0

В одолеят винаги се откроява и често го смятат за странна птица. Ако трябва да бъде описан с една дума, то тя е “независим”. Най-много представителите на този зодиакален знак ценят свободата си и най-добре се чувстват сред приятели, смятат астролозите.

Бракът с ограниченията, които налага, ще ви накара да се чувствате не на място дори в собствения си дом. Затова предпочитате необвързаните с договори и клаузи отношения. Вашият партньор трябва да ви впечатли с оригиналността си, с нетрадиционно и освободено от предразсъдъци поведение, което в никакъв случай не бива да е пошло. Водолеят цени хората като цяло, но понякога може да не забележи достойнствата на човека до него. За Водолея приятелството и разбирателството са изключително важни и лесно успява да си създадете безброй приятели навсякъде, където отиде. С интерес изслушва чуждите истории, но своята собствена предпочита да запази само за себе си.

Оригиналност

Оригиналността и природната интелигентност са две от отличителните качества на Водолея. Във всичко, което прави, влага частица от неповторимата си оригиналност. Съумява във всяка ситуация да намери начин да се справи блестящо. Трудностите не го притесняват. Доста разсеян е и може понякога дори да не помни името на някого, но със сигурност знае, че той носи жълти чорапи или че е влюбен в някоя кинозвезда. Много често се случва да пренебрегне любимите си хора, за да помогне на някой приятел. Водолеят е постоянен в своите странности. Хората казват за него, че е странна птица, но това го правят с цялото възхищение, което може да се вложи в този израз.

Смята се, че Близнаци и Стрелец са сред най-подходящите партньори за Водолея, но както и друг път сме писали, тук въпросът е на лични съвпадения в наталните карти.

Тази година Водолеят има в астрологичната си карта транзит на Слънце и Марс. Това му дава повод да поправи някои грешки, които е допуснал миналата година, както и да начертае планове за бъдещето. Мъжете Водолей ще са в по-изгодна позиция, но трябва да действат и да се докажат, смятат астролозите.

Цветове

Основният щастлив цвят на зодия Водолей се смята небесносиньото. Освен това електрично синьо, сиво, аквамарин, бяло, лилаво, тюркоаз, ултрамарин синьо са другите щастливи цветове за този знак, твърди ведическата астрология. Тези цветове отразяват най-много личността на Водолея. Те зареждат представителите на знака с положителна енергия и ги карат да се чувстват изключително мощни и уверени. Например аквамарин дарява със спокойствие и предразполага към духовната връзка. По същия начин лилавият цвят насърчава самопознанието и креативността. Ето цветовете, които предлагат късмет, сила и успех, ако се използват според категорията цвят на късмета. Вижте таблицата с цветовете на зодия Водолей, споделена по-долу. Наситено синьото носи сила на Водолея, а светлосиньото е повод за успех и късмет. Щастливи цветове в любовта обаче са червеникаво оранжево или бяло.

Според хороскопа на Водолея през 2023 г. се смята, че щастливите цветове са светлосиньо, бяло и лилаво. Тези цветове са успокояващи, релаксиращи и изключително енергизиращи за носещия ги. Те носят не само късмет, но и предлагат сила, вдъхновение и различни невероятни предимства.

Определения

Девиз: Аз знам

Скъпоценни камъни: Тюркоаз, аквамарин, сапфир, топаз, оникс

Основен щастлив цвят: небесносин

Планета управител: Уран

Зодиакално качество: неподвижен

Числа: 2, 8, 9, 11 и 13

Дни: събота, петък

Метал: алуминий, олово, сребро

11-ият знак на зодиака

Елемент от тригона въздух

Отвлечен е от Зевс

Зодиакалното съзвездие Водолей е кръстено на водоносеца на боговете в древния Олимп – красивия фригийски младеж Ганимед. Той е забелязан от върховния бог Зевс, който се преобразил на орел и отнесъл момчето на Олимп, за да бъде виночерпец и да радва боговете. По-късно Ганимед е увековечен със съзвездие. В по-новите епохи обаче Водолей в астрологичните книги се изобразява най-често като зрял мъж или направо като възрастен мъж с побеляла брада, който пази всички тайни. А в най-ново време Водолей често се изобразява и като привлекателна жена. Задължителен атрибут на астрологическите изображения е каната или някакъв друг съд, от който се изсипва вода.

Качества

Положителни: Независимост, оригиналност, прогресивност, добър приятел, човечност, идеализъм, интелигентност.

Отрицателни: Невъздържаност, ексцентричност, индивидуализъм, непрактичност, липса на емоции, хаотичност, разсеяност.