0

Н ова година е празник, който домакините не обичат особено. Като се има предвид, че приготовленията падат предимно на техните плещи, а след семейната вечер остават купища чинии. Въпреки това може да отделите няколко часа за себе си. Докато си почивате, ето кои турски сериали и специални епизоди от тях ще ви създадат подходящото настроение.

1. „Почукай на вратата ми” (2020-2021)

YouTube

Този турски сериал отдавна е фаворит сред зрителите по цял свят, и разбира се, в него не минава без новогодишна сцена. Отбиваме се в оригиналния 24-и епизод (при българските версии винаги има разминаване, защото епизодите са по-къси), за да присъстваме на празненството в офиса на „Арт Лайф”. Пространството е със стилна украса, всички герои са разкошно облечени, а черешката на тортата е взаимодействието между Еда и Серкан. Дори да не вярвате в чудеса, ще ви се прииска да сте сред гостите.

2. „Северна звезда” (2019-2021)

YouTube

Тази история доказва, че истинската любов няма срок на годност, въпреки че главните герои в сериала - Кузей и Йълдъз, са се разделили преди време, защото той е заминал за Истанбул. Минало е време, той се е оженил и има три деца. Но съпругата на Кузей го предава и си тръгва с цялото му имущество, така че на него не му остава друго, освен да се върне в родния си дом. Никой не е много радостен от завръщането му - нито Йълдъз, която не може да му прости за предателството, нито семейството му. И какво му е празничното на всичко това, ще попитате? Сняг, елхи - съвсем подходящо време и обстановка за ново начало.

3. „Горчиво и сладко” (2017)

YouTube

Назлъ е увлечена по кулинарията и мечтае за собствен ресторант. Любовта й с бизнесмена Ферит Аслан тръгва с искра и, естествено, сблъсък на характери. Но на финала на сериала, който беше излъчен и у нас, всичко приключва като сбъдната мечта. А това се случва на празненство за Нова година със зимна и снежна декорация. Да си припомним развръзката.

4. „Прилив” (2013-2015)

YouTube

В сериала „Прилив” има чудесна новогодишна вечер (в оригинала на турски - в серия 16). Сюжетът разказва историята на Яман, който е отраснал в затънтен квартал в Истанбул в проблемно семейство. Неговият баща ги е напуснал, а майката се е обвързала отново с човек, когото той ненавижда. Героят се оказва застрашен от това да влезе в затвора по вина на по-големия си брат.

5. „Любов под наем” (2015 - 2017)

YouTube

В сериала „Любов под наем” историята започва с голяма лъжа, но постепенно прераства в дълбоко чувство на привързаност. И, разбира се, и тук не минава без серия с новогодишна атмосфера, която подарява и на зрителите, и на героите в сериала вярата, че всичко е възможно. В тази сцена Йомер и Дефне подреждат елхата. И е много мило.

ДОГОДИНА: Гледаме Джанан Ергюдер като Лейла

YouTube

Актрисата Джанан Ергюдер, която познаваме като Еда от „1001 нощ”, стисна зрителите за гушата с признанието, че има рак на гърдата. Борбената жена не се даде на болестта. И догодина тя ще продължи участието си в драматичния сериал на компанията Ay Yapım „Семейство/Aile” като Лейла Сойкан. В главните роли в сериала са Къванч Татлъту - Aслан Сойкан, и Серенай Саръкая - Девин Акън. Джанан играе сестрата на Аслан и майка на две деца, която е изпитвала натиска на майка си Хюля Сойкан (Нур Сюрер) във всеки период от живота си и затова е имала нещастен брак. В резултат на това Лейла е обвинена в тежко престъпление и се озовава в затвора, където се сблъсква с проблеми, които застрашават живота й. Семейство Сойкан прави всичко възможно да я измъкне оттам. След този сериал Джанан бе ангажирана в нов драматичен сериал, наречен „Истанбулска енциклопедия/İstanbul Ansiklopedisi“. Той ще бъде продуциран от Tims&B за дигиталната платформа Netflix. Там Джанан Ергюдер ще изиграе лекарка на име Несрин.

Джанан Ергюдер е родена на 15 юли 1977 г. в Истанбул, Турция. Има по-голяма сестра Файка от първия брак на баща си. Като дете бъдещата актриса учи балет от 4-годишна възраст и в продължение на 10 години.

След като завършва лицея, Джанан Ергюдер постъпва във факултета по английски език и литература в Истанбулския университет. Но след една година тя напуска училище и се мести в САЩ, където учи 4 години във Факултета по социология и театър към Франклин и Маршал Колидж и получава бакалавърска степен. Има магистърска степен по драматични роли в New York Actors Drama School. Започва кариерата си като театрална актриса, първият й опит в киното е през 2007 г., когато играе във филма Shooting Johnson Roebling.