0

А прил месец носи на България научни открития и възрожденски дух. Ще има засилен интерес и прояви в сферата на изкуството и културата, голяма търговска дейност. Раздвижването в сферата на бизнеса обаче няма да намали много ефектите от инфлацията. Причината е, че спекулата и контрабандата ще процъфтяват, коментира кабалистът Ели Маринова в своята нумерологичната прогноза за четвъртия месец на 2023 г.

Според нейните изчисления учени и развойни колективи ще имат шанса да направят някакви доста интересни открития. Според нея еуфорията от 4-тия месец може да доведе и до леко повишаване на избирателната активност въпреки умората от избори у българина.

А за да научим какво още ни се пише през април в индивидуален план, трябва само да изчислим своето число - Път в живота. То се получава, като съберем всички цифри от рождената си дата (ден + месец + година) и полученият сбор се редуцира до едноцифрено число. Например за човек, роден на 3.12.1965, изчислението е следното: 3+1+2+1+9+6+5=27. Полученото накрая се редуцира до едноцифрено число чрез ново сумиране 2+7=9. Така човекът с тази дата на раждане има Път на живота - деветка. А ето и основните тенденции, които Ели Маринова изчисли специално за в. „Телеграф“ за месец април според Пътя на живота ни (от 1 до 9).

Път 1: Напрегнат месец

Периодът през месец април за вас ще е посветен на работата и рутината. Ще ви се наложи да работите много, като не са изключени и проблеми с ежедневните задачи или на мястото, където се трудите. Ще се занимавате с производство, обработка на документи, администрация и логистика; в сферата на строителството или във връзка със земята. Едни ще разчитат на рутината и на стройната организация, а на други ще се наложи да се съобразяват с правилата и системата.

Месецът обаче може да се окаже доста напрегнат. Всяко нещо, с което се захванете, ще изисква цялото ви внимание и концентрация. Пред вас ще се трупат задача след задача и всички те ще са спешни, а вие няма да можете да разчитате на помощ от околните. За да ви е по-лесно, подредете всичко около себе си. Добре е да внимавате за сигурността и изправността на машини, апарати, устройства. В любовта може да се чувствате малко ограничени, на мнозина дори ще ви е малко скучно, но топлина и нежност няма да ви липсват. Имате шанс да сте в хармония с партньора, особено ако не сте твърде сковани, праволинейни и строги. Здраве. Възможно да се появи някакъв храносмилателен или костно-ставен проблем.

Път 2: Време за театър и шопинг

През април няма да ви свърта много вкъщи, пък и не е нужно, защото късметът няма да ви намери там. Дейността ви ще е белязана с динамика, с желание за промяна, с авангардизъм. Стремете се към по-широко поле за изява. Постоянно пробвайте нови и различни неща, не се плашете от експериментите. И все пак гледайте да не правите една и съща грешка няколко пъти. Периодът е подходящ (а и вие ще имате вътрешен подтик за това) да отидете на театър, кино или на изложба; за пазаруване и пътуване. Навсякъде и във всичко ще се стремите да изпъкнете, да се откроите. От друга страна поради засилената динамика има опасност от проблеми с адаптацията или комуникациите. Времето е много подходящо за подмладяване и подобряване на външния вид. Личен живот. Ще се чувствате жизнени и енергични, ще обръщате всичко на игра, ще флиртувате с удоволствие. Мнозина ще имате възможност да освежите настоящата си връзка, да я направите по-динамична и интересна. А ако сте свободни, има шанс за създаване на нова приятелска или романтична връзка. Здраве. Добре е да внимавате с количеството и качеството на храната и напитките.

Път 3: Стягате дома

През четвъртия месец от 2023 г. ще сте склонни да прекарвате повече време у дома, а на други – ще ви се наложи да го сторите. Причината е, че април за вас ще премине под знака на семейните и домашните отговорности, на задачите, свързани със здравеопазване и образование, на почитта към традиции и родови корени. Бъдете отзивчиви, помагащи и разбиращи, обръщайте повече внимание на създаването на красота, уют, удобства и комфорт. С каквото и да се захванете, ще е добре да спазвате стриктно правилата и изискванията, работните графици. Възможно е да направите сделка с недвижим имот, да подпишете важен и изгоден за вас договор, да реализирате необходим ремонт или да се сдобиете с важна и значима за вас придобивка за дома. На друга част от хората в енергийната орбита на числото ще ви се наложи да се съветвате с адвокат по повод съдебно дело, свързано с недвижим имот. Има и трета тенденция, която дава шанс за поява на нов член на семейството ви. Личен живот. Месецът ще донесе романтика, щастие и радост за тези, които ценят малките жестове на внимание. Ако през март в личния ви живот е настъпила някаква промяна, сега тя ще намери своето логично развитие. Здраве. За вас посланието на април е „Здрав дух в здраво тяло“. Затова всяка грижа за доброто състояние на физическата форма ще ви се отплати многократно.

Път 4: Любовни изненади

През април можете да очаквате неочакваното. Затова, когато се устремите към някаква цел, винаги трябва да имате резервен план за постигането й и да овладявате нетърпението си. С каквото и да се занимавате, през цялото време ще се стремите към перфекционизъм или пък обстоятелствата ще ви наложат да бъдете перфектни. За мнозина от вас времето ще премине под знака на специализираната, експертна и квалифицирана работа. Проблематиката на месеца ще е ориентирана към разбулване на тайна, занимания в сферата на точните науки и техниката, мистиката, философията и религията. Възможно е да предприемете командировка или да получите някаква много примамлива оферта, която ще е добре да проучите внимателно, преди да я приемете. В сферата на финансите ще бъдете на двете крайности - на едни се дава неочаквана печалба, а на други под знака на 4-ката ще ви се наложи да се справяте с неочакван финансово-материален проблем. Бъдете внимателни, когато работите с документи. Личен живот. Ще има изненади в семейството и в любовта, затова пригответе се за компромиси. Здраве. Дайте си поне 2-3 дни време за почивка, в противен случай напрежението, натрупано от началото на годината, може да отключи някакъв проблем.

Път 5: Успехи в работата

През април всичко, с което се захванете или което ви се случи, ще е в по-голям мащаб, но ще е добре да не пренебрегвате дребните детайли. Защото има вероятност от нещо съвсем дребно да се получи нещо голямо – за добро или зло. Ще сте завладени от амбиция за победа, възможно е да е на всяка цена. Мнозина ще искате да поемете повече отговорности, да се захванете поне с две важни задачи наведнъж, да бъдете по-популярни от обикновено. Периодът при вас е идеален за форсиране на работните задачи, за водене на преговори, за проучване на пазара, за пазарлък. Ще използвате силата и смелостта си, за да наложите мненията си, да се преборите за правата и изгодата си, да постигнете целите си. Особено ако сте заети в строителството, транспорта, търговията, в едрия корпоративен бизнес или се занимавате със съдебни дела и процедури. Възможно е някои от вас да замислите или да осъществите далечно пътуване, да получите повишение на заплатата или на длъжността, да получите нови поръчки за работа. Личен живот. Напрежението ще си каже думата и у дома. Затова ще е добре да се постараете да бъдете търпеливи и отзивчиви. Здраве. Следете прага си на издържливост към стреса. Релаксирайте с разходки в планината и занимания със спорт.

Път 6: Романтично дежавю

През април ще ви се наложи да огрявате навсякъде, да играете ролята на Слънцето, а това може и да ви изнерви. Често ще ви се налага да работите с твърде инакомислещи хора, така че търсете общ език с околните. На мнозина ще ви се наложи да излезете извън обичайната си среда, да се занимавате с нещо нетрадиционно, други под знака на 6-цата животът ще ви върне към стари и забравени проекти или към неразрешени отношения с хора, към стари ситуации, с които сега ще трябва да се справите, за да можете да продължите уверено напред. През цялото време ще сте много чувствителни към похвали и критика, така че не драматизирайте! Бъдете по-дипломатични и проявете по-широк размах и мироглед. Личен живот. Въпреки изострената емоционална чувствителност или може би точно поради нея любов и романтика няма да липсват. Възможно е да ви се случи и вълшебно дежавю. Здраве. Охладете страстите с излети сред природата.

Път 7: Работа в градината

През април ще се стремите към лидерство, ще бъдете вдъхновени, ще се проявите като новатори и творци. Времето ще е динамично, забързано и напрегнато, но много интересно. Мнозина ще проявите интереси в сферата на високите технологии и прилагането им в обикновения живот. Други под знака на 7-цата ще имате работа с остри и режещи инструменти при почистване и ремонти, в градината. На трета група от вас се пишат срещи с доктор, брокер на недвижими имоти, букмейкър (или в ТОТО пункт) или зъболекар. Тъй като ще сте много активни, има опасност да се захванете с няколко задачи наведнъж, но накрая да няма нищо завършено налице. Възможно е и да предприемете пътуване по работа или преследвайки някаква нова цел, да посетите нови, непознати до този момент места, да се запознаете с нови хора. Ще се стремите да ръководите и да командвате, други има вероятност да бъдете принудени да поемете някакви ръководни функции. Личен живот. Ще се радвате на единомислие и единодушие, а мнозина може и да почувствате импулс за освежаване на романтичната си връзка. Ако сте свободни, шансове няма да ви липсват. Здраве. Има опасност да страдате от главоболие или от проблеми с вегетативната нервна система.

Път 8: Внимавайте с кредитите

През април ще имате възможност да си отдъхнете от натрупаното напрежение, да си позволите кратка почивка, да предприемете приятно пътуване. Ще имате време за срещи с приятели, за споделени радости и отговорности. Би било добре да се посветите на екипната работа, на отзивчивостта и взаимопомощта, на търпеливото изслушване на чуждите проблеми и на ненатрапчивата помощ и благотворителност. Месецът е много подходящ за вас за обучение, за натрупване на знания, информация и материални блага. Хората обаче, които теглят някакви кредити, да внимават с условия и лихви. Възможно е да бъдете поканени като посредник или арбитър в някакъв спор или пък на вас да се наложи да потърсите посредник за решаване на важен за вас въпрос, да направите някакъв компромис. При други се пишат съдебни процедури. Личен живот. Ще имате споделени щастливи мигове, особено ако не сте твърде взискателни и капризни. Ново и интересно запознанство. Здраве. За да се чувствате добре, избягвайте да вдигате тежко, както и стреса.

Път 9: Следете изкъсо харчовете си

През април ще трябва да сте по-общителни и гъвкави в реакциите и възгледите си. Именно това ще ви помогне да осъществите плановете и целите си в комбинация с полезните връзки и сътрудничества. Възможно е да ви се наложи да се занимавате с досадни задачи, което вероятно ще ви изнерви, но ако пренебрегнете някоя дреболия, има опасност по-късно да ви се наложи да се връщате назад и да поправяте грешки. Избягвайте да се впускате в начинания (бизнес или друго), без да сте сигурни в себе си, без да сте грамотни в дадената сфера на дейност. През целия месец ще бъдете по-чувствителни към отношението на хората около вас, към оценките им, а това може да ви създаде известни проблеми. Ще е добре и да следите изкъсо финансите си и да си правите точната сметка. С други думи внимавайте с шопинга, вземането на кредити, раздаването на вересии и не харчете излишно. Пазете се и от прояви на екстравагантност и кич, от лицемерие и клюки, от завист. Личен живот. Нещата при вас може да са на двете крайности – мир и любов или латиноамерикански сериал. Вие избирате. Здраве. Времето е подходящо за профилактични прегледи. Пазете се от вирусни и заразни заболявания с маска на обществени места и с по-често миене на ръцете.