0

В секи обича по свой уникален начин, но астролозите от векове се опитват да направят класификация на любовния стил според зодията и с много условности, че това важи за всички, а отличията са спрямо личната натална карта на отделната личност. И все пак може би има някаква обща подредба, загатваща за настроенията в любовта според знака. Без претенции за изчерпателност засягаме някои основни астрологични положения и оставяме отворена вратата за още.

Трябва да се добави и че зодиите се контролират от четири основни елемента – огън (Овен, Лъв и Стрелец), земя (Телец, Дева и Козирог), въздух (Близнаци, Везни и Водолей), вода (Рак, Скорпион и Риби), които също определят много от любовните характеристики. Огънят е за по-темпераментни, земята е за по-стабилни, въздухът е за по-чувствени, а водата е за по-страстни натури. Но дали е така – всеки сам си решава, а и тук се намесва асцендентът, който особено в по-зряла възраст има решаващо мнение по въпроса за стихиите. А е известно, че на астролозите не е задължително да се вярва.

Овен

Разпалването на страстта и дързостта се явяват основните елементи на вашия стил. Овните предпочитате да бъдете емоционални и решителни, когато става въпрос за чувствата ви, а това ви прави смели и искрени с партньора. За вас действието има много голямо значение.

Телец

Спокойни и чувствени, Телците чудесно знаете кого и защо искате. Притежавате способността да приземявате хората и да им дарявате чувство на увереност и умиротворение. За вас е много важно партньорът ви да оцени вашата лоялност и търпение. Но добре знаете, че всяко нещо си има край, затова и бързо преминавате от прелюдията към същността.

Близнаци

Интелектуалната любов – това е вашата цел, но на практика предпочитате плътската наслада във всичките й форми. Близнаците сте от онези, за които най-добрият афродизиак може да се явява интересната дискусия. Остроумието на другия стои над всичко останало, но то често може да ви изиграе номер.

Рак

Мечтателен и притежаващ силно развита интуиция, вие искате да имате възможност да споделите с партньора си своите чувства и да усещате взаимно разбиране, не просто да го знаете, а да го чувствате. Уверени сте, че поддържането и грижата са най-прекрасното проявление на любовта. За Раците често началото и свалката са по-важни, отколкото самата любовна игра след това.

Лъв

На творческия и ярък Лъв винаги му е необходима страст. Искате партньорът да ви забавлява не по-малко, отколкото вие него. Скуката е най-големият враг на чувствата ви. Вашата природа изисква постоянно внимание, за да не угасне любовта. Вие обичате да сте водещи във всеки един елемент на връзката и държите другият да го знае много добре.

Дева

Склонни сте към прецизен анализ на всяко действие и това прави да изглеждате в очите на другите естествено капризни, а всъщност просто си имате критерии, под чиято черта не минавате. За Девата е необходимо партньорът постоянно да показва и доказва колко ви обича и най-вече колко много ви цени. На първо място това влияе на настроението ви, а на второ – ви прави щедри на чувства.

Везни

Везните сте романтици и много обичате да бъдете в компания. Мислите ви са заети с различни планове и стратегии как да угодите на партньора си. Не приемате конфликти в отношенията. Колкото са повече, толкова по-бързо угасва любовта ви. Предпочитате да сте дипломатични, но това не ви пречи понякога да влизате и в открити сблъсъци с хората, които обичате. Рутината за вас е сфера на комфорт, а не отегчение.

Скорпион

Скорпионската емоционална природа търси дълбока и силно въздействаща връзка в любовта. Повърхностните отношения ви носят само скука. Вие винаги искате да проникнете в най-същностните страни на партньора си и да узнаете всички негови тайни. Но не да го манипулирате, а за да доказвате любовта си. В секса за вас няма граници, а в любовта искате винаги да се чувствате неповторими.

Стрелец

Във вашите отношения задължително трябва да присъстват две много важни съставки – разнообразие и приключение. Стрелците сте пълни с ентусиазъм и сте готови да изразявате красиво своите чувства, но затова трябва да се чувствате свободен, а не отегчен човек. Сексът за вас е изключително важен, но още по-важно от него е любимият ви да се чувства комфортно.

Козирог

Вие сте предан и прагматичен партньор. За да покажете своята привързаност и уважение, вместо думи вие използвате действия. За Козирога е важно човекът до вас да се чувства защитен и да получава всичко, което му е необходимо в отношенията. Все пак в любовта може да достигнете крайности и да изисквате пълно внимание от любимия с тотално обсебване.

Водолей

Свободата и индивидуалността имат решаващо значение във вашите отношения. Водолеите сте изобретателни и вашият партньор е длъжен да стимулира интересът ви посредством нещо ново и любопитно, но и да ви дава възможност понякога да бъдете сами. Вашата любов ще живее дотогава, докато се чувствате самостоятелен човек. В секса нищо не ви е чуждо, но понякога и той може да ви отегчи.

Риби

Чувствителността и състраданието в любовта са дълбоко заложени във вашата духовна природа. Рибите сте готови да се отдавате изцяло и да цените отношенията – така се чувствате пълноценни. Разкривате сърцето си напълно, но това ви носи и много страхове дали ще ви се отговори на чувствата. А те при вас са дълбоки и всеобхватни.

Изненадващи разбивачи на чувства

По дефиниция от всяка зодия има тотални разбивачи на чувствата и живота на всеки, попаднал им в обсега. Но има и три зодии, чиито представители по дефиниция и поне в началото не търсят толкова много любов, колкото забавление. На първо място в тази подредба изненадващо са Близнаците, поне така смятат някои астролози. Представителите на тази зодия като че ли обичат повече себе си, отколкото човека до тях. Предпочитат да изживеят един живот, изпълнен с приключения, случайни връзки и много тръпка, пред това да се оженят и да кротуват у дома. Близнаците не те заблуждават, че искат семейство, казват го още в самото начало, но всичките им партньори живеят с надеждата, че могат да ги променят. Това обаче доста трудно се случва и Близнаците за пореден път доказват, че любовта не значи толкова много за тях.

Девата най-изненадващо е на втора позиция. Това е зодия на любовта, но и на тънката сметка. Разочарованията във взаимоотношенията ви с другите ви идват в повече. Тежко е да останеш неразбран, да си добър и внимателен, а отсреща да не ти отвръщат със същото и да не оценяват качествата ти. Краят на всяка връзка е труден, но всичко се поправя с нова свежа любов и човек, който ще ви върне вярата във връзките. Ще се запознаете с много интересна личност, която буквално ще обсеби мислите ви. Леко загадъчна, истински чаровна и неустоима ще се окаже тя за вас. Къде ще срещнете този човек ли? Никога не може да знаете - за това не изпускайте интересни покани за събития и пътувания. Именно на различно място ще се окажете рамо до рамо с човека, който ще се влюби във вас така, както вие в него. И ще разберете какво ви е липсвало във всички други досега, отсичат астролозите.

Рибите са третата зодия при изненадващата подредба, за която чувствата са важни, но те невинаги са свързани с любовта, колкото със собственото его. Изгубили сте вяра, че ще срещнете подходящ човек, който ще отговаря на всичките ви изисквания. Изгубили сте вяра и в любовта. В живота винаги става така, че точно когато спреш да вярваш, сякаш напук, любовта се появява и преобръща живота ви. Идва неочаквано, за да ти докаже, че грешиш и че тя наистина съществува. В началото няма да ви се вярва колко прекрасен човек сте срещнали. Не се плашете от това, а се радвайте на късмета си. Все някога в живота трябва да дойде и вашето време за една пълноценна и стойностна връзка, която да даде нов смисъл на живота ви. Интересното в случая е, че вие ще сте тези, които ще имат нужда от убеждаване и няма да дадете сърцето си лесно. Въпреки това човекът до вас няма да се откаже и ще ви докаже, че наистина има сериозни намерения към вас, възкликват астролози.