0

А ко се борите с преждевременна еякулация (ПЕ), трябва да знаете, че тя е проблем, който засяга почти всеки мъж в даден момент от живота му, обяснява Томас Дж. Уолш, доктор по медицина, уролог във Вашингтонския университет.

Въпреки че е по-вероятно да изпитате този проблем през 20-те и 30-те си години, то един от всеки трима мъже от всички възрасти казва, че има проблема и в по-късен момент от живота си.

За щастие има действия, които можете да предприемете, за да издържите по-дълго в леглото. Твърде бързият оргазъм не трябва да е проблем, който да ви измъчва до края на живота. Тези техники помагат и при мъже, които не страдат от преждевременност.

500

За проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine, изследователите накарали 500 хетеросексуални двойки да използват хронометри, за да измерят времето между вагиналното проникване и еякулацията на пениса за четири седмици секссесии. Обобщеното средно време било 5,4 минути. Много хора не издържат толкова дълго. Почти половината от мъжете приключвали в рамките на две минути.

Може да бъдете диагностицирани с ПЕ, ако рутинно еякулирате в рамките на една минута след проникването, без значение колко се опитвате да го забавите.

Независимо колко безнадеждно може да изглежда ситуацията ви, наистина има много интелигентни, разумни и здравословни начини да ограничите, ако не и да излекувате преждевременната си еякулация и да продължите дори по-дълго в леглото. Ето и някои съвети.

Мускули

Укрепете мускулите на тазовото дъно. Вероятно сте чували за упражненията на Кегел, при които тренирате вашите пубококцигеални мускули на тазовото дъно чрез поредица от упражнения за свиване и освобождаване. За да разберете как се чувстват тези мускули, когато са активирани, опитайте да спрете потока на урина следващия път, когато използвате банята.

След това - ограничете тласъците си. Има много начини да се насладите на полов акт, без да се натискате като заек. Можете да се съсредоточите върху нервните окончания във вагиналния вход или ануса на партньорката, вместо да виждате колко дълбоко можете да стигнете. Изчакайте по-дълго за полов акт - или по дяволите, не правете всичко.

Има много други сексуални дейности, които ще ви доставят удоволствие и ще удължат общата продължителност на връзката ви, включително еротичен масаж, орален секс и др.

Вместо да избирате една позиция и да се отдръпвате като гореспоменатия заек, опитайте да редувате няколко различни конфигурации, за да продължите по-дълго по време на секс. Превключването на позиции осигурява малко „отпуск“, когато пенисът ви не се стимулира.

Можете също да изпробвате някои по-сложни сексуални пози, които изискват физическа издръжливост. С тези „по-диви“, по-напрегнати физически пози за секс ще бъдете по-фокусирани върху техниката и баланса, така че няма да можете да се съсредоточите толкова много върху физическите стимулации.