходима пълноценна почивка, по възможност на тишина и спокойствие, сред природата.

Родените на 8-о число са амбициозни и природно интелигентни. По-голям успех ще имат в природните дисциплини и в тези, свързани с организация и логистика. На мнозина обаче им пречи потисканият гняв, както и прекаленият негативизъм. При тях спортът е чудесен начин за сваляне на напрежението и стреса. Ще стигнат далече не само по отношение на школския успех, а и въобще в живота, ако научат тайните на доброто поведение и етикета.

Родените на 9-о число са универсални. Вървят им както точните науки, така и природните и хуманитарните. Лесно ще се разбират със съучениците си. Твърде емоционални и артистични, тези деца ще се представят по-силно, ако бъдат насърчавани от родителите си и ако живеят в по-хармонична семейна среда. Привличат ги пътешествията - да пътуват повече през ваканциите.

Родените на 10-о число притежават многостранни дарби и таланти и са способни да вършат много неща наведнъж. Техният остър ум и силна воля ще им помагат да се справят и с най-сложните задачи през годината. Ще могат да се радват на сериозни успехи, особено ако се постараят да не разпиляват силите си и да довършват, каквото са започнали в срок.

Родените на 11-о число се отличават с решителност и постоянство, но често се колебаят, когато трябва да избират между няколко интересни занимания класни или извънкласни. Ако се чудят кое е приоритет в дадения момент, то най-добре да се посъветват с приятел/ родител. Ще могат да се радват на успехи както в хуманитарните, така и в природните дисциплини.

Родените на 12-о число са артистични и динамични, обичат промените и приключенията, като в същото време са уравновесени и знаят какво искат и как да го постигнат. Ако влагат творчески подход във всяко свое начинание, ще се радват на повече успехи. През годината ще имат бърза реакция, добра ориентация и убедително дар-слово. Ще трябва обаче да се научат да завършват започнатото.

Родените на 13-о число имат остър ум, добра и услужлива памет и силна воля, но сега би било добре да се постараят да бъдат по-общителни. Иначе те са добри и като изпълнители, и като организатори. Умеейки да подреждат задачите си по важност, ще трупат знания с лекота. Ще се радват на постижения най-вече по литература, история, философия, изобразително изкуство.

Родените на 14-о число проявяват от рано разностранни интереси и аналитичен ум. Интересуват се от всичко ново и авангардно - нови и авангардни технологии, нови начини и методи на обучение, които откриват в нета. Ако се мобилизират и овладеят нагласата си да критикуват всекиго и всичко, ще успеят да постигнат високи резултати.

Родените на 15-о число са талантливи, даровити и упорити, като в същото време са предпазливи и внимателни. Те ще имат успехи в дисциплините, свързани с далечното минало на Земята и цивилизацията. Ще имат възможност да се изявят и в сферата на културата и изкуството.

Родените на 16-о число се чувстват привлечени от изкуството и културата, от философията и мистиката, но през да наблегнат на точните науки и информатиката, където ще е късметът им. И колкото и парадоксално да изглежда на пръв поглед, те ще успеят да съчетаят двете неща.

Родените на 17-о число на пръв поглед изглеждат разсеяни и разпилени, но когато се захванат с някаква задача, те съсредоточават цялото си внимание в решаването й. Тъй като са всестранно надарени и се стремят към безспорни успехи, те ще имат успехи там, където материалът напълно отразява техните идеи.

Родените на 18-о число се чувстват привлечени от психологията и философията, и успехите им ще са главно в тези области. Те са чудесни оратори и организатори и за това ще се вписват успешно във всяко групово мероприятие. По принцип в началото на учебния процес е възможно да изпитат някакви трудности, но с упоритост всичко се постига.

Родените на 19-о число са практични и разумни, само дето са по-нетърпеливи от необходимото. Притежават чудесен ум и желязна логика, като в същото време са и доста артистични. Те обичат промените и пътешествията, държат винаги да са добре информирани. Тоест те са универсални и ще имат успехи главно там, където интересът им е събуден трайно.

Родените на 20-о число имат добра памет и са доста упорити и целенасочени, без да го демонстрират. Те държат да натрупат много знания, тоест да постигнат високо образование и ерудиция. Интересуват се по-скоро от хуманитарните и природните дисциплини. Мнозина ще се изявят като музиканти или хорови изпълнители.

Родените на 21-во число от месеца също притежават музикална дарба и чудесен естетически усет. Обичат красотата, изкуството и танца и по правило имат чудесен глас. Обичат да се изявяват пред публика. Но те са и доста амбициозни и за да постигнат високите си цели, ще се постараят с всички учебни предмети.

Родените на 22-ро число са и дисциплинирани, и амбициозни. Интересуват се от техника, геология и екология. Ще имат успехи в точните науки и инженерните дисциплини. Често проявяват идеализъм, който ги вкарва в минорни състояния. Тъй като животът не е само мед и масло.

Родените на 23-то число се радват на популярност в класа и училището. Те имат афинитет към точните науки, химията, физиката и търсят авангардното във всички сфери на живота. Справят с всичките си задачи си без чужда помощ и умеят да извличат полза от всяко положение. Да не се захващат с повече от две задачи наведнъж.

Родените на 24-то число са умни и практични, знаят какво искат и как да го постигнат, но често са склонни към мечтателност. Те са запленени от историята, литературата и изкуството, могат да постигнат успехи и в природонаучните дисциплини. Трябва да са по-самоуверени.

Родените на 25-о число са родени изследователи, експериментатори и стратези. Обичат да търсят нови решения на стари задачи. Да заложат на чуждите езици, които по правило им се удават. Проявяват талант и в областта на музиката и художествените дисциплини. Да се постараят да бъдат по-социални.

Родените на 26-о число ще имат полярна година. Силен първи срок и слаб втори, или обратното. Иначе техният начин на мислене е по-скоро рационален, като в същото време могат да проявят и артистичен талант. Ще трябва да се мотивират да учат и предметите, които за тях са безполезни или скучни.

Родените на 27-о число се стремят упорито към реални високи резултати и успяват да ги постигнат. Удават им се хуманитарните науки и географията. Едновременно силни и солидни, те могат да бъдат и твърде емоционални и лесно раними. А когато са розочаровани, стават по-конфликтни.

Родените на 28-о число са родени лидери, но и малко мързеливи, което им играе лоши шеги. Те се радват на успехи главно в природонаучните дисциплини. Когато са мотивирани, са много амбициозни и целенасочени. Благодарение на добрата си памет и бързия и пъргав ум учат лесно и бързо трупат полезни знания.

Родените на 29-о число се радват на популярност, но и лесно се главозамайват от шестици и комплименти. Те с лекота разрешават всякакви задачи, свързани с логика и логистика. Умеят да постигат разбирателство с околните. Това им помага да постигат сериозни резултати, но само в тези области, където интересът им е събуден трайно.

Родените на 30-о число възприемат всичко около себе си със завиден оптимизъм. Те не са капризни и когато не успеят, не се отчайват, а просто опитват отново и отново, докато не се справят. Да заложат на своето въображение и дар-слово. Когато отбележат безспорен успех, винаги държат да си получат лаврите.

Родените на 31-во число имат данни за добри изпълнители, организатори и администратори. Те умеят да се разбират чудесно с околните си и да се пазарят, когато това се налага. Имат усет към художествените занаяти, към писаното и печатно слово. Обичат пътешествията. Ако се постараят да не разпиляват силите, времето и талантите си, от тях могат да се очакват завидни резултати.