0

Н осителката на титлата „Мис България Свят” за 2000 г. Ваня Пейчева стана фризьорка. Красавицата отваря собствено студио за красота още преди 10 г. и така до днес. Разказва, че се насочила към тази работа, защото тя била естествено продължение на всичко, с което се занимавала до момента. Мис България 2000 дълго работи като модел. След завръщането си в България се опитва да отвори модна агенция в родния си Пазарджик, но не се получава. След това има няколко магазина за дрехи в града, а накрая фризьорски салон. “Красота и мода, това съм правила цял живот, а и това да съм фризьор определено ми доставя удоволствие”, разказа пред “Телеграф” миската. Най-много обича да подстригва, приятно й е да реже коси и да ги оформя в красиви прически. Много харесва карето и късата черта, признава си, че много й се иска да опита това и на своята коса, но и е жал за нея. “Струва ми се ужасно секси, дама с рокля с гол гръб и къса коса, а не с дълга и голямо деколте“, с усмивка споделя Ваня.

Блондинка

Друго любимо занимание в салона й е колористиката - боядисването на коси. “В училище бях с профил химия и колористиката определено ме привлича”, добавя тя. Да смесвам бои, да променям цветовете, ме влече”, казва Ваня. По отношение на собствения си цвят за коса категорично заявява: “Аз съм блондинка до живот”. Опитвала е да променя русия си цвят, била е тъмна, дори червена, отива й, но не може да се възприеме така и категорично е на мнение, че остава руса, макар и това да е най-сложният за поддържане цвят. Взела решението да се занимава с фризьорство много спонтанно. “Изкарах курс в салона, в който ходех аз. После още един и още един и така, след като завърших обучението, видях, че ми се отдава и реших да опитам да направя салона”, спомня си Ваня. Приема работата си сериозно, ходи на семинари, различни обучения, за да се усъвършенства. Днес салонът й предлага фризьорство, козметика, маникюр, масажи. И е щастлива с професията си, защото не я усеща като работа, а като място, което й доставя удоволствие. Всяка сутрин пие кафе и отваря точно в 10. Работи в салона наравно с другите.

Икономист

Въпреки че е завършила математическа гимназия, а след това икономика, никога не е работила в тази сфера. “Мъжът ми сега ще започва нов транспортен бизнес. Аз съм завършила логистика в УНСС, ще се радвам да мога да се включа и да му помагам”, обяснява Мис България. Не съжалява за изборите в живота си. Спомня си, че като студентка й предлагали да замине за Германия и да започне като икономист в голяма компания, сега може би щеше да е на челна позиция и отговорна работа там, но признава, че България е нейното място и колкото и да е пътувала, животът все я връщал тук.

Прет-а-апорте

Модата не й липсва. Смята, че всяко нещо идва в подходящото време, за да те научи на нещо. Така се сблъсква с моделската професия. След като завършва гимназия в Пазарджик, става модел в една от най-известните по онова време агенции “Визаж”. “Братовчед ми работеше в кафенето на агенцията в София, аз понякога ходех на гости. И един път там ме забелязаха и ми предложиха договор с агенцията. Професионален опит не съм имала, като ученичка съм участвала в Пазарджик в някакви ревюта, но нищо сериозно. Стана ми интересно и се съгласих”, спомня си Ваня. Три месеца по-късно е една от участничките в конкурса „Мис България“. Спомня си на сцената, когато казали нейното име, дори не разбрала какво става. “По това време имаше две първи места подгласнички и беше някаква страшна обърквация, дори аз се обърках, когато казаха името ми, че съм избрана за Мис България“, с усмивка разказва тя. Но признава, че това е един от най-вълнуващите моменти в живота й. След „Мис България“ буквално за ден се сблъсква с известността. Следва участие на „Мис Свят“, който се провежда на Малдивите. “Аз няколко дни не можех да повярвам какво се е случило, струваше ми се невъзможно, но така ми тръгна професията на модел тогава. Спомня си с умиления модните дефилета и претапортетата по цяла седмица. Пътувала съм навсякъде като модел - Южна Корея, Ливан, Италия, Гърция, Турция, Испания. “Бях приятно изненадана от седмицата на модата в Ливан. В началото помня, че когато навлязох в града, всичко беше разрушено след бомбардировките, пътувайки към хотела, атмосферата, която те заобикаля, не съответстваше на високото ниво на модата, която видях“. Най-хубавите й спомени са в Гърция и Турция, защото там не просто е работила, но е живяла, което й дава възможност да създаде приятелства. “Мислех си, че ще се установя в Гърция и ще живея и работя там. Имах хубава работа, бях букер в известна модна агенция, но любовта промени тези планове”, разказва Ваня.

Диета

И до днес красивата Ваня Пейчева може да се похвали с моделски мерки. Казва, че го дължи основно на ген: “Аз съм много лакома и зодията ми е такава, обичам да си хапвам всичко, така и като модел имах затруднения с това да се ограничавам в храненето”, споделя Ваня. Не пропуска обаче тренировките в залата. Последната година има 2 кг в повече, но така и не успява да ги свали, точно защото не обича да спазва диети.

Познава се с мъжа си от 5-и клас

Красавицата се връща от Гърция, за да прекара време със семейството си по Коледа. Но съдбата си знае своето. Общи познати запознават Ваня с бъдещия й съпруг. Бившият футболист Димитър Иванов се е прибрал в България, след като е живял дълго в Испания, а тя за кратко в Гърция. След запознанството им с изненада разбират, че двамата всъщност се познават от 5-и клас и са били съученици. Така хубавицата взима решение да се прибере в България, а половин година по-късно вече е бременна с първия си син. С мъжа си споделя вече 15 години съвместен живот, нито за секунда не е съжалявала за решението си, напротив - чувства се щастлива с избора си. Имат двама синове, а преди две години най-накрая взимат решение да сключат брак. Красавицата получава предложение и пръстен по време на пътешествие в Шри Ланка. „Аз съм най-щастливата булка на света, защото 6 мъже клекнаха на колене пред мен”, смее се миската. Следва приказна сватба, на която шафери са собствените им деца, а Ваня вярва, че този момент ще остане като невероятен спомен за всички. Красавицата сменя два тоалета, разбира се, има традиционна бяла рокля, но по време на тържеството я заменя с красив черен тоалет с камъни и пера, дори сватбената торта е черна, като една напълно нетипична сватбена церемония. С днешна дата двамата правят всичко заедно. „Тренираме заедно всеки ден, правим си вечери, пътуваме. Ние сме парти хора и намираме определено време за веселба“, разказва Ваня. Мъжът й успява да я запали по ските и сега карат заедно.

Готви със сина си

Ваня Пейчева и малкият й син Христиан имат общо хоби. „Той много обича да готви, запален е, намира си рецепти в Гугъл. Заставаме в кухнята и започваме да експериментираме. Готвим всичко. Много обича да месим домашен хляб и се получи уникален. Той е главният готвач, аз само му помагам, страхотен кулинар е. През това време големият й син Спасиян, който е запален по компютрите, се затваря и играе. Малкият мечтае да стане като баща си, да наследи бизнеса му, но преди това футболист, защото в момента тренира това. Големият най-вероятно ще стане IT. Каквото и да изберат, Ваня се надява да ги възпита да бъдат добри хора.