0

О т 23 август до 15 септември Меркурий ще бъде ретрограден в Дева, най-практичния и задълбочен знак на зодиака. Това ще бъде период на предизвикателства по отношение на комуникацията.

Меркурий е планетата на мисълта и комуникацията и по време на ретроградното ѝ движение е възможно да сме прекалено фиксирани в личния си мироглед, да губим гъвкавостта си и да ни е трудно обективно да преценяваме гледните точки на другите. Това до голяма степен ще затруднява вземането на правилни решения. Заради това е важно да сме наистина внимателни и да не избързваме с действията и решенията си.

При ретрограден Меркурий в Дева прецизността е от ключово значение. Ясните намерения в разговорите и целите са задължителни. Дева символизира чистотата и съвършенството, насочва вниманието ни към подобряване на живота ни. Тази ретроградност хвърля светлина върху областите, в които сме задръстили дните си с разговори или дейности, които не добавят стойност или не ни носят подкрепа.

Периодът е подходящ за ревизия на целите и плановете ни. Хубаво е да се върнете към нещата, които не сте завършили, да потърсите стари познати и обновите контактите си. Може да започнете ремонт, ако сте се уговорили с изпълнителите. Потърсете контакт с работни места, където вече сте кандидатствали. Изяснете отношения и споделяйте мислите си.

Ретроградното движение на Меркурий е възможно да обърка плановете ви и да забави реализирането на целите ви. Ако нещо не върви по план, то значи не е готово да се реализира. Онова, което се забавя, трябва да бъде ревизирано сега от вас. Дайте си време, така, както ви го дава Меркурий, и моделирайте отношения, цели, проекти и планове. Възможен е хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Пазете личните си вещи, защитете социалните си мрежи и не споделяйте лична информация.

Времето не е подходящо за подписване на важни договори, а в случай, че се налага, то четете внимателно и не бързайте с полагането на подписа си. Не си правете резервации, пътувайте само ако сте направили добра и пълна организация. По време на ретроградния Меркурий са възможни са загуби на лични вещи. През този период не купувайте и не ремонтирайте техника, не си взимайте нов автомобил, не търсете точна диагноза на заболяване, тъй като са възможни грешки, не стартирайте нищо ново и избягвайте оперативно лечение, писа DarikNews.bg.

До края на тази година ще изпитаме още един ретрограден Меркурий, в периода от 13-и декември до 1-ви януари.

Овен

Ще бъдете подтикнати да преразгледате някои свои навици и ритуали, за да сте сигурни, че сте максимално продуктивни. Периодът на ретроградния Меркурий е благоприятен момент да обърнете внимание на това как оползотворявате времето си, но се опитайте да не бъдете твърде строги към себе си, ако в момента не сте доволни от постиженията си.

Телец

На 23 август Меркурий ще бъде ретрограден във вашия пети дом на страстите и хобитата, което ви подтиква да преоцените начините, по които се забавлявате. Време е да помислите дали текущите ви занимания действително ви носят удовлетворени. Може да се почувствате принудени да нещо ново, но ще бъде важно да действате с размах вместо да отделяте много време за колебания и анализи. Не забравяйте, че всичко, което правите редовно, трябва да ви носи радост вместо да ви стресира.

Близнаци

От 23 август нататък ще преоцените начина, по който общувате и обработвате мислите си, особено когато става въпрос за дома и семейните въпроси. В началото на ретроградния Меркурий ще бъдете подканени да направите някои промени, които да доведат да хармония в личен план. Очаква ви и момент, в който да проведете важни разговори с член на семейството си, но бъдете особено внимателни, защото сте застрашени от грешки в комуникацията. Може да отнеме няколко седмици, докато нещата започнат да вървят по-гладко. Имайте търпение.

Рак

Предстои да преразгледате настоящите си мисли, идеи и перспективи. Вие се гордеете, че умеете да отсявате важните детайли и информация, и предстоящата ретроградност може да ви напомни кои са наистина важните неща, изискващи вниманието ви. Настъпва момент да преразгледате свое умение или да започнете обучение, което досега сте избягвали. Така или иначе умът ви ще бъде постоянно зает през периода, което ще донесе желани промени и успехи, ако проявите постоянство.

Лъв

На 23 август Меркурий ще бъде ретрограден във вашия втори дом на парите и ресурсите, което ще доведе до период на преосмисляне на това как организирате финансите си. Ако възнамерявате да преструктурирате бюджета си, сега е добър момент да го направите. Ориентираният към детайлите характер на тази ретроградност ще улесни справянето с вашите дела, дори ако става въпрос за нещо толкова просто като преструктуриране на гардероба ви. Не се занимавайте прекалено много с несъществени детайли и вместо това се насочете вниманието си към това да извлечете максимума от времето, парите и енергията си.

Дева

Август е много натоварен месец за вас, Дева. Не само Слънцето пътува през вашия знак, но и Меркурий е ретрограден през първия ви дом. Напълно нормално е да се чувствате малко стресирани, но ако някой може да работи добре под напрежение, това сте вие. Ще се наложи да поемате различни отговорности и задължения, така че опитайте всичко възможно да не се захващате с повече, отколкото можете да свършите. Въпреки че сте обърнати особено към това да помагате на другите, важно е да запомните, че този сезон е вашият, така че не пренебрегвайте себе си.

Везни

На 23 август Меркурий ще стане ретрограден, отбелязвайки началото на период на самоанализ за вас. Този период, ориентиран към детайлите, е чудесно време да насочите фокуса си навътре в себе си. Въпреки че сте подтикнати да се вгледате повече в себе си и да признаете някои грешки, опитайте се да не бъдете прекалено строги относно недостатъците си. Сега не е моментът да се разделяте с нежелани навици, но е възможност да помислите как някои от тях са непродуктивни и работят срещу вас.

Скорпион

Вашите приятелства и отношения ще бъдат подложени на изпитание през ретроградния период. Може да давате съвети на близките си повече от обикновено или да преоцените изцяло някои от връзките си. Поради естеството на тази ретроградност комуникацията може да се окаже по-голямо предизвикателство от обикновено, така че внимавайте каква и колко информация споделяте в момента. Сега е важно да проверявате истинността на фактите около вас повече от всякога.

Стрелец

Този месец ще преоцените професионалните си занимания заради ретроградността на Меркурий. Може да сте по-натоварени в професионален план, което да изисква да жонглирате с няколко задачи едновременно. Възможно е и да преразгледате кариерния път, по който вървите в момента. Докато ретроградният Меркурий се разгръща, ще бъдете мотивирани да намерите начини да подобрите и коригирате всичко, което не върви гладко. Опитайте се обаче да не се тормозите прекалено много с това да постигнате перфектни неща. Всяка грешка ви носи мъдрост, така че не бъдете толкова строги към себе си, ако напредъкът ви е бавен.

Козирог

На 23 август Меркурий ще бъде ретрограден във вашия девети дом на висшата мъдрост, пътуване и духовни вярвания, като ви кани да преразгледате ценностите и перспективите, според които живеете в момента. Това може да е време да въведете нови приоритети в живота си или да предприемете пътуване, което ще разшири хоризонтите ви. Въпреки че този период може да донесе известна несигурност, важно е да не се тревожите твърде много за съвършенството точно сега. Животът извън обичайната ви рутина може да ви научи на много, но само ако сте готови да приемете и приветствате неизвестното.

Водолей

Под влиянието на Меркурий предстои да преоцените границите си в отношенията през този месец. Може да откриете, че предлагате повече от необходимите съвети и подкрепа на вашите близки или дори финансова помощ на някой в нужда. Въпреки че обичате да се грижите за другите, сега е важно да преоцените колко се раздавате. Може да получите важна информация, коятo да се наложи да пазите в тайна за известно време. Опитайте се да не позволявате на проблемите на другите да ви стресират твърде много и, ако е необходимо, поставете граници.

Риби

Вашите романтични връзки ще бъдат във фокуса ви този месец, тъй като Меркурий в ретрограден във вашия седми дом. Ще откриете, че подавате ръка на партньор или любим човек или предлагате подкрепа чрез съвет или изслушване. Опитайте се обаче да не бъдете прекалено погълнати от проблемите, които другите хора имат сега. Техният стрес може лесно да се прехвърли върху вас. Важно е да изясните всякакви неразбирателства с околните от сега до 15 септември, тъй като някои ваши изказвания и реакции може лесно да бъдат извадени от контекста и използвани срещу вас, писа Edna.bg.