0

- Криста, честито! След дълъг и наситен с успехи творчески път вашият първи самостоятелен албум вече е факт. Каква е историята на „У дома“ и откога можем да го слушаме в стрийминг платформите?

- Благодаря! Албумът ми вече е готов и страшно много се вълнувам, че най-сетне ще мога да го представя! Историята на „У дома“ започва преди две години, когато с Рейчъл Роу взехме решение наистина да го случим. Истината е, че бяхме започнали преди това с няколко музикални идеи, които имаха нужда от сериозно музикално организиране. Имахме нужда от човек, който да аранжира и оформи нашите идеи и така в проекта се появи и Борислав Бояджиев – Борче. С него и Рейчъл създадохме един страхотен креативен отбор, с който създадохме дванайсет невероятни песни, без да се съобразяваме с конкретни трендове и музикални течения. Слушахме единствено интуицията и сърцата си, като експериментирахме със стиловете, от които сме се вдъхновявали и учили, които прекарахме през призмата на съвременните музикални техники и звуци. Получи се един доста интересен и цветен авторски проект, който озаглавихме „У дома“. У дома, защото у дома сме себе си, у дома няма нужда от маски, у дома сме искрени и честни. Трябва да споделя и огромните си благодарности на Национален фонд култура и „Мюзикаутор“ за подкрепата на този проект. 
Албумът ще бъде пуснат в стрийминг платформите след представянето му на 19 октомври в Sofia Live Club.

- Кое е вашето „У дома“ и къде се чувствате „У дома“?

- У дома е при семейството и близките ми. У дома са красивите пейзажи на България, на които се любуваме с любимия ми човек, докато сме на мотопътешествие. У дома е там, където е сърцето ми, душата ми, музиката! 

- Вие имате редица успешни сингли. Защо чак сега се престрашихте да издадете албум?

- Винаги съм искала да имам своя музика, която да изпълнявам и споделям, но не винаги съм имала възможността и смелостта да го направя. Заслугата за това да си кажа, че мога да го направя и ще го направя, дължа на Рейчъл, която дълго време не спираше да ме подстрекава, особено откакто станах независим артист, а когато настъпи пандемията, нямаше какво друго да се прави освен да задълбочим работата си върху вече започнатия албум.

- Кои са музикантите, които работиха с вас по албума?

- Имам щастието да работя с едни от най-любимите ми музиканти, които винаги съм слушала с огромно удоволствие и вълнение. Това са Ангел Дюлгеров, Александър Обретенов, Денис Попстоев, Wah Tony. 

- В албума специално място има песен, подарена ви от Румен Бояджиев – музика, и Даниела Кузманова – текст. Какво означава за вас тази подкрепа от доказали се професионалисти?

- Тази песен е наистина специална! Музиката и текстът са истинска красота, а в съчетание с опияняващия аранжимент на Борислав Бояджиев –Борче се пренасяш на едно топло и райско място, където времето е спряло. Огромна чест за мен е това да имам в албума си песен на толкова големи и доказали се творци като Румен Бояджиев и Даниела Кузманова. Изключително съм благодарна за този наистина щедър подарък!

- Албумът ще бъде издаден на CD в ограничен тираж в музикалните магазини. В днешно време все по-малко изпълнители издават музика на диск, а директно в стрийминг платформите.

- Да, така е, но винаги съм искала албумът ми да съществува и физически. Обичам, когато слушам албум на някой изпълнител да мога да го държа в ръце, да го разглеждам, да чета имената на авторите и изпълнителите, да чета текстовете и личните послания на артиста. 
Тук използвам момента да изкажа благодарността си на невероятните творци, с които работихме по обложката на албума. Това са Петя Ангелова, която изготви цялостната концепция и визия на албума, Костадин Кръстев-Коко, изключителен фотограф, с който е удоволствие да се работи, Сирма Маркова, която направи стайлинга и феите по разкрасяването, Надя Илиева – коафьор, и Радослава Пашева – грим. Специални благодарности и на Глория Димитрова, Flower’s & Co Gallery и Boho & Knot за красивите рокли, с които се чувствах като истинска кралица.

- Ще представите новите песни за първи път на 19 октомври на сцената на столичния Sofia Live Club. Каква програма подготвяте и кой ще бъде с вас на сцената?

- Ще направим голям концерт промоция с много гости и изненади! До мен на сцената ще са Борислав Бояджиев – барабани, Стефан Стефанов – кийборд, Александър Обретенов – бас, Ангел Дюлгеров – китара, Владислав Мичев - тромбон и кийборди. Ще има и подаръци за всички, които ще дойдат и ще ни подкрепят.

- Кои ще бъдат гостите, които ще се включат в концерта промоция?

- Специални гости ще бъдат Елена Кокорска, Рейчъл Роу, БОБО, Денис Попстоев ,Wah Tony и Mr. V, като DJ support.

- Коя е Криста извън музиката?

- Същата, но с по-малко грим! Обичам да пътувам, да готвя, да спортувам.

- Как започна цялото приключение в музиката за вас?

- Музиката винаги е била около мен, тъй като израснах в семейство на певци и музиканти. Приключението ми с музиката трябва да е започнало в най-ранна възраст и се надявам то да продължава и още много години.

- За какво мечтаете?

- Мечтая за това музиката да я има и да има смисъл да я търсим, да я създаваме, да я споделяме!

- Какво си пожелавате?

- Пожелавам си здраве и любов!