0

М ай е ласкав и добър месец за всеки един зодиакален знак по волята на небесното подреждане, твърдят астролозите и, разбира се, веднага правят уговорки и броят изключения.

Така един от основните аспекти в астрологичната карта през май е покровителството на Венера – планетата на красотата и любовта, но също и на парите и консервативността. По тази логика този месец до голяма степен е обвързан със знака на Телеца. Именно за този месец звездите обещават най-благоприятния период в личните отношения през годината за всички знаци - ще има възможност за укрепване на връзката или за намиране на нова и по-стабилна, а също за намиране на физическа и психическа хармония. Трябва да се припомни обаче, че знакът Телец не обича много-много промяната, даже напротив - основната му характеристика е свързана с надеждността и стабилността.

Активно

Звездите са особено благосклонни през настъпващия май към Девите и Козирозите и в по-малка степен към Раците и Рибите. Планетата на активното действие Марс през целия месец е в знака на Овена, което дава енергия за постигане на целите. На първо място това се отнася за трите знака от елемента на огъня - Овен, Лъв и Стрелец. Водолеите и Близнаците също трябва да усетят забележима подкрепа във всички начинания.

От 20 май Слънцето преминава в знака на Близнаци. Настъпва период на успешна интелектуална дейност, на обучение, възможност за делови командировки и сключване на нови изгодни сделки. Положително влияние ще забележат родените под знаците на Везни и Водолей. Така цялата триада на елемента въздух е тук с положителни очаквания от май.

Успех

Астролози с вещина и типичната за тях тайнственост казват, че през май е добър период за всички знаци, но най-вече за триадата на огъня – Лъв, Овен и донякъде Стрелец. Според тези схващания май ще бъде много успешен за Лъвовете във всички области на живота и късметът ще бъде на тяхна страна. Лъвските харизма, увереност и способности за изпъкване ще дадат на представителите на зодията възможности да изразят себе си и да завладеят всички и всичко. Основното е Лъвовете да не изпуснат птицата на щастието и да не се самозамайват от величието, красотата, ума си и т.н. А и принципът е, че Господ дава, но в кошара не вкарва, и само от конкретния Лъв зависи защо и как ще реализира възможностите си през настъпващия май, за да не избяга късметът от рамото му.

Пари

Що се отнася до финансите, то (може би както винаги) най-облагодетелстван е господарят на месец май – зодия Телец. Тук може да се добави и зодия Близнаци, която също взима своя дял от така ласкавия за нея месец май.

През май звездите предвещават положителни възможности за развитие в сферата на финансите точно на тези две зодии, на хората, родени под знака на Телец и под знака на Близнаци. Първата половина на месеца се определя като благоприятна за Телците, предоставяйки не само възможности за кариерно израстване и повишение, но и за истинска експанзия в сферата на финансите. И всичко това благодарение на Юпитер, планетата на експанзията и богатството, която навлиза в знака на Телеца и обещава на представителите на зодията много приятни моменти през този период. Енергията на елемента земя ще е в разгара си и всичко ще се нареди по най-добрия възможен начин, предричат астролозите. Всички пътища ще бъдат отворени за Телеца. Но и тук има едно „но“ - най-важното е суетата и гордостта да не им изиграят жестока шега. Както се казва, да не си вирят прекалено много носа, а да проявят смирение и уважение, особено към предците и по-възрастните.

Получава се истинска подялба на силите през месеца – първите 25 дни са за Телец, останалите пет са за Близнаци във финансовата сфера. Така през втората половина на май, но най-вече в последната петдневка, започвайки от 26-и, съдбата ще бъде все по-силно благосклонна към Близнаци. Юпитер им е подготвил много изненади с приятен в повечето случаи характер. Ако се вярва на небесното разположение на планетите и звездите, то парите при Близнаци ще идват от правене на неща, които харесват и от които получават удоволствие. Освен това има и още един аспект за Близнаци в тези последни пет дни на май. Тяхното хоби или някаква друга страст, освен да им носи удоволствие, има вероятност да им донесе и парични приходи. Основното нещо тук е Близнаците да се концентрират и да действат според ясно съставен план, като не трябва да се отклоняват от целите си. А все пак по генерална астрологична характеристика това е много трудно точно за родените под знака на зодия Близнаци.

Любов

Както по-горе бе отбелязано, през май любовта и въобще връзките са добре засилени от мощта на Венера. Но тук се открояват няколко зодии, които имат най-голямо любовно облагодетелстване от енергията на небесата - Скорпион, Риби и Стрелец. Та според тези схващания Вселената през май ще даде на Скорпионите много възможности да уредят и подобрят личния си живот. Има солидни майски възможности Скорпионите да срещнат сродната си душа или да изградят хармонична връзка в съществуващ вече съюз. Но до голяма степен всичко ще зависи от самите Скорпиони, а както знаем при тази зодия настроенията и желанията са променлива величина.

А за енергичните и емоционални Стрелци, които имат удивителната способност винаги да губят главата си от любов и направо да летят в облаците от най-леката усмивка отсреща, май носи приятна изненада. Тя се появява за тях най-вече през втората половина на месеца, когато се засилва предопределената от небесата възможност да срещнат голямата любов, както има сериозни шансове да изградят сериозни дългосрочни отношения. Прекрасно време и за стабилизиране на съществуващи в момента отношения и за подновяване на страстта в стари. Въобще този месец всичко е любов, поне за Стрелците. Основното нещо през този период е да не се проявят като несериозни и да насочат цялата си енергия в тази област от живота си.

Що се отнася до Рибите, то май е подготвил за тях много романтични изненади, дори на най-малко равнище. Вълната от чувства и любовни емоции направо ще покрие изцяло Рибите. Луната ще подчертае цялата дълбочина на чувствата в Рибите, които са надарени с по-голяма от другите зодии емоционалност и чувствителност. А конкретно през май Венера ще подчертае сексуалността и ще добави самочувствие. И това важи най-вече за дамите Риби, които имат възможност да завладеят мислите и чувствата на всеки мъж край тях. Но както и други пъти се е казвало, все пак стоенето на едно място и въздишането работа не вършат, трябва действие и сега е идеалният момент да се подчертае особеността на Риби, която ще се хареса на човека отсреща.