0

К расивата Дария Иванова спечели безапелационно конкурса “Модел на България”. Хубавицата, която е само на 17 години, се явила на конкурса като на шега.

“За първи път участвам на конкурс за красота, нямам никакъв опит като модел. Записах се, за да се разнообразя, да направя нещо различно“, сподели пред “Телеграф” тя.

Изобщо и не предполагала, че може да си тръгне с короната.

“Не съм неуверена по принцип, но все пак имаше много хубави момичета, повечето от тях с опит, а аз никога не бях дефилирала или представяла тоалети. Със сигурност много се притеснявах.

Мисля, че на първия тур си личеше много, защото през цялото време краката ми трепереха“, добави тя. Най-неудобно й било, когато трябвало да излезе на сцената по бански.

За конкурса я записала майка й. Видяла в интернет за кастинга и пратила по мейл кандидатурата й. Разбрала чак когато й се обадили да й кажат, че е одобрена. Дария е с перфектните данни за модел. Висока е 174 см, тежи 49 килограма, а мерките й са 80-60-82.

“Като малка съм мечтала да бъда модел, гледах ревюта и дефилирах пред огледалото”, с усмивка разказва тя, но дотам.

След като грабна короната обаче, амбициите й са да започне да се занимава с моделство по-професионално. “Вече дори имам няколко предложения. Едното е от турски бранд за дрехи”, похвали се миската.

Комплекс

Не се приема за красавица. Спомня си, че като малка носела очила и дори търпяла подигравките на децата в училище заради това.

“Нали знаете, децата могат да са доста лоши. Шегуваха се с мен заради очилата и че трябва да ги нося непрекъснато. В един момент това се превърна в голям комплекс за мен, но с течение на времето го преодолях”, разказва Дари. Без излишно самочувствие успява да впечатли журито на конкурса. “Явно съм се представила добре. Казаха ми на репетициите да се усмихвам и правех това”, разказва тя.

Събитието не минава особено гладко. Часове преди началото разбира, че торбата с обувките й е изчезнала. “Беше много странно, защото всички момичета държахме нещата си за туровете на определено място, всичко си беше там, но обувките ги нямаше. Слава Богу, майка ми беше с мен и ми даде своите, въпреки че преди това бяхме ходили да избираме специално обувки за вечерта”. 

Само след няколко репетиции на хореографията вече се носела по сцената. Смята, че дължи това на спорта. Като малка тренирала няколко години художествена гимнастика, а след това и спортни танци. „И двата спорта са много подходящи за едно момиче, сега си давам сметка, че дори и да не съм станала професионална спортистка, са ме научили на финес, на правилна стойка на тялото, на чувство за ритъм и тези неща ми помогнаха и сега“, споделя тя. 

Изпити

В момента Дария е ученичка. Учи в родния си град Пловдив в частно училище за агробизнес. Следващата учебна година й предстои да се дипломира.

Не е вманиачена по бала и все още не се е впуснала в избор на тоалет. Предстоят й матури и кандидатстване. Има желание да запише право и вярва, че би и се отдавало. В училище любимият й предмет е математика. В свободното си време като всяко младо момиче обича да се забавлява с приятели. Сега към всички други ангажименти й предстои и подготовка за световен финал на конкурс за красота. Ще представи страната ни в Турция на един от престижните форуми на голяма агенция за красота.

“Подготовката е сериозна, има тур с национален костюм, представяне на страната. Мислила съм вече че ще направя нещо свързано с Пловдив, аз съм родена тук и цял живот съм живяла тук, харесвам града си”, разказва тя.

В багажа си трябва да носи 10 костюма и още толкова рокли за всеки един от дните. По време на събитието всяла една участничкаще трябва да представи и каузата си, а Дария мисли да я посвети на животните. 

Снима се с тигър

Макар и само на 17 години, Дария харесва да пътува. С родителите си вече е излизала извън България. Почивала е в Гърция, Турция, ходила е в Италия и Франция, но най- любима й остава Кения.

Дария успяла да види великолепната петорка на Африка и дори да се снима с лъв и тигър. Харесват й много екзотичните дестинации, а следващата, за която мечтае, е Тайланд. 

Царица на  мусаката

Само на 17 години, но вече е корифей в кухнята. „Мога да правя страхотна, баница и мусака. Мога и други неща, разбира се, но съм царица на мусаката. Когато ми се хапва нещо, просто си го правя, не чакам на мама“, разказва тя. 

Понякога приготвя обяд за семейството си и сядат всички заедно да опитат какво се е получило. „Винаги опитват, разбира се, и засега нямам върната храна или оплаквания“, с усмивка разказва тя. 

Тренира фитнес с баща си 

Дария е запалена по спорта. Почти през ден е във фитнес залата. „Татко ми е треньор, показва ми много упражнения, прави ми режими, аз харесвам най-много кардио упражненията. Това, че съм млада не ми дава право да лежа и да разчитам само на младостта си за перфектен външен вид“, споделя Дари. Залата редува с разходки в планината и споделя, че обожава природата. Не спазва диети, но внимава с какво се храни.

„Основно съм на салати, а любимата ми е цезар и с бурата и, разбира се, че ги правя най-добре“, казва Дария.