0

Б ез нови любовни връзки, поставяне на силикон и въобще пластични операции по време на коридора на затъмненията, съветват астролози.

Сега този коридор се простира от 18 септември, когато е лунното, та чак до 2 октомври, когато е слънчевото затъмнение, както вече отбеляза „Маг Зодиак“ на „Телеграф“. Този промеждутък между тях се нарича коридор на затъмненията. Лунното преминава под знака на Риби, а слънчевото е подчинено на Везни, което внася положителни елементи в традиционно възприеманото от астролозите като пълно с отрицателна енергия време.

Планета

Объркване обаче се получава от ретроградния Уран в знака на Телец. Неговата ретроградност (всъщност това е оптическа илюзия, според която планетата има обратно движение) започна на 1 септември и ще продължи до 30 януари догодина. Това е рядко явление, продължава около пет месеца и следващото ще бъде след 84 години.

Според астролозите ретроградният Уран стимулира желанието на хората за промяна, за разрушаване на старото и приемане на новото. Това е време на пробиви, изненади и революционни идеи. Ретроградната фаза на тази планета ни насърчава да се обърнем навътре в себе си – твърдят астролозите. Подходящо време да преразгледаме нашите ценности, възгледи и цели. Според западната астрология ретроградният Уран се счита за период на себеоткриване и личностно израстване. Но в същото време планетата може да донесе и разрушение - това е време, когато обичайните модели и структури могат да се пречупят. Образно казано, стената пада, освобождава път на новото, но затрупва тези, които са под нея.

Астроекспертите твърдят, че ретроградността на Уран засяга особено зодиакалните знаци, свързани с тази планета. Това са на първо място Стрелец и Водолей. Хората, родени между 23 ноември и 21 декември, и 21 януари и 19 февруари, може да изпитат най-забележимите промени и трансформации в живота си по време на ретрограден Уран и тези промени не са задължително негативни, дори напротив.

Всяка планета, която прави ретроградно движение в периода на слънчеви и лунни затъмнения, има специално значение в астрологията. Комбинацията от тези две мощни астрономически събития създава уникална енергия, която може да окаже значително влияние върху живота на всички зодиакални знаци, твърдят астролози.

По време на ретрограден Уран може да очакваме промени във финансовото си състояние. Важно е да обръщаме голямо внимание на хора, които могат да ни помогнат да спестяваме. Прахосничеството не е на почит при ретрограден Уран. Фокусът е върху приятелствата. Оценявайте тези, които са били до вас в трудни моменти. Използвайте това време, за да покажете доброта и подкрепа на тези, които имат най-голяма нужда, гласи съветът.

По време на коридора на затъмненията, когато Слънцето, Луната и Земята са в особено взаимно положение, енергийните потоци се засилват. Това означава действието и на много противоположни според астролозите енергии. Това е време на повишена чувствителност и възприемчивост към вътрешни и външни промени. Когато на този фон се случва ретроградно движение на планетата, то придава допълнителна интензивност и дълбочина на протичащите процеси.

Коридорът на затъмненията, който съвпадна с ретроградността на планетата Уран, е време на повишена чувствителност и несигурност. Бъдете предпазливи, внимателни към себе си и околните и се опитайте да преминете през този период с минимални сътресения, гласи призивът на експертите по въпроса за връзката на небесните тела и човешките съдби.

Забрани

Според астролозите има множество забрани, които не трябва да бъдат нарушавани през тези две седмици, докато трае коридорът. На първо място съветът е да не започваме нови важни неща. Това е времето за довършване на текущи проекти, а не за стартиране на нови.

Друга насока е да не вземаме съдбовно важни решения. Коридорът на затъмненията не е най-доброто време за ключови житейски въпроси, тъй като енергиите могат да бъдат нестабилни и да създадат съществен дисбаланс.

Друг съвет е да не правим значителни покупки или големи финансови инвестиции. Избягвайте големи разходи и инвестиции, съветват астролозите. Не сключвайте важни договори или споразумения. Отложете подписването на правни документи.

Не правете драстични промени във външния вид. Отложете подстригването, боядисването на косата и други трансформации (това са съвети предимно за дамите) за по-благоприятен период. Не е време за пластични операции, като слагане за пръв път на силикон или подмяната му с друг, смятат експертите в астрологията.

Има и интимни препоръки, като тази: не започвайте нова връзка. Коридорът на затъмненията не е най-доброто време за подхващане на романтични или бизнес отношения. Свалките са възможни, но от тях едва ли ще излезе нещо трайно. А и могат подобни любовни връзки да донесат повече негативи, отколкото положителни насоки, категорични са астролозите. Флиртове за по една нощ са по-вероятни, отколкото установяване на дълготрайна връзка.

Не организирайте важни събития, като сватби или други подобни тържества. По-добре преместете отбелязването на тези събития за друго време, гласи следващата насока, но тук може да се поспори и да се каже, че е по-добре да се направи консултация със специалист, който да изчисли какво и как.

Не правете рискови неща. Избягвайте опасни дейности и екстремни ситуации, поне до 2 октомври 2024 г., слагат следващата забрана вещите в западната астрология.

Стремете се, доколкото е възможно, да не се подлагате на стрес или пренапрежение, гласи следващата порция съвети от астролозите. Опитайте се да се тревожите по-малко и да почивате повече. Не правете груби или необмислени изявления, защото вероятността от грешки е много по-голяма, а и прекрачването на червените линии става доста забележимо. Бъдете особено внимателни в общуването си с всички, гласи важният астрологически съвет.

Части

От София и страната ни лунното затъмнение на 18 септември се видя като частично в нощта на 17 срещу 18 септември. То е продължи 3 часа и 36 минути, според изчисленията. Започна в сряда, 18 септември, в 03:41 софийско време. Максимумът му се падаше в 05:44 часа Краят му - в 07:17 часа сутринта.

Подобни затъмнения протичат така: полусянката на Земята започва да покрива повърхността на Луната. Вижда се (при добро време и със силен бинокъл или телескоп) как сянката на Земята започва да се движи над Луната, докато стигне максимума, след това сянката се оттегля постепенно и накрая Луната не е покрита.

Според астролози затъмнението, дори и да не се вижда от дадена територия, оказва силно влияние върху съдбите човешки. За всеки то е различно и е свързано с неговата натална карта.

Сегашното есенно лунно затъмнение (всъщност есента календарно и официално не е настъпила) на 18 септември ще се случи в знака на Рибите, подчинен на елемента на водата. А изходът от коридора ще бъде със слънчевото затъмнение на 2 октомври в знака на Везните. За астролозите през този период темата за връзките (от всякакъв характер) ще бъде актуална, а много хора ще искат да променят външния си вид и да обърнат по-задълбочено внимание на здравето си. Някои ще трябва да преразгледат условията за работа като цяло.

Трябва да отбележим, че това важи само за астролозите, астрономите и други учени обаче категорично отхвърлят каквото и да било влияние на коридора на затъмненията върху хората. Те отбелязват, че тази концепция изобщо няма нищо общо с науката, но това не пречи поне 60 процента от човечеството в западната част на света да вярва как който и да е коридор на затъмнения наистина влияе върху съдбите на хората.