0

Х ищната хиена на попфолка в момента работи върху нов музикален проект, който ще изненада всички, дори и най- верните й почитатели. Петра записва коледно парче, което отлежава повече от 22 години. „Много съм се зарибила. Това е песен, която е написана преди много години, но тогава не видя бял свят, защото бях звезда в попфолка и беше малко трудно да изпея поп парче. Пазя от тогава много хубави песни, които така и не видяха бял свят и аз си ги пеех с китарата пред гости, но сега вече мога да си позволя да го направя“, обяснява певицата.

И добавя, че много й се иска публиката да успее да види една друга страна от Петра. „Мисля, че е време да ме опознаят като творец, не само като хищната хиена на попфолка“, споделя Петра. Любимата музика на Петра е джаз, рок и соул, а последните години се възхищава на родния фолклор. „Колкото и странно да прозвучи, аз съм рок певица. Аз започнах не с попфолк музика, моята частица гръцка кръв се обади и аз направих няколко гръцки парчета на български език и след това така тръгнаха нещата, че започнах да се развивам в този стил музика, който също не е лош“, разказва певицата. Хищната хиена се превръща в запазена марка на звездата на 90-те. „Един много известен руски певец беше казал, че музиката на социална тематика никога не умира, тя е вечна. Мисля, че точно заради това и моята хиена остана до днес. Не само тя, повечето ми хитове са грутеска, на социална тематика. Тази социална сатира ги запази във времето“, обяснява тя.

Букети

Последното въведение в творчеството на Петра са светещи цветя от сапун. Всяко едно цветче е изработено от висококачествен сапун на ръка. „Вече използвам и глицерин за сапуните, това е най-новото, стават светещи и много е красиво“, от години Петра рисува и създава букети от сапун. В момента се е отдала на така модерния в рисуването стил – артфлуид, при който всичко се разлива. „Обожавам и наивизма, харесва ми и да го рисувам. Обожавам много Моне. За тези години съм нарисувала хиляди картини, радвам се, че с помощта на мои приятели успях да реализирам мечтата си за минигалерия, където да излагам творбите си“, споделя Петра.

Сладко

Тази година Петра отбелязва 60-годишен юбилей. „Постоянно слушам как обясняват, че след 60 години това било възрастта на старостта, душата обаче тя никога не остарява. Моята например е на 25, но мисля, че при всички е така. Аз преди питах баща ми, тате, как се чувстваш на 86 и той ми каза ми като на 25. Мисля, че една от причините да се чувствам вечно млада е това, че съм влюбена в живота и не само. Обградена съм в живота си от много любов - обичам и съм обичана. Както и всичко. Което творя. И това ми дава сила“, споделя звездата. За рождения си ден получила много торти. Всяка една от дъщерите й, приятелите й били направили торти със свещички. „Аз обичам много сладки и те знаят, така че юбилея посрещнах с няколко торти“, с усмивка разказва Петра.

Любов

На 60 години Петра може да се похвали освен с млад дух и с прекрасна запазена външност. Споделя, че за тази си възраст няма нито една корекция. „Обичам да плувам. Досега не съм се подлагала на никакви естетически намеси, нито филъри. Може и това да стане в един момент, вярвам, че няма лошо в това една жена да се поддържа. Сигурно и аз ще се обърна към тях, но към момента съм напълно натурална.

Единственият ми проблем е, че съм 80 килограма. Това е така обаче, защото аз живея в страната на удоволствията. В Кипър има най-хубавата храна“, споделя изпълнителката. В свободното си време Петра обича да ходи за риба с мъжа си. Двамата много често се отдават на тази своя страст, а след това звездата приготвя всякакви вкуснотийки вкъщи и винаги имат гости. Страхотна кулинарка, звездата на попфолка върти страхотни вкуснотии и е усъвършенствала и най- големите тънкости на кипърската кухня. „Един ресторант в България дори ми поиска рецепта за октопод“, с усмивка разказва тя.

Отбелязва 40 години на сцена

Хищната хиена на попфолка Петра отбелязва 40 години на сцена. По този повод нейни колеги са организирали на звездата Шумен купон концерт на 11 ноември в Хасково. Звезди от миналото ще изпеят най-големите си хитове. Еми Стамболова, Силвия, Екстра Нина, Цветелина, Весела и други ще извият глас за празника на звездата. Тя от своя страна ще ги поздрави с едни от най- големите си хитове. “Всичките ми песни са популярни, много са, но, разбира се, няма как да минем без “Хищна хиена” , “Котаците и маците”, “Командира” ще се забавляваме с тях“, обясни Петра. Юбилеят бил организиран по инициатива на нейния добър приятел и колега Иво Игнат Генев, в събитието ще се включат и ръководителите на групите, с които Петра започва кариерата си „ Елит“ и „Рекс“.

Внучка й става оперна певица

Най-голямата внучка на Петра тръгва по стъпките й. Мария - както е името на момичето, учи в музикална гимназия, с пияно, джаз и оперно пеене. „Моята мечта е да стане оперна певица“, споделя Петра. Иначе гордата баба споделя, че с децата обича да прави всичко. “Сега например, като си дойда в България, ще ги събера и ни предстой да творим коледни играчки, които ще изложим после в галерията в Бургас“, споделя звездата. Заедно обичат да рисуват, да пеят, да готвят и в общи линии Петра се опитва да им предаде всичко, на което е способна. „Учим постоянно нови стихове, кулинарстват с мен, всички сме големи кулинари и дъщерите ми, а сега уча и внуците.“ Двете й внучки от голямата й дъщеря са артистично настроени, докато едната е музикант, другата рисува.