0

Б рад Пит и Едуард Нортън водят мръсни битки без правила и ръкавици в превърналия се в класика „Боен клуб“. Това се случва в четвъртата седмица на „Треска за Оскари“, с която KINO NOVA радва зрителите всеки ден от 21 ч.

Клуб

„Боен клуб“ се завърта във вторник. Младият Джак има всичко, но страда от безсъние и започва да посещава различни терапевтични групи, където се запознава с Марла. Докато по време на полет той среща Тайлър Дърдън, който ще преобърне подредения му живот. Двамата основават нелегален боен клуб и Джак разбира, чеможе да съществува без скъпи вещи, дори без зъби, а животът му да бъде пъстър и опасен. Но в един момент вижда, че не може да се отърве от Тайлър и взима радикално решение. Преди това в понеделник е нежната история „Призови ме с твоето име“ с новата суперзвезда на Холивуд Тимъти Шаламе („Дюн“) и Арми Хамър, който бе съден за сексуално насилие от българска емигрантка в Щатите, с което кариерата му отиде съвсем на кино. Та във филма Шаламе е в ролята на порастващия син на професор по антични култури, а Хамър е асистентът на учения, който посещава за лятото неговата италианска къща. В един момент двамата откриват, че хич не са си безразлични и това не е само в интелектуален план.

Драма

Разтърсващата и визуално много ефектна военна драма „Пърл Харбър“ с Бен Афлек, Кейт Бекинсейл и Джош Хартнет се появява в сряда вечерта. В четвъртък Том Ханкс е капитан Филипс в едноименния филм, където е заловен от сомалийски пирати. Филмът е по автентичен случай. В петък режисьорът Майкъл Бей събира армия от звезди и роботи в „Трансформърс: Тъмната страна на Луната“. Решени да отмъстят за претърпяната загуба, десептиконите призовават могъщия владетел на тяхната планета Кибертрон с надеждата, че той ще сложи край на човечеството и аутоботите. В събота идва ред на военната романтична драма „Съюзени“ с Брад Пит и Марион Котияр, като слуховете, че двамата са се залюбили на снимките за малко щяха да разведат френската актриса. Мрачната фантастика „Блейд Рънър 2049“ е следващата неделя.