0

Т ази година изключително женственият стил в духа на 40-те и 50-те години нахлува в сватбената мода със скорост на макс.

Казваме отново здравей на ретро модата.

New Look на Dior, гардеробът на Джаки Кенеди и "лебедите" на Труман Капоти са в основата на този стил. Сватбената мода няма как да остане встрани от общата тенденция. Актуални са всякакви вариации по темата – от женствени миди и макси рокли с подчертана талия до дълги ръкавици, шапки кутия и дори костюми от туид във всички нюанси на бялото. И, разбира се, не забравяме за обувките: подходящата ретро визия няма как да бъде завършена без чифт заострени обувки с токче.

Pixabay

Акценти

Освен външния вид на роклята в последно време се наблюдава и интерес към осезаемите елементи и детайли в сватбената мода. Текстурните декорации като перли, ръчни бродерии и 3D апликации се превръщат в ключови акценти в дизайна на сватбената рокля.

Освен като акценти по роклята белите перли са страхотно бижу за врата ни, като са наслоени 3-4 колиета едно под друго или като нежна гривна за ръката ни. Има и друга интересна опция за ръцете – прозрачни дантелени ръкавици, с които определено ще очаровате гостите. Тези детайли не само добавят допълнителен слой на сложност към визията на булката, но също така я правят уникална и персонална. Разбира се, винаги трябва да внимаваме с количеството аксесоари по нас.

4 броя колие с перли и нежни обеци

 4 броя колие с перли и нежни обеци
Pinterest

Ако изберем масивно колие, трябва да избегнем големи обеци и гривни. Освен всички малки детайли конструкцията на вашата рокля е също нещо, което може да направи голяма и зашеметяваща разлика. Корсетът служи като вътрешна опора, която може да се използва вместо сутиен. Също така незабавно ще промени естетиката на булката по елегантен, привлекателен начин. Той кара фигурата да изглежда по-слаба и осигурява прекрасен силует на пясъчен часовник.

Прозрачност

На противоположния полюс на стилистичния спектър са булчинските рокли с богат декор, които също са модерни този сезон. Сред тях се открояват прозрачни рокли от дантела или с различни видове бродерии - от шарки с мъниста до обемни флорални апликации.

Рокля с корсет, ръкавици и перли

 Рокля с корсет, ръкавици и перли
Pinterest

И това е точно случаят, когато можете да минете почти без елементи на стилизация: бродерията на роклята ще компенсира несложната прическа, простичкия грим, почти невидимите сандали. Булките, които се осмелят да последват тази тенденция, могат да избират рокли от огромно разнообразие на кройки – от класически до модерни.
Повечето двойки избират големи сватбени тържества вместо минималистични церемонии.

Pinterest

Съответно повече булки ще облекат рокля, която осигурява силен моден момент за тяхната разходка по пътеката. Един дълъг впечатляващ шлейф е перфектното допълнение към сватбената рокля. Вдъхновени от сватбените визии на известни личности като София Ричи-Грейндж, шлейфовете се превръщат в неизменна част от сватбената мода за 2024 година. Изчистеният воал е класика, която няма да излезе от мода никога, но през новата година виждаме такива, които имат ситен и нежен брокат из целия плат.

Воал с брокат

 Воал с брокат
Pinterest

Тази нежност ще донесе още повече блясък в очите на гостите ви, докато вървите по пътеката към любимия си.

Връщаме се към природата с естествени материали

Една от най-забележителните модни тенденции за украса за сватба 2024 година е връщането към основите чрез използването на естествени материали. В търсенето на топла и приемаща атмосфера двойките се обръщат към материали като дърво, камък, метал и живи цветя.

Pinterest

Тази тенденция не само възхвалява красотата и текстурата, които природата ни предлага, но също така създава една изтънчена и елегантна сетивност на сватбеното тържество.