0

О т 27 януари 2024 г. Уран окончателно свършва ретроградността, става директен в своя небесен път и ни разкрива истини в знака на България – Телец.

Въпреки че тази планета оказва влияние повече на общото, отколкото на частното, повече на поколенията, отколкото на индивида, то Уран в същото време символизира силата, която засяга иновациите, самооткритията и революциите, модерността и новото време, но което не е нужно на всяка цена да се противопоставя на традициите. С това подкрепя силното влияние на Плутон, което вече се проявява. Няколко месеца Уран бе ретрограден в знака на Телеца. И сега ще е в обичайното си пряко движение до септември тази година, пак в този знак през по-голямата част. В това си качество Уран покровителства революционните промени, изобретенията, технологиите и просветлението. Влияе много по-силно на общото, отколкото на индивидуалността. Уран е управителят на свързания с уникалността знак Водолей, в който се намира сега и планетата на промените и тайнствата Плутон. Уран символизира важността и влиянията на нашите уникални точки на виждане, особено когато става реч за прогрес на обществото и въобще на целия свят.

Уран с директно движение през Телец носи различни качества и най-важното, придобива стабилност. Точно Телецът дава тази стабилност, а Уран символизира напредъка. Могат да се очакват разкрития на истини, забулени в мъглата на времето и миналото. Уран е склонен да покаже истинското лице на хората и нещата, колкото и неприятно да е то, колкото и болезнени да са тези истини. А как ще се възползваме от откритията на Уран, това вече е друг въпрос. Когато е в Телец, астролозите казват, че ни кара да преосмислим нашите възгледи за собственост, сигурност и въобще в много аспекти на живота.

Телецът е земен знак, носещ стабилност. Свързван е с втория астрологичен дом, който представлява физически обекти, контрол и всичко, което можем да притежаваме или контролираме по един или друг начин. Уран в Телец може да помогне на всеки зодиакален знак да преследва собствената си дефиниция за свобода, особено по отношение на лични вещи, пари и всякакви практически въпроси, кълнат се познавачите на връзките с небесата. И продължават, че този транзит кара всеки от нас, както и света като цяло, да се обърне към традициите и нашите представи за стабилност, както и това, което наистина е под наш контрол. Уран може да се сравни с разрушителен новатор и луд учен. И въпреки че революционната енергия на Уран първоначално може да е неприятна, тази планета ни помага да придвижим напред света към по-добро, казват с оптимизъм астролозите.

За всички знаци в този период Уран влияе на стремежа към иновации, промени и находчивост. Ето и кратки напътствия от астролозите как Уран взаимодейства със зодиака в сегашното си директно движение през Телец.

Овен

Облаците се развиделяват над Овните. Уран спомага да се намерят всички липсващи части от пъзела, от които се нуждаят, за да преосмислят как харчат парите и времето си. Идеите за ценности и самодостатъчност се променят, изисквайки Овните да изпитат предизвикателствата на живота, вместо да запълват дните си със случайни дейности и покупки. Доверете се на тази промяна и бъдете по-смели в търсенето на възможности, а не на вещи, съветват експерти.

Телец

При този транзит върху Телците падат големите задължения и натиск. Когато Уран е в Телец, тази зодия се чувства още по-силна, но в същото време това създава и повече объркване върху самоконтрола, като е напълно възможно някои индивиди да не знаят в коя посока да поемат. Но промяната е необходима, когато Уран се движи директно под погледа на съзвездие Телец. Съветът на знаещите е да се промени нагласата, за да направи тя място за новото. Бъдете смели и оставете това, което вече не ви служи.

Близнаци

Всичко, което е свързано с Уран, може да бъде неочаквано за Близнаците. Но особено ярко проявление има, когато тази планета е в директно движение. Революционните новости могат да бъдат на вашия път и нещо напълно неочаквано и даже потресаващо да се окаже в тяхната основа. Въпросът е как Близнаците могат да запазят тяхната способност за адаптация към всичко, въпреки че в този период техните възприятия и самосъзнание са подложени на изпитания. Съветът от експертите е да се обърне повече внимание на навиците и привичките, но и обикновените неща, които вършат, като те бъдат преосмислени.

Рак

Ракът расте и се променя заедно с важна за него група от приятели. За добро или за зло, той форматира и моделира тези, които се намират заедно с него. Но хората, с които Ракът прекарва времето си, има опасност да се опитат да го контролират. Затова съвет от познавачите е Ракът да определи кои хора си заслужават неговото внимание и как може по добре да използва своята свобода през транзита на Уран в Телец.

Лъв

Лъвът е стабилен знак, макар и подчинен на стихията на огъня. Уран сега изисква Лъвовете внимателно да се вгледат в професионалния си живот и в усещането си за стабилност, което получават от настоящата си кариера. Да помислят дали пътят им ги удовлетворява, или са избрали по-голямата практичност. Съветът е да разберат, че сегашният транзит им носи възможности за намиране на баланс между съзидателните мечти и материалната реалност.

Дева

Новина и нововъведение може да наруши внимателно планираните рутинни дейности на Девите. Но установяването на планетата на промяната Уран в Телец ще им помогне да се адаптират с лекота към промените в ежедневието си. Може би нов човек или новосформирана група по интереси ще запознае Девите с нещо иновативно и ценно за тях. Или може би този транзит ще им донесе яснота за тяхната стойност и стабилност. Съветът е Девите да не разчитат на рутината, но и да избягват прекаленото доверяване на емоциите.

Везни

Везните сякаш с лекота дават приоритет на своите партньорства през този транзит на Уран. Все пак те представляват седмия дом и неговите теми за сътрудничество. Но Уран сега изисква Везните да изберат свободата пред задълженията, самоконтрола пред угаждането на другите хората. Да видят кои взаимоотношения носят по-скоро поражение, отколкото просветление. Експертният съвет е тази взаимоотношения да бъдат определени, защото в крайна сметка този транзит включва и прераждане.

Скорпион

Като най-силния антагонист и противоположност на Телеца, Скорпионът сякаш най-добре разбира този транзит на Уран с темите за власт и контрол. Но планетата на преосмислянето, която сега поема в директното си движение и забравя за ретроградността, носи завършек и трябва да се разбере, че даже добрите неща имат своя край. Въпросът е как Скорпионът може да запази своите грация, позитивност и вдъхновение. Съветът е да не се оставя да бъде засенчен и да блести с характерното си сияние, показвайки вътрешната си сила.

Стрелец

Стрелците винаги са в състояние да преосмислят собствените си постъпки и резултатите от тях. Затова този транзит на Уран е приет радушно от Стрелеца и му допада, особено когато се появи и чувство за бунт. И все пак нещо произлиза, когато тази планета изисква по-бързо промени и обновяване на рутината. Съветът на вещите в занаята е Стрелецът, колкото и да му се иска да се противопостави на тези енергии, движещи се в неговата посока, все пак да не изпада в консерватизъм и да приеме в себе си основополагащата роля на импулсивността.

Козирог

Козирогът е управляван от планетата на традициите, затова революционно сега настроеният Уран може да му се стори чужд с всичките си идеи и пориви за промяна. И все пак този транзит е благосклонен към Козирога, дори в случаите, когато Уран изисква представителите на знака да приспособят своите представи за играта, за удоволствията на живота и за романтиката. Безделието може да бъде контролирано, но въпросът е дали трябва да е точно такова. Уран по време на директното си движение в небесата изисква повече смелост, дори в случаите, когато тя може да води до дискомфорт. Съветът е Козирогът да преосмисли своето отношение към развлеченията през февруари, пък после може да погледна отново към тях.

Водолей

Планетата управител на Водолей му дава възможност през нейния транзит в Телец да се научи да се отпуска. В същото време тя изисква Водолеят да се откаже от нещо концептуално обикновено за него. От емоционална гледна точка и сега упоритостта на Водолея ще се прояви отново. Уран в директния си полет през небесата иска от Водолея да чувства дълбоко, като въвлече в това свои отдавна забравени части на личността си. Съветът на познавачите на астрологията е Водолеят да повярва сега в себе си, но да не се опитва да контролира своите най-уязвими моменти.

Риби

В последно време Рибите може би усещат призив към промени. И точно тези чувства стават по-ясни, когато Уран се спира и тръгва напред. А мечтите на Риби могат да бъдат толкова велики и напредничава, че е трудно да бъдат споделени с целия свят, даже с един от това множество. Но сякаш сега на света повече от преди ще му е нужно състрадателното сърце на Рибите. Астросъветът е Рибите да се научат да изразяват своето въображение по-ясно, за да могат да помогнат и на другите да преосмислят света.