0

И нтересни снимки на любимия певец Васил Найденов извади от фондовете си Държавният архив в Русе.

ДА – Русе

ДА – Русе

На 3 септември обичаният от млади и стари изпълнител навърши 74, но и досега публиката продължава да го дарява със същата любов, с която го посреща и когато големият му талант изгрява на сцената.

Кадрите са от 1983 г. и на тях Васил Найденов е в Христовата възраст. Тогава той е гостувал в Русе и е изнесъл концерт пред комсомолци от младежка бригада. През годините на социализма ДКМС (Димитровски комунистически младежки съюз) организира бригади за ученици и студенти, които работят в селското стопанство или в консервни фабрики. За да се отличават, младите хора задължително са с бригадирски униформи, с каквито са облечени момчетата и момичетата на старите снимки от концерта.

ДА – Русе

„Талантлив, любим и вдъхновяващ. Пожелаваме му да е здрав и все така зареждащ с много положителни емоции. Чакаме го с нетърпения в Русе на 14 септември за празника на торта „Гараш“, пишат  русенските архивисти.
Васил Найденов става популярен през 1976 г., когато е вокалист на група „Диана Експрес“ и изпълнява песента „Синева“. Незабравими са хитовете му „Адаптация“, „По първи петли“, „Телефонна любов“ и много други.

ДА – Русе