0

А ктрисата Нели Топалова успя да прелети екватора цели два пъти само за година и половина.

“Всъщност държавите не са чак толкова много, но разстоянието между тях е огромно и сумарно излиза че съм превъртяла света два пъти”, каза пред „Телеграф” тя. Япония, Катар, Сан Франциско, Френска Полинезия, Гърция, Париж, Албания.

Във Френска Полинезия.

 Във Френска Полинезия.
Личен архив

За първи път в живота си посетила Япония тази година. Като заклета пътешественичка това била една от мечтите й. В азиатската държава най-много я впечатлил редът и чистотата. “Много бях чувала и чела за това кътче от света. Това, което най-много ме впечатли обаче, колкото и да е смешно…бяха тоалетните. Визирам не само по хотелите и ресторантите. Обществените тоалетни! Да не говорим за влака стрела! Култът към тоалетните! Изцяло компютаризирани, със всевъзможни екстри и глезотии... Другото което ме втрещи беше факта че разхождат кучетата си ... с количка (първоначално реших ,че са по-малки, защото и бебетата са по дребни).

В Япония.

 В Япония.
Личен архив

Впечатли ме отношението им към красивото и хармонията, към детайла…И чистотата…Няма кошчета за боклук никъде по улицата и въпреки това няма как да видиш хартийка, пликче, не видях и как се събира боклука… Нямам любима държава!

Никога не повтарям местата, на които ходя, просто нямам толкова време!

Има толкова много красиви места, които ме очакват. Не мога да разбера хората, които ходят всяка година на едно и също място на почивка, в един и същи хотел, за мен това е загуба на време. Аз съм любопитна! Обичам да видя колкото се може повече от даден град или държава, да откривам нови и нови места. Моите приятели постоянно ме питат не се ли напътува вече, а аз винаги се шегувам с тях, че имам да наваксвам трите години Ковид“, сподели тя. Като се замисля Буенос Айрес е останал в сърцето ми - усещането за този град, с аржентинското танго, музиката, хората и вкусната храна.

Предстои й пътуване до Индия, а в списъка й с мечтани дестинации са още Йордания и Иран. „Все още има места в Италия, на които не съм ходила, макар че много съм видяла от тази държава, така че си ги пожелавам“, добави тя.

Катастрофа

Последните години Нели Топалова обръща особено внимание и интерес към нетрадиционната медицина. Занимава се с биорезонансна диагностика, рейки и всякакви други енергийни практики. Влечението й към тези неща се появява след една тежка катастрофа, която претърпява. Първо се проявява магнитната бижутерия. Научава се как въздействат магнитите върху здравето на човека.

След един неприятен инцидент тя изпитва ползата от магнитите върху пукнатите ребра. Така постепенно навлиза в тази материя. Когато ученикът е готов, Учителят се появява…Всяко едно събитие в живота е като знак за научаването на нещо ново. Знанията и уменията си Нели Топалова използва, за да помага на другите и не пести усилията си за това. „Много съм щастлива, че мога да бъда полезна на другите хора. Приятелите ми ме наричат д-р Куин Лечителката“, казва тя. Киното, телевизията и театърът са в кръвта на Топалова, не се е отказала от тези изяви и винаги, когато има подходящо предложение, го приема с радост.

С покойния си съпруг.

 С покойния си съпруг.
Личен архив

Празнува рожден ден на яхта в Гърция

Тази година Нели Топалова отпразнувала рождения си ден подобаващо на яхта в Гърция.

Най-интересното е, че аз от дете не обичам да празнувам рождения си ден.

А тази година празнувах цели три дни. Предишната вечер акустирахме в Нидри (островЛефкада) и попаднахме на прекрасен купон на голям туристически кораб, който ни разходи в залива под погледа на „синята луна“, така че рождения ми ден започна със заря,и бурни танци! На следващия ден продължихме и третия се преместихме в една страхотна вила, където моят рожден ден преля в рождения ден на една приятелка… Обикаляхме островите в прекрасна компания от приятелки, които ми направиха чудесни изненади“, разказва актрисата. Получих толкова много поздравления и пожелания от близо и далеч,по всички възможни начини… сега трябва да сбъдвам! Аз си пожелах здраве, на тези години все повече осъзнавам, че това е най-важно. Пожелах си пътешествия, позитивни хора и с лекота да сбъдвам мечтите си“, обясни още тя.

“Моето мнение е, че човек трябва да живее не в спомените от миналото или мечтаейки за бъдещето! А сега! Да забелязва и се радва на дребните неща, да ги изживява пълноценно мига или с две думи - ОСИМ ХАИМ – наслаждавай се на живота тук и сега! сподели още тя.

Поддържа форма с въздушна йога

Въздушната йога успява да впечатли звездата и да я запали много. „Това беше нещото, което успя да ме възстанови след едно много драматично падане, при което си бях пукнала таза и ръката.“ Категорична е обаче, че за да се чувстваш и изглеждаш млад, най-важно е вечното желание и стремеж да научаваш нови неща и да не се страхуваш да започваш нещо ново. Признава, че не е загубила суетата си и все още се оглежда в огледалото. “Не харесвам обаче вглъбяването във външния вид. Не ми харесва тази мода с операциите, която изтрива индивидуалността на хората. Правят се излишни скули, носове, не знам тези хора имат ли огледала да се видят, че изглеждат изкуствено, еднакво, безличноЗа мен това е ужасяващо“, разказа още тя. „Добре е човек да приема годините си и да ги носи с достойнство. Не е нужно на 60 да се правим на 20 и да изглеждаме смешно в очите на хората“, философства актрисата.